Albert Heijn heeft het grootste marktaandeel in supermarktland en verkoopt dus ook de meeste biologische producten: zo'n 60 procent van het totaal in Nederland (natuurwinkels en biosupermarkten uitgezonderd).
Gelukkig maar, want dan weet je zeker dat je ook echt biologisch in huis haalt. Al onze biologische producten worden onafhankelijk gecontroleerd door Stichting Skal. Omdat ze aan alle voorwaarden voldoen, verdienen ze het Europees Keurmerk. Dat herken je aan het groene 'EU-blaadje' op de verpakking.
Biologisch. Uiteraard hebben we ook een aanbod van biologisch gecertificeerde groente en fruit in ons assortiment.
Lidl heeft, net als de AH , een eigen biologisch label. Onder dit label worden alle biologische producten ondergebracht.
Biologische groente en fruit bestel je online bij Gezondergroen.nl. ONBESPOTEN (geteeld zonder gebruik van chemie) fruit bij u op het werk? Ook dat is mogelijk. Laat uw wensen weten en we komen het bij u op de werkplek bezorgen.
Als je de term 'bio' of 'biologisch' leest op een verpakking, mag je ervan uitgaan dat het ook echt een bioproduct is. De term is immers wettelijk beschermd door de Europese biowetgeving. Die geldt voor de hele Europese Unie. Biologische producten worden over de hele voedingsketen (van boer tot winkel) gecontroleerd.
Deze kokosolie smaakt volledig neutraal. Hij is dus heel geschikt voor recepten waar je geen kokossmaak wilt, zoals zelfgemaakte plantaardige boter of roomkaas. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken om burgers en pannenkoeken in te bakken.
Met een ruim 40% hogere prijs ben je bij de Ekoplaza het duurst uit. Maar daar heb je door het grote assortiment wel verreweg de ruimste keuze in biologische producten.
De kwaliteit wordt drie keer gecontroleerd.
De eerste kwaliteitscontrole van fruit, groenten en kruiden gebeurt al bij de leverancier. Bij de goederenontvangst in onze distributiecentra onderwerpen opgeleide ALDI-medewerkers de producten aan een grondige kwaliteitscontrole.
Ekoplaza is de meest biologische supermarktketen van Nederland en voert een 100% gecontroleerd biologisch assortiment. Het Europees Biologisch keurmerk wordt onafhankelijk gecontroleerd door SKAL die erop toeziet dat er geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.
Doordat er geen chemische middelen worden gebruikt, is er bijvoorbeeld meer handmatig werk nodig. Daarbij komt dat biologische landbouw en productie vaak wat kleinschaliger is. Zeker in verwerkt voedsel kan dit leiden tot hogere productiekosten, omdat er minder schaalvoordeel wordt gehaald.
In sommige supermarkten kun je al biologisch ingevroren fruit kopen, en in de biowinkels zelf kun je een breed assortiment, waaronder aardbeien, biologisch inkopen. Daar kun je overigens ook terecht voor aardbeienjam. Biologische aardbeienjam is vrij van pesticiden.
Voor groente en fruit dat van ver komt, zijn we aangesloten bij het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV) van het Initiatief Duurzame Handel (IDH). Binnen dit samenwerkingsverband werken we aan de verduurzaming van groente en fruit uit Zuid-Amerika, Azië en Afrika.
Albert Heijn is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de meest duurzame supermarktketen van Nederland. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index™ 2022, het grootste en meest toonaangevende onderzoek in Europa op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid*.
EkoPlaza, ook vermeld als Ekoplaza, is een Nederlandse winkelketen van biologische supermarkten met circa 85 filiaal- en franchisewinkels in Nederland en België en 39 afhaalpunten in Nederland (de zogeheten winkelformule EWA: EkoPlaza Webshop Afhaalpunt).
DEN HAAG – Ekoplaza opent op 29 augustus in Den Haag zijn grootste vestiging. Volgens de formule gaat het om de grootste biologische supermarkt van Nederland. De winkel is te vinden aan de Grote Marktstraat. De 56ste vestiging van Ekoplaza heeft een vloeroppervlakte van 912 vierkante meter.
In roomboter zitten ten opzichte van kokosolie meer vitamine en mineralen. In roomboter zit vitamine A, E en K en een klein beetje D. Kokosolie bevat al deze vitaminen in veel mindere mate. Kokosolie bevat nauwelijks mineralen en roomboter bevat sporen van mineralen zoals kalium, natrium en calcium.
Kokosolie of kokosvet bevat erg veel verzadigd vet, meer dan zonnebloemolie of olijfolie. Verzadigd vet verhoogt je 'slechte' LDL-cholesterol, en dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Een beetje kokosvet kan geen kwaad, maar je kunt er beter niet te veel van eten.
Lucovitaal biologische kokosolie
Kokos Olie van Lucovitaal® is uitermate geschikt om mee te koken en bakken. Kokosolie is het enige plantaardige vet dat voor 50% uit het verzadigde vetzuur laurinezuur bestaat en uitermate geschikt is om mee te frituren, wokken en bakken.
“Het grote probleem is dat er voor biologische producten veel meer land nodig is,” zegt hij. “Bioboeren gebruiken minder effectieve pesticiden en daardoor is hun opbrengst kleiner. Ze hebben meer grond nodig om evenveel voedsel in de winkel te krijgen. Ze gebruiken bovendien geen kunstmest, maar dierlijke mest.
In het algemeen is niet aangetoond dat biologisch voedsel gezonder is dan gangbaar voedsel. Onderzoek naar individuele producten laat zien dat biologische producten in het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen bevatten en soms minder nitraat dan gangbare producten.