Welke stekker nodig in Denemarken?

In Denemarken worden stopcontacttypes F en K gebruikt. Voor deze types heb je geen reisstekker nodig. De netspanning is met 230 volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland en de frequentie is met 50 hertz ook gelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.replacedirect.nl

Heb je een verloopstekker nodig in Denemarken?

In Denemarken heb je, ondanks dat je dat misschien niet verwacht, een verloopstekker nodig. Kraanwater en gezondheidszorg zijn net als in Nederland van goede kwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Welke stekker in welk land?

De rode landen gebruiken stekkers van het type A & B, de donkerblauwe landen gebruiken net zoals in de Benelux de types C & E/F (types E en F zijn perfect compatibel met elkaar), bruine landen gebruiken type D, zeegroene landen hebben het Britse systeem (type G), Israël heeft als enige de types C & H, de gele landen ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op worldstandards.eu

Wat is stekker type C?

Stopcontact type C

Dit type is de meest voorkomende stekker ter wereld, het is de bekende platte Nederlandse eurostekker. Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelshop.nl

Waar koop je een wereldstekker?

Wereldstekkers koop je online bij Blokker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blokker.nl

Danish K type plug problems

44 gerelateerde vragen gevonden

Wat is een goede wereldstekker?

Als beste uit onze beste wereldstekker test is de TravelMore Universele Wereldstekker met USB-C en 4 USB Poorten gekomen. Deze wereldstekker beschikt namelijk over 4 USB poorten en een USB-C poort, dit zijn meteen de meest gebruikte USB poorten ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op top-x.nl

Hoe werkt een wereldstekker?

Hoe werkt een wereldstekker? Een wereldstekker heeft één stekker die geschikt is voor een bepaald type stopcontact. Op deze stekker zit een universeel stopcontact voor stekkers met verschillende typen uit verschillende landen. Zo kun je dus apparaten uit China, India of Amerika gebruiken in het Europese stopcontact.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelshop.nl

Welke stekker in Europa?

Binnen Europa werkt men met een standaard voor stekkers: de CEE-7 standaard. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen CEE-7/7 stekkers en CEE-7/16 stekkers. Men noemt een CEE-7/16 stekker ook wel een Europese stekker type C. U herkent deze stekker aan z'n slanke vorm en twee pinnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elektricienaanhuis.nl

Heb ik een reisstekker nodig?

Je hebt geen reisstekker nodig in Nederland

In Nederland gebruiken we dezelfde stopcontacten als in Nederland. Het is daarom niet nodig om een reisstekker mee te nemen. Wel kan het erg handig zijn, zeker als je meerdere elektrische apparaten wilt opladen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stekkerwijzer.nl

Hoe ziet een euro stekker eruit?

De meest voorkomende stekker is de eurostekker (ook wel CEE stekker). Dit is een dikke blauwe stekker met drie pennen. Je kan bij de eurostekker kiezen uit een stekker inclusief snoer, of een verloopstuk met eigen verlengsnoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lentevandrenthe.nl

Heb je in Europa een wereldstekker nodig?

Ga je reizen binnen Europa? In de meeste Europese landen maken ze gebruik van stekker type C, E en F. Stekker type C staat ook wel bekend als de Schukostekker en type F als de Eurostekker. Voor de meeste Europese landen geldt dat je geen andere stekker nodig zult hebben om je apparaten te kunnen gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisstekkers.nl

Wat is het verschil tussen een Schuko stekker en een CEE stekker?

De Schuko is internationaal ook wel bekend als het Type F of. Daarnaast wordt de Schuko in het CEE-systeem aangeduid als CEE 7/4. Er zijn verschillende andere stekkersystemen die gezamenlijk met de Schuko gebruikt kunnen worden zoals het type stekker dat bekend is onder het Franse Type E.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technischwerken.nl

Hoe heet Nederlandse stekker?

De meest voorkomende vorm van een geaarde netstekker is in Nederland type F, CEE 7/4 Schuko, die twee metalen pinnen heeft voor fase en nul, en aan de zijkant van de stekker twee metalen plaatjes voor de aarding. Zo'n aardcontact wordt in het Duits Schutzkontakt of Schuko genoemd en in het Nederlands randaarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat heb je nodig als je naar Denemarken gaat?

