De ouders van de jonge koolmezen eten de eerste dagen de ontlasting van hun jongen op. Dit doen ze zodat vijanden niet kunnen ruiken waar hun nest zit. Als de jongen teveel poepen, brengen de ouders de uitwerpselen weg.
Jonge olifanten, koala's, pandaberen en nijlpaarden eten allemaal hun moeders poep, voor de bacteriën. Beroemd zijn ook de poeptransplantaties waarnaar nog onderzoek naar wordt gedaan. Een portie gezonde donorpoep inbrengen in de darm, kan onder andere hardnekkige darminfecties verhelpen.
De sperwer, bosuil en marter lusten wel een koolmees. Daarnaast komen ook de huiskatten wel eens met een koolmees thuis. Jonge koolmezen vallen vaak ter prooi aan ekster en gaai.
Honden kunnen stoelgang van katten ook gewoon lekker vinden. Omdat katten voer met veel eiwitten krijgen, blijven er ook eiwitten achter in de stoelgang. Honden vinden dit over het algemeen lekker en kunnen daarom al eens een kattenkeutel opeten. Ze kunnen ook ontlasting eten uit verveling.
De restanten van de kattenbak horen ook thuis in de grijze kliko, eventueel apart verpakt. Je kunt de kattenpoep ook in het toilet doen, mits je natuurlijke vulling gebruikt, maar nooit de vulling zelf!
Het menu van de huismus bestaat uit zaden, granen, insecten, bloemknoppen, brood, bessen, pinda's en vetbollen. In broedtijd voornamelijk insecten.
Verrassingsaanval Mezen hebben heel wat vijanden: roofvogels zoals valken en uilen en roofdieren zoals marters en katten en zelfs slan- gen.
Overdag vormen de koolmezen groepjes (vaak met andere soorten mezen, boomkruipers en goudhaantjes) en verplaatsen ze zich door het bos. Net voor zonsondergang gaan de koolmezen terug naar hun eigen nestkast om daar te slapen.
Hondenpoep kunt u kwijt in uw eigen restafvalkliko en in alle afvalbakken in de openbare ruimte. Uit de zakjesautomaten kunt u gratis zakjes halen om hondenpoep in te doen.
Wat is Coprofagie? Sommige honden hebben de vieze gewoonte om poep van zichzelf en/of andere dieren te eten. Dit wordt ook wel 'coprofagie' genoemd. Hoewel het voor teven normaal gedrag is om het nest schoon te houden, wordt het door ons als ongewenst gedrag gezien.
Enkele feiten. Het eten van mest van planteneters (runderen/paarden) is eigenlijk normaal. Eten van hondenontlasting ziet men vaak bij jonge honden die als pup te weinig prikkels hebben gehad en/of in een kennel gehuisvest zijn (geweest). Vaak gaat het om gecastreerde dieren (reu én teef), vanwege de toegenomen eetlust ...
Man pimpelmees brengt de 'poepzakjes' weg en vrouw pimpelmees eet die vaak op. Verder zorgt ze voor de reinheid van het nest.
Hoewel hun blaas 3600 keer groter is dan een blaas van een kat (18 liter tegen 5 milliliter), zijn olifanten net als katten binnen 20 seconden klaar met plassen. Dat melden Amerikaanse onderzoekers van het Georgia Institute of Technology in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.
Maar veel mensen weten niet dat dit een fabeltje is. Eierkoeken zouden helpen omdat er ammoniak in zou zitten, maar dit zit helemaal niet in eierkoeken. Eierkoeken bestaan voornamelijk uit suiker, naast dat er vrijwel geen voedingsstoffen in zitten waar een hond iets aan heeft, is het ook nog eens ongezond.
Oudervogels willen zo veel mogelijk jongen, zo gezond mogelijk groot krijgen. Genoeg eten is dan essentieel, maar hygiëne ook. In de uitwerpselen van jongen die dagen of zelfs weken in het nest blijven, leven namelijk ziekteverwekkers en de stank brengt predatoren op het spoor van dat kommetje vol lekkere hapjes.
Bij koolmezen komt het voor dat ze de poep van hun jongen opeten.Dit doen ze om de kwetsbare koolmeesjes te beschermen. Op deze manier kunnen vijanden als de gaai en de ekster, die wel een lekkere babykoolmees lusten, niet ruiken waar het nest zit.
Richt je tuin vogelvriendelijk in: hang nestkastjes, plant besdragende struiken en nectarrijke bloemen die insecten aantrekken, bied seizoensgebonden voedsel aan. De koolmees is een holenbroeder die vooral in bomen zijn nestje maakt. Ook nestkastjes worden goed gebruikt.
Fruit. Ook zijn er verschillende soorten fruit die je aan je vogel kunt geven. Deze bevatten veel vitamines en worden vaak ook nog eens erg lekker gevonden door je vogel! Enkele fruitsoorten die je prima aan je vogel kunt geven zijn: appel, banaan, kiwi, mandarijn, sinaasappel, wortel, tomaat, peer, druif en ananas.
“Katten zijn ontzettend territoriaal. Als er onbekende mensen in hun huis naar de wc gaan, zullen zij die volgen om hun eigen geur over die van hen te verspreiden.”
Houtkorrels zijn milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en niet duur! Ben je op zoek naar een goedkope kattenbakvulling dan kun je kiezen voor houtkorrels. Als de houtkorrels nat worden door de urine van de kat zullen ze uit elkaar vallen.
Bovendien kan de poep van je favoriete viervoeter ziektekiemen bevatten die niet in compost terecht mogen komen. Gooi de inhoud van de kattenbak en hondenpoep dus altijd bij het restafval.