De F-Side zit op de vakken 125 t/m 129. In deze vakken zit de fanatieke aanhang. Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen.
Sinds het hooliganisme vanuit Engeland naar Nederland kwam overwaaien nam een groep Ajax-supporters in 1976 de naam F-Side aan. De groep stond voor Ajax. In Stadion de Meer, in VAK F, stond alles in het teken van Ajax ondersteunen. Zoweel vocaal als fysiek, als het moet.
VAK410 was de meest fanatieke supportersgroep in de Amsterdam ArenA. Deze groep ondersteunt Ajax op de Zuid-Europese en Argentijnse wijze, met veel gezang, spandoeken, fakkels en bandieries. Deze groep begon in 2001 in de Noordhoek van het stadion. Na zeven jaar op Noord verhuisde de groep naar de andere kant, op Zuid.
De F-Side is een begrip in Nederland, net zoals Vak S van Feyenoord, de Bunnikside van FC Utrecht, en de North Side van ADO Den Haag. Het Van Dale woordenboek beschrijft in de 2006-editie de F-Side als de agressieve en vandalistische supporters van Ajax.
Een kaartje op Vak410 kost 25 euro, op de F-side sta je tegen betaling van 21,50 euro. Weet je iemand om blij te maken? Check dan bij de online kaartverkoop het speciale gedeelte voor Vak410 en de F-side. Je kunt daarna pas verder klikken richting de plattegrond van de Amsterdam Arena om een stoel te selecteren.
De F-Side zit op de vakken 125 t/m 129. In deze vakken zit de fanatieke aanhang. Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen.
Normaal gesproken biedt de F-Side plek aan 5000 seizoenkaarthouders, maar die mogen als gevolg van de coronaregels lang niet allemaal tegelijk naar binnen. Alle groeperingen op de F-Side hebben afgesproken dat ze alleen naar het stadion komen als ze allemaal mogen komen.
De onafhankelijke aanklager betaald voetbal heeft bepaald dat de F-Side leeg moet blijven, als straf voor de gebeurtenissen tijdens Ajax-Feyenoord. Ajax moet daarnaast ook een boete van 25.000 euro betalen, meldt de KNVB woensdag. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Feyenoord, in september, werd vuurwerk afgestoken.
De S.C.F (Sport Club Feyenoord) is de harde kern van de Nederlandse voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam. De aanhang werd in de jaren 1990 geschat op ongeveer 300 man (vaak hooligans genoemd).
Het Philips Stadion is het thuisstadion van de Eindhovense voetbalclub PSV.
Ajax naam maatregelen en plaatste hekken rondom vak F, maar de supporters verhuisden naar vak M, niet geheel toevallig naast het vak van de uitsupporters. Zodoende werd er op de mensen die op vak F bleven zitten vaak neergekeken als 'boertjes', omdat zij niet uit de échte stad zouden komen.
Het unieke karakter wat VAK410 eigen was, zal in onze ogen verdwijnen en dus hebben wij besloten om te stoppen met VAK410 als supportersgroep', aldus het statement van VAK 410, dat sinds 2001 bestond.
In de maanden erna kwam er ook op de F-Side het idee om de sfeer daar definitief terug te brengen. VAK410 speelde hier in het begin een ondersteunende rol in. Vier jaar later werd VAK410 uiteindelijk opgeheven en voor het grootste gedeelte verhuisd naar Zuid 1. De groep ging verder onder de naam ULTRAS AMSTERDAM.
De supporters van de harde kern van Ajax zijn niet welkom bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse, op 25 november. Dat heeft de KNVB besloten naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de Klassieker, afgelopen september.
3 vrienden, Han Dade, Carl Bruno Reeser en Floris Stempel, richtten in 1893 een voetbalclub op. Han Dade had een echte leren bal. In 1893 noemden de vrienden hun club Union, maar al na enkele maanden werd de naam veranderd in Footh-Ball Club Ajax (inclusief spelfout).
In de Eredivisie speelden Ajax en Feyenoord 168 keer tegen elkaar. De Rotterdammers wonnen 46 keer, terwijl de Amsterdammers 77 wisten te winnen. Het werd 45 keer een gelijkspel. Ajax scoorde in totaal 353 goals, terwijl Feyenoord 257 keer scoorde.
Bij de eeuwige strijd tussen de grote voetbalclubs horen ook de geuzennamen waarmee de supporters elkaar naroepen. Dat Feyenoorders kakkerlakken worden genoemd, is niks nieuws.
De tweede generatie hooligans manifesteert zich onder de tag rjk, de derde gebruikt fiiir, waarbij de III moet worden gelezen als het Romeinse cijfer drie. De F en de R staan voor Feyenoord Rotterdam.
Ajax - ΑΙΑΣ
Deze voetbalclub is vernoemd is naar de Griekse held Ajax. Ajax was een Griekse held en geen god. Als je naar het logo kijkt dan zie je het hoofd van deze dappere held. Er waren eigenlijk twee Griekse helden die Ajax heetten in de Griekse mythologie.
De voetballers en voetbalsters van Ajax spelen vandaag in shirts zonder hun naam erop. Daarmee wil de club aandacht vragen voor online haatberichten. Volgens Ajax krijgen hun spelers elke maand meer dan 1.500 haatberichten op social media.
Wanneer komt het derde tenue uit? Het Ajax derde tenue komt meestal vlak voor de start van het Europees voetbal uit. Dat is de competitie waarin het Ajax derde tenue wordt gebruikt. Een Ajax derde shirt straalt de waarden van de club en de stad uit, zodat heel Europa kan zien waar wij vandaan komen.
De Harde Kern aanpak wordt door de kinderrechter opgelegd. Dat kan ook binnen een schorsing van de voorlopige hechtenis. Je hoeft dan niet in een justitiële jeugdinrichting te verblijven en je mag naar huis, maar alleen onder de voorwaarden van de Harde Kern aanpak.
Uitvak van de Johan Cruijff ArenA
Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.
De eerste ring op de hoofdtribune bestaat uit de vakken 001 t/m 111, met ieder 19 rijen. De overige vakken, 012 t/m 129, op de eerste ring bestaan uit 29 rijen. De nummering van de rijen begint onderaan: rij 1 bevindt zich het dichtst bij het veld, rij 29 is bovenin het vak.