Meenemen naar Denemarken
  • Algemeen & Dagelijkse gebruiksvoorwerpen. huissleutels.
  • Identificatie & Reisdocumenten. Nederlandse ID-kaart. ...
  • Geld & Waardepapieren. bankpas. ...
  • Kleding & Accessoires. broeken.
  • Drogisterij & Apotheek. aspirine.
  • Persoonlijke verzorging. lenzenbewaardoosje.
  • Onderweg. water voor onderweg.
  • Beeld & Geluid. camera.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koffers-pakken.nl

Wat heb je nodig in Denemarken?

Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Denemarken heeft u geen visum nodig. Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandwereldwijd.nl

Kun je in Denemarken betalen met de euro?

In Denemarken betaal je niet met Euro's, maar met Deense Kronen. Onze Euro's worden meestal niet geaccepteerd, of tegen een ongunstige wisselkoers. Je kunt dus het beste met Deense Kronen betalen. Wil je Deense Kronen meenemen uit Nederland, bestel ze dan ruim op tijd bij je bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dansk.nl

Wat is stekker type E?

In landen met stekkertype E is de stroom 16 A en is het voltage van het stopcontact meestal tussen de 220 en 240 volt. Daarmee is de netspanning gelijk of hoger dan in Nederland, hier is het namelijk 230 volt. Het is daarom verstandig om op je apparaten te kijken of ze goed en veilig werken bij een hoger voltage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelshop.nl

Wat is stekker type F?

Deze stekker komt je misschien wel bekend voor, dit komt omdat dit de Nederlandse ronde stekker is. Dit type wordt ook wel de Schukostekker genoemd. Deze stopcontacten komen onder andere in Nederland en de rest van Europa voor. Dankzij de inkepingen in de boven en onderkant is type F geaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelshop.nl

Heb je een reisstekker nodig voor Engeland?

Om al jouw elektrische apparaten te blijven gebruiken in Engeland heb je een type G reisstekker nodig. Dit type reisstekker geldt namelijk als norm in Groot-Brittannië. De Britse stopcontacten bevatten drie rechthoekige openingen en staan geregistreerd als BS 1363.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

Heeft Duitsland dezelfde stekker als Nederland?

Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Duitsland. Jouw stekkers passen. Jouw apparaten met stekker C en stekker F passen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wereldstopcontacten.nl

Welke stekkers?

Wat voor stopcontacten gebruiken we in Nederland? In Nederland gebruiken we stopcontact type-F, maar stekkertype type-C en E passen ook. Het voltage wat hier uit het stopcontact komt is 230 V met een frequentie van 50 Hz. In veel landen in Europa, Afrika en Azië kun je dus gewoon je Nederlandse stekkers gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.replacedirect.nl

Hoe werkt een eurostekker?

Een eurostekker, ook wel europlug of C-stekker, is een universele platte stekker met alleen twee metalen pennen voor fase en nul. De eurosteker is speciaal ontworpen om in continentaal Europa veilig op vrijwel elk huishoudelijk stopcontact te passen, met of zonder aarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

Heb ik een wereldstekker nodig?

Over het algemeen heb je als Nederlander geen reisstekker nodig in Europa. Stopcontacten C, E en F worden namelijk het meeste gebruikt. Toch komt het sporadisch voor dat je wel een reisstekker nodig zult hebben, bijvoorbeeld wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stekkerwijzer.nl

Hoe ziet een Amerikaanse stekker eruit?

Deze ongeaarde netstekker met twee parallelle, platte pinnen is zowat de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika. Dit stekkertype werd in 1904 uitgevonden door Harvey Hubbell II. De stekker heeft twee platte, 1,5 mm dikke pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang zijn en 12,7 mm van elkaar staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op worldstandards.eu

Welke stopcontacten in VS?

In Noord- en Centraal-Amerika maken ze gebruik van stekker- en stopcontact type A. Je kunt dit stekker type herkennen aan de twee parallelle en platte pinnen. De USA stekker wordt gebruikt in de onder meer de Verenigde Staten, Canada, Mexico maar ook in Japan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisstekkers.nl

Populaire vragen