Welke stad het leukst is voor jou, hangt vooral af van je eigen stijl. Houd je van kleine boetiekjes en knusse straatjes, ga dan naar Brugge of Hasselt.Voor de vele winkels en grote winkelketens kun je weer beter naar Antwerpen of Brussel gaan.
Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België en een veelzijdig markt- en winkelaanbod. Dat alles op een steenworp van elkaar. In Gent vind je de grote bekende kledingwinkels naast authentieke boetiekjes.
Amsterdam heeft met afstand de meeste winkelvestigingen met 5 432 op 1 januari 2017. Rotterdam volgt met 3 161, daarna komen Den Haag (2 785), Utrecht (1 584) en Eindhoven (1 125). Maastricht, qua inwoners de 22e gemeente van Nederland, komt met 854 winkelvestigingen op een twaalfde plaats.
Welke stad het leukst is voor jou, hangt vooral af van je eigen stijl. Houd je van kleine boetiekjes en knusse straatjes, ga dan naar Brugge of Hasselt.Voor de vele winkels en grote winkelketens kun je weer beter naar Antwerpen of Brussel gaan.
Brugge is een oude en authentieke stad met smalle straatjes, grachten, bruggen en veel chocolade/wafel winkeltjes. Gent is een stad met ook veel mooie oude gebouwen, grachten maar met iets meer winkels en bekende winkelketens.
Gent is gezelliger dan Brussel en ontzettend hip: het zit boordevol leuke cafés en restaurantjes. En het allerbeste is dat het centrum van deze stad autovrij is! Leuven is dé studentenstad van België en daardoor ontzettend gezellig en ideaal voor een budget trip. Alles is op loopafstand en de binnenstad is erg mooi.
Maastricht is dé perfecte shopstad. Elk stadsdeel bied je iets anders. Winkelcentra, boetiekjes en lokale producten. Je slaagt altijd in Maastricht!
In Breda kom je om lekker te winkelen en goed te stappen. Dat hoor je vaak als je bezoekers vraagt waarom ze deze gezellige, historische stad bezoeken. De mix van grote winkelketens en kleine ondernemers in het compacte stadscentrum zorgen voor een overzichtelijk maar gevarieerd winkelgebied.
Delft is één van de gezelligste steden in Nederland. Door het leuke centrum