Spring Home Loempiavellen 40 Stuks bestellen? - Diepvries — Jumbo Supermarkten.
Loempiavellen bestellen | Albert Heijn.
Loempiavellen zijn dunne, maar redelijk stevige, wit-gelige, ondoorschijnende, vaak vierkante deegvellen gemaakt van tarwebloem met water, een beetje olie, zout. Soms ook met ei, vandaar de Engelse naam “egg roll”.
Ook al lijken ze op elkaar, toch zit er verschil tussen deze twee ingrediënten. In loempiavellen zit bloem, water en eiwit. Filodeeg bevat behalve bloem en water ook olie. Van origine komt filodeeg uit de Midden-Oosterse keuken en loempiavellen uit de (verre) Oosterse keuken.
Bereiden. Laat de loempiavellen ontdooien in 45 minuten. Kan ook in de magnetron, mits deze groot genoeg is.
De vellen zijn vacuüm verpakt en zijn terug te vinden in de diepvriesafdeling van je supermarkt. Loempiavellen drogen zeer snel uit en moeten dan ook in de plastic verpakking of onder een vochtige doek bewaard worden. In tegenstelling tot filodeeg zijn loempiavellen wel makkelijk bewerkbaar en scheuren ze niet zo vlug.
Er zit 10,1 gram vet in 1 groot (225 gram) loempia, waarvan 2,7 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
De velletjes die worden verkocht zijn uit de diepvries – ontdooi de loempiavellen voor gebruik en houd ze soepel onder een vochtige keukendoek, anders drogen ze uit. Vul ze met bijvoorbeeld een mengsel van geweekte glasnoedels en groente (recept hieronder). Rol ze strak op en plak ze dicht met een beetje losgeklopt ei.
Qua gezondheid is filodeeg (als je het niet opstapelt met boter of olie ertussen) de betere optie, omdat dit minder vetten bevat en meer eiwitten.
Ja, je kunt in de meeste gevallen bladerdeeg vervangen door filodeeg. Houd er wel rekening mee dat het eindresultaat dan ook afwijkt. Bladerdeeg is immers luchtiger en heeft meer volume, terwijl filodeeg dun en krokant is. De keuze is aan jou!
Leg een groot loempiavel in ruitvorm op je werkblad. Precies in het midden leg je er nog een klein loempiavel bovenop. Klop een ei los met een klein beetje water. Dit moet dienen als lijm om de loempia's dicht te kleven.
Delhaize | Brickvellen 170 gr.
Loempiavellen zijn gemaakt op basis van tarwebloem, water, kokosolie en een snufje zout. Ideaal om heerlijke loempiaatjes, pangsit of andere gefrituurde Aziatische hapjes mee te maken.
Bakken, frituren, in de oven, het kan allemaal!
Bevroren in de friteuse: ca. 12 minuten op 180°C. Ontdooid in de friteuse: ca. 6 minuten op 180°C.
Om erachter te komen of Filodeeg 400g online verkrijgbaar is bij Lidl, neem een kijkje op de Lidl website. Houd er rekening mee dat sommige winkels alleen online verkopen op de website, of hebben enkel een winkel op de site. Meer informatie vind je op de Lidl website.
Filodeeg bewaar je in de vriezer, maar bewaar het niet maanden lang, want ook droogt het helaas uit.
Hoe lang kun je ontdooid filodeeg bewaren? Bewaar ze dan in een schaal afgedekt met aluminiumfolie of luchtdichte doos in de koelkast. Op deze manier blijven de hapjes 3 tot 4 dagen goed. Voor het serveren een paar minuten in de oven en smullen maar!
Om springrolls te maken heb je rijstvellen nodig. Week deze in (lauw) water tot ze zacht en transparant zijn. Tip: het water mag niet té warm zijn, anders worden de vellen fragiel en plakken ze harder.
Loempiavel 125 mm (50 vellen) 250 g.
De spring rolls kun je in de koelkast 2 dagen bewaren. Ingevroren zijn ze 3 maanden houdbaar.
Er zitten 342 kilocalorieën in 1 groot (225 gram) loempia.