Verloopstekker. Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard en ongeaard zijn. Voor gebruik van deze stopcontacten is een adapter van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.
Nee, je hebt geen omvormer nodig in Amerika. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt er voor dat het voltage omgezet wordt en je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.
Als beste uit onze beste wereldstekker test is de TravelMore Universele Wereldstekker met USB-C en 4 USB Poorten gekomen. Deze wereldstekker beschikt namelijk over 4 USB poorten en een USB-C poort, dit zijn meteen de meest gebruikte USB poorten ter wereld.
Je hebt geen reisstekker nodig in Nederland
In Nederland gebruiken we dezelfde stopcontacten als in Nederland. Het is daarom niet nodig om een reisstekker mee te nemen. Wel kan het erg handig zijn, zeker als je meerdere elektrische apparaten wilt opladen.
Elektriciteit in Mexico
Alle stopcontacten in Mexico leveren een standaard netspanning (voltage) van 127V met een frequentie van 60Hz. Je kunt al je apparatuur in Mexico gebruiken wanneer het standaard voltage in je land van herkomst 100-240V bedraagt (in Nederland bedraagt het voltage 230V).
In Nederland is de gebruikelijke spanning 230 volt. In andere landen kan de spanning 110 volt zijn, dit is bijvoorbeeld het geval in Amerika. Neem jij een apparaat mee op vakantie waar 220-230 of 230 volt opstaat, dan heb je behalve een reisstekker ook een spanningsomvormer nodig.
Welke stekkers en stopcontacten in Nederland? In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland.
Verloopstekker. Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard en ongeaard zijn. Voor gebruik van deze stopcontacten is een adapter van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.
Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals CuraƧao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
Stopcontact type C
Dit type is de meest voorkomende stekker ter wereld, het is de bekende platte Nederlandse eurostekker. Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten.
Ja, je hebt een reisstekker nodig in Cuba. In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen. In Cuba worden verschillende stekkers gebruikt: Type A met twee platte pinnen.
In Noord- en Centraal-Amerika maken ze gebruik van stekker- en stopcontact type A. Je kunt dit stekker type herkennen aan de twee parallelle en platte pinnen. De USA stekker wordt gebruikt in de onder meer de Verenigde Staten, Canada, Mexico maar ook in Japan.
Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een verloopstekker van het type G (adapter Verenigd Koninkrijk) of een universele wereldstekker nodig.
Internationaal rijbewijs
Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Mexico, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist, maar wij raden aan om voor de zekerheid een IRB model 1968 mee te nemen in verband met mogelijke taalproblemen.
Vliegtijd naar Mexico, afstand en vertrekdagen
Tijdens vluchten naar Mexico komt u na een gemiddelde vliegtijd van 10 Ć 11 uur aan op de internationale luchthaven van CancĆŗn, Aeropuerto Internacional CancĆŗn. U vertrekt vanaf Schiphol Amsterdam en overbrugt een afstand van 8.400 kilometer om in Mexico te komen.
Je hebt een adapter type A of B (Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.
Stopcontacten op CuraƧao leveren standaard 110-130 volt aan 50 Hz. De standaardstekker is een tweepinsstekker van het type A, zoals in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Sommige toestellen zijn zodanig ontworpen dat zij zowel op 110V als op 220V werken, maar dat kijk je best op voorhand even na.
Om al jouw elektrische apparaten te blijven gebruiken in Engeland heb je een type G reisstekker nodig. Dit type reisstekker geldt namelijk als norm in Groot-Brittanniƫ. De Britse stopcontacten bevatten drie rechthoekige openingen en staan geregistreerd als BS 1363.
Het is aan te raden dunne kleding mee te nemen voor het warme weer, voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack.
Een reisstekker is een adapter die je in een stopcontact in je vakantieland steekt. De Nederlandse stekker kun je hier dan weer insteken. Voor de meeste landen kun je een reisstekker kopen maar het is misschien handiger om een wereldstekker aan te schaffen.
Met een auto omvormer kun je de 12V 'sigarettenaansteker' veranderen in een 230V stroomaansluiting. Zo kun je met een gewone stekker je laptop opladen of kan je zelfs een kleine koelkast aansluiten! Met een omvormer voor in de auto kun je dus een auto aansteker veranderen in een stopcontact.
De meest voorkomende vorm van een geaarde netstekker is in Nederland type F, CEE 7/4 Schuko, die twee metalen pinnen heeft voor fase en nul, en aan de zijkant van de stekker twee metalen plaatjes voor de aarding. Zo'n aardcontact wordt in het Duits Schutzkontakt of Schuko genoemd en in het Nederlands randaarde.
Deze stekker komt je misschien wel bekend voor, dit komt omdat dit de Nederlandse ronde stekker is. Dit type wordt ook wel de Schukostekker genoemd. Deze stopcontacten komen onder andere in Nederland en de rest van Europa voor. Dankzij de inkepingen in de boven en onderkant is type F geaard.
In Nederland gebruiken we dezelfde stopcontacten als in Oostenrijk. Het is daarom niet nodig om een reisstekker mee te nemen. Wel kan het erg handig zijn, zeker als je meerdere elektrische apparaten wilt opladen. Onze aanbevolen reisstekker is niet alleen handig voor landen waar een reisstekker vereist is.