Mandarijn is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. In China wordt het Guanhua, taal der ambtenaren/mandarijnen, genoemd. Kijkend naar het aantal moedertaalsprekers (910 miljoen mensen) is het de meest gesproken taal van de wereld.
Meestal wordt met Chinees het Standaardmandarijn bedoeld, de officiële taal van de Volksrepubliek China en Taiwan en een van de officiële talen van Singapore.
In het noorden van China wordt Mandarijn gesproken. Dat is de officiële taal van China, maar in het zuiden spreekt men Kantonees, Wu, Hakka en vele dialecten. De talen wijken zo ver van elkaar af dat mensen uit verschillende delen van China elkaar maar moeilijk of helemaal niet kunnen verstaan.
Het Mandarijn is de bekendste en meest gesproken van deze talen. Voorbeelden van andere Chinese talen zijn het Wu, Kantonees en Hakka. Deze talen verschillen best wel van elkaar, minstens evenveel als bijvoorbeeld Nederlands en Duits.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
China: 中国, Zhong guo.
“Bij het leren van Chinees zijn accurate uitspraak en de woordleermethode de belangrijkste sleutels. Je begint met het leren van de tonen, vervolgens met het uitspreken van woorden en daarna ga je verder met de uitspraak van zinnen. Pas dan ga je met behulp van grammatica je eigen zinnen construeren.
Veel scholen bieden cursussen Chinees aan. Daarmee leer je in een groep wekelijks gedoseerd een beetje Chinees. Het tempo waarmee je de taal leert, is niet erg hoog. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor privélessen en meer lessen in een korte tijd volgen.
De Chinese staat erkent vijf religies: het boeddhisme, het katholicisme, de islam, het protestantisme en het taoïsme. Religieuze organisaties moeten zich registreren bij één van de zeven religieuze verenigingen die onder controle staan van de staat en de Communistische Partij.
In Japan is de officiële taal het Japans of Hyojungo, een moeilijke taal met sterke verschillen tussen de dialecten. Het Japans dialect dat wordt gesproken in Tokyo is voor alle Japanners verstaanbaar. Bovendien vertoont Japans qua klank veel overeenkomsten met Maleis-Polynesische talen.
De wereldtalen die binnen de Verenigde Naties als zodanig gebruikt worden, zijn Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans.
In die lijst komt Engels wel op de eerste plaats, gevolgd door Mandarijn, Hindi en Spaans.
Mandarijn is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. In China wordt het Guanhua, taal der ambtenaren/mandarijnen, genoemd. Kijkend naar het aantal moedertaalsprekers (910 miljoen mensen) is het de meest gesproken taal van de wereld.
Hoewel Mandarijn Chinees de meest gesproken taal in de wereld is, is het ongetwijfeld ook een van de meest moeilijk om te leren als buitenlander. Mandarijn is een toon taal. Elk geluid in pinyin, hun schrijf systeem, heeft vier verschillende uitspraken, vier!
Een mandarijn (Chinees: 官 guān) was een bestuursambtenaar in het Chinese keizerrijk. De term wordt meestal gebruikt voor ambtenaren, die hun functie in de Chinese bureaucratie verwierven op grond van hun succes bij het Chinees examenstelsel.
De meeste studenten die ik ken en begonnen met boek 1 zijn, hebben B2 niveau in 1-1.5 jaar bereikt. En echt professioneel Chinees in 2-2.5 jaar. Ik moet er wel bij zeggen dat ze continu bezig waren (en zijn) met Chinees leren.
Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Hanzi-tekens geïdentificeerd, maar een goed opgeleide, belezen Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000. Om een Chinese krant te kunnen lezen dient men ongeveer 3000 karakters te kennen.
Hoe leer je het Russisch? Je kunt op verschillende manieren Russisch leren. In de eerste plaats kun je leerboeken aanschaffen, waar je een heel eind mee kunt komen. Omdat de taal grotendeels fonetisch is, kun je de veel leren vanuit een boek, wanneer je eenmaal weet hoe de letters uitgesproken moeten worden.
Chinesen, Chineses (meerv.)
In tegenstelling tot veel andere talen, heeft het Chinees geen alfabet en wordt het niet geschreven als een reeks letters. In plaats daarvan bestaat het uit een reeks tekens die een klank en een betekenis hebben. Geschiedkundigen hebben antieke Chinese geschriften gevonden die meer dan 3000 jaar oud zijn.