De 26 varianten die in Nederland rond rijden, hebben een flink sterke motor onder de kap zitten, die liefhebbers van sportwagens niet alleen willen zien, maar ook zullen horen als ze zo veel geluk hebben om er een tegen te komen op de weg.
In de twee kwartalen van 2020 bleef de afzet nog altijd 23 procent hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2020. Dat jaar kwam Lamborghini uit op een totaalafzet van 7430 auto's, 800 stuks minder dan in 2019.
Lamborghini verkocht in 2017 precies 3.815 auto's. De autobouwer rekent dit jaar op een afzet van ruim 4000 auto's. Voor 2019 staat een wereldwijde afzet gepland van ruim 7.000 units, verdeeld over de Huracàn, Aventador en Urus.
Het gaat hierbij om een van de meest populaire Lamborghini's van het moment, namelijk de Urus. Deze 'Super SUV' is misschien wel het meest verkochte model van Lamborghini en is sinds zijn aankondiging een schot in de roos.
1. Bugatti La Voiture Noire: startprijs €16,5 miljoen. Met de La Voiture Noire (Frans voor 'de zwarte auto' haalt Bugatti de geest terug van hun oude model, de Type 57 SC Atlantic. Hier waren er slechts 4 stuks van gemaakt, waarvan één exemplaar vermist raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Maar hoeveel staan er op Nederlands kenteken? Hoeveel Ferrari's zijn er in Nederland? Het wagenpark van Ferrari in Nederland is groter dan we kunnen achterhalen, want niet alle auto's van het merk met het steigerende paard staat geregistreerd. In totaal hebben 2.867 auto's een Nederlands kenteken.
Sinds 1998 is het merk eigendom van Audi en dus onderdeel van de Volkswagen Group. Het huidige modellenreeks van de fabrikant uit Sant'Agata Bolognese bestaat uit de Huracán en de Aventador. Lamborghini werd in 1963 opgericht en toonde in datzelfde jaar zijn eerste prototype, de 350GTV.
Lamborghini (allemaal)
Voor eens en voor altijd: het is géén 'Lambordzjienie', maar Lamborghini met de 'gh' zoals je hem ook uitspreekt als je 'spaghetti' zegt (tenzij jij die ene malloot bent die denkt dat je 'spadzjetti' moet zeggen: jij bent niet meer te redden). Oh, en het is 'Gha-jardo', niet 'Gal-lardo'.
Lamborghini Aventador SVJ Roadster – 822.906 euro
De duurste auto van 2020 was een Lamborghini Aventador Roadster SVJ van 706.274 euro.
Deze Lamborghini Huracán legt 402 meter (een kwartmijl) af in 7,5 seconden. De opgepepte Lambo vliegt over de streep met een snelheid van 300 km/u. De auto haalt zelfs een 0-96-tijd (60 mph) van 1,4 seconde. Volgens de uploader van de video is het de snelste Lamborghini ter wereld.
Opvallend is dat één auto geregisterd staat als Rolls-Royce (merk) Bentley Arnage (type)… Naar Pagani's op Nederlands kenteken zoek je tevergeefs, de Koenigsegg staat precies één keertje op Nederlands kenteken.
Het logo van Lamborghini, een stier die klaar is om toe te slaan, heeft een dubbele betekenis. Ferruccio werd geboren op 28 april 1916 en heeft hierdoor het sterrenbeeld stier. Daarnaast was Ferruccio een grote fan van het Spaanse stierenvechten, vandaar dat het logo van Lamborghini een aanvallende stier bevat.
aventador → ventilator, fan.
De Lamborghini is een hit, ook in Nederland.
De prijs exclusief belastingen bedraagt 2.010.000 euro. Een bedrag dat door 63 wereldburgers moeiteloos werd opgehoest om een Sian te mógen aanschaffen.
Alle belangrijke gegevens over de Lamborghini Urus
Het systeemvermogen bedraagt 650 pk en 850 Nm koppel.
Bugatti is een gerenommeerd historisch Frans automerk, dat bekend is om zijn snelle, dure en exclusieve wagens. De merknaam is sinds 2021 in handen van de Kroatische autofabrikant Rimac.
Van de McLaren F1 zijn niet meer dan 106 exemplaren gebouwd. Daarvan zijn er 6 een F1 LM, 3 een F1 GT en 28 een F1 GTR. Kenmerkende aan de Britse supersportwagen is zijn centrale bestuurderspositie, zijn atmosferische 6,1 liter V12 van BMW en zijn met bladgoud geïsoleerde motorruimte.
Ferrari Enzo
Heeft net als de F50 een uiterlijk waar je van moet houden. Uiteindelijk zijn er 400 van gemaakt.
Eén komt er nota bene naar Nederland: voor vijf miljoen euro exclusief belastingen - liefst 6,3 miljoen euro op Nederlands kenteken. De Mistral valt in Bugatti's collectie van zogeheten few-off modellen: gelimiteerde uitgaves met prijskaartjes van 5 (Divo) tot 11,5 miljoen euro (La Voiture Noire).
De Tata Nano is sinds 2008 de goedkoopste auto ter wereld. Voor zo'n 2.000 euro had je al een instapmodel. Een geheide verkoophit zou je denken. Maar vorige maand werd er slechts één gefabriceerd.
Mercedes W196 uit 1954 – 27,62 miljoen euro. De minst dure auto in deze lijst wisselde al voor bijna 30 miljoen euro van eigenaar! Je kan je het soort bedragen waarover we het gaan hebben dus al inbeelden... Mercedes bouwde slechts 14 van deze 'zilverpijlen'.