Onze kleinste en handzaamste trilplaat die uitermate geschikt is voor alle grondwerkzaamheden in de tuin, zoals het aantrillen van grond, stol en zand.
De keuze voor welke trilplaat is gebaseerd op factoren zoals oppervlakte en ondergrond. Ga je bijvoorbeeld sierbestrating aanleggen in een tuin dan heb je genoeg aan een lichte trilplaat. Wanneer je een oprit gaat aanleggen voor een auto is een iets zwaardere trilplaat voor het grond verdichten nodig.
Maar let op: Zand klinkt in na het aanleggen en aantrillen. Het wordt daarmee compacter, wat betekent dat u in de praktijk meer nodig heeft dan u hierboven berekend heeft. » Vermenigvuldig het aantal m3's met 1,1. Dan neemt u 10% extra om te compenseren voor het inklinken.
Bij het werken met smalle betonbandjes adviseren wij eerst het zandbed af te trillen en daarna de opsluitbanden aan te brengen. Zo voorkomt u dat u met zware trilplaten uw betonbanden beschadigd. Het is ook mogelijk na het straten uw betonbanden te plaatsen.
Als je een trilplaat wilt kopen is het van belang om onder andere op de capaciteit van de motor, de programma's en de veiligheid van het apparaat te letten.
Conclusie: De VibroShaper Trilplaat is voor ons de beste keuze door de mogelijkheden die het apparaat heeft. Daarnaast is het apparaat prima geschikt om thuis te gebruiken zonder dat je veel ruimte nodig hebt om het apparaat neer te zetten.
Om het inklinkproces te versneller wordt vaak gebruikt gemaakt van trillingen, zoals het aantrillen van zand door middel van een trilplaat, ofwel door stampen, bewateren of walsen. Dit wordt ook wel het verdichten van zand genoemd.
Bij het aanleggen van een terras of looppad is 15 centimeter wit zand onder de bestrating voldoende. Woon je in een gebied met een instabiele ondergrond (zoals klei of veen), ga dan voor een laag van 20 tot 25 centimeter. Leg je een oprit aan? Zorg dan voor een laag van minimaal 15 centimeter gebroken puin.
10 tot 30 centimeter. In de regel wordt aanbevolen een zandbed aan te leggen van ten minste tien centimeter dik. Dit geldt dan voor plekken met een stevige ondergrond en waar de bestrating niet zwaar belast zal worden.
Wanneer u niet over een trilplaat kunt beschikken kunt u in het geval van straatzand deze laag ook inwateren. Door het zandbed "blank" te zetten verdicht het zand om een natuurlijke manier.
U berekent de oppervlakte dat u wilt bedekken in m2 uit (lengte x breedte) en vermenigvuldigt dit maal 0,05. Ofwel bij een tuin van 20m2 en een laagdikte van 5cm komt u uit op een benodigde hoeveelheid van 1m3 (20 x 0,05).
Straatzand is iets grover van structuur, waardoor het beter waterdoorlatend is. Het zand bevat daarnaast voldoende fijne korrels waardoor het zand wel goed kan stabiliseren, of af te reien is voor straatwerk. Ophoogzand is fijner en bevat veelal leemdeeltjes.
Ophoogzand is ideaal om te gebruiken voor onder uw bestrating, het ophogen van uw tuin of het aanvullen van kuilen. Het is ongezeefd zand en staat ook wel bekend als vulzand. Een groot voordeel van deze zandsoort is dat er nauwelijks eisen aan worden gesteld.
Stabi-King verwerken
Stabi-King is een ideaal product om uw ondergrond te stabiliseren omdat het zeer eenvoudig te verwerking is. Strooi het simpelweg over uw zand-/splitbed en verdeel het met een hark in de bovenste 2-3 cm van uw ondergrond. Het hard vervolgens vanzelf uit, u hoeft dus geen water toe te voegen.
Door de hoekige structuur en kleine steentjes haakt het zand makkelijk in elkaar en blijft het straatwerk goed op zijn plaats. Hierdoor krijgt onkruid ook nog eens minder kans.
Het zandbed moet ongeveer een centimeter per meter aflopen. Vooral bij klinkerbestrating kan het handig zijn om de stabiliteit van de ondergrond te verhogen. Strooi daarvoor een laagje droog cement over de ondergrond uit. Hark vervolgens het cement enkele centimeters diep door het zandbed en stamp het zandbed aan.
Ga je bijvoorbeeld sierbestrating aanleggen in een tuin dan heb je genoeg aan een lichte trilplaat. Wanneer je een oprit gaat aanleggen voor een auto is een iets zwaardere trilplaat voor het grond verdichten nodig. Moet je een volledige klinkerweg aanleggen, dan heb je de zwaarste trilplaten nodig.
Voegzand is schoon zand dat geen vlekken achterlaat op de bestrating. Herhaal dit een paar keer en strooi steeds een beetje meer zand over het tegelwerk. Laat het zand minimaal een week liggen. Zo zorg je ervoor dat uiteindelijk alle kieren opgevuld worden.
Zakken zand per kuub berekenen
1 zak zand van 25 kg is: 1 m3 / 60 = 0,0167 m3 (kuub) of 16,67 liter zand.
Hoe vaak moet je op de trilplaat staan voor het beste effect? Driemaal per week een training van 20 minuten is ideaal. Wel belangrijk: train altijd op een professionele plaat en zorg voor goede begeleiding. Je kunt bijvoorbeeld trainen bij een fysiotherapeut of een fysiofitnesscentrum.
Door het trillen wordt je lichaam gemasseerd, hierdoor wordt je stofwisseling en bloedsomloop verbeterd. Dit komt omdat je spieren twee keer zo hard getraind worden. Je zult al gauw merken dat jij je beter in je vel zit. Een trilplaat is niet alleen goed voor je uiterlijk maar ook voor je gezondheid.
Ja je kunt afvallen met een trilplaat. Is het een magische “makkelijke” manier om af te vallen? Nee! Je kunt het gebruiken als trainingstool en er calorieën mee verbranden.