Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Zuid-Afrika: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)Hepatitis A vaccinatie. BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)
Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Zuid-Afrika. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Zuid-Afrika inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose.
DTP vaccinatie is tien jaar geldig.
De DTP-vaccinatie wordt voor veel landen aanbevolen. Met uitzondering van West-Europa, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië, wordt de DTP-vaccinatie voor bijna elk land geadviseerd. Difterie en Polio komen in westerse landen bijna niet meer voor. Tetanus komt daarentegen nog wel wereldwijd voor.
Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Kaapstad een veilige stad waar de meerderheid van de mensen geen problemen ondervinden. Maar net als in elke andere grote stad zijn moet je een paar voorzorgsmaatregelen wanneer je op ontdekkingstocht gaat in deze prachtige regio. Loop niet te koop met dure juwelen.
Er komt in Zuid-Afrika malaria voor, alleen in het oostelijke deel van Zuid-Afrika, inclusief het Kruger park, en dan vooral van september tot en met mei. Zie het kaartje voor de malariagebieden in Zuid-Afrika. Er wordt aanbevolen om lariam, malarone of doxycycline te gebruiken in dit gebied in de genoemde periode.
Zie het kaartje voor de malariagebieden in Zuid-Afrika. Er wordt aanbevolen om malariatabletten te gebruiken in dit gebied in de genoemde periode. De meest voorgeschreven malariamiddelen (niet per se in deze gebieden) zijn lariam, malarone en doxycycline.
Corona gehad voor vaccinatie
1 prik is voldoende om uw basisserie af te ronden. U kunt ook 2 prikken halen als u dat wilt. 3 maanden na uw laatste prik uit de basisserie kunt u een boostervaccinatie halen.
Als u vanuit Nederland naar Zuid-Afrika reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht. Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Zuid-Afrika worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd.
Malaria komt alleen voor in bepaalde (sub)tropische gebieden in Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië. Het risico is hoog in de rode gebieden. In de oranje gebieden is het risico matig en afhankelijk van de precieze locatie (stad of platteland), de activiteiten, de verblijfsomstandigheden en de duur van het verblijf.
Wilt u reizen of op vakantie? Soms heeft u dan een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag nodig. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Binnen Europa kunt u deze coronabewijzen laten zien met CoronaCheck.
Via de app en website van CoronaCheck kunt u een officieel vaccinatiebewijs regelen. Het kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie dat u meekrijgt is geen officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje is in Nederland ook geen officieel bewijs.
De technische handtekening op alle certificaten van volledige vaccinatie of boosterprik worden vanaf nu na 1 jaar automatisch vernieuwd zodat u ze daarna terug een jaar als geldig certificaat in uw app ziet staan.
De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs, in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen als u op reis gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld voordat u het vliegtuig ingaat. Of als u met de auto de grens overgaat.
Zo lieten Burgers' Zoo, Apenheul en het Openluchtmuseum eerder al weten . Al kan het zijn dat horecagelegenheden in de parken waar niet afgehaald kan worden, wel verplicht zijn om de codes te scannen. Maar ook kermissen, kleinere pretparken, klimbossen en buitenspeeltuinen gelden als doorstroomlocatie.
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Turkije.
Vaccins stimuleren een reactie van het immuunsysteem op een virus of bacterie. Hierdoor “herinnert” het immuunsysteem zich de ziekteverwekker in kwestie. Dankzij deze herinnering herkent het lichaam een bepaald virus of een bepaalde bacterie, zodat het zich hiertegen kan beschermen en ziekte kan voorkomen.
Indicaties. Personen vanaf 12 maanden met als doel om primaire infectie met waterpokken te voorkomen. Bij kinderen tussen de 9 en 12 maanden kan vaccinatie worden overwogen in bijzondere omstandigheden, zoals bij een uitbraak (zie LCI-richtlijn).
Neem dan zo vroeg mogelijk contact op met de GGD, bij voorkeur 7 maanden voor de reis. Ook als je korter voor de reis komt kunnen we je nog goed vaccineren, dus maak altijd een afspraak. Dit geldt ook als je gezondheidsproblemen hebt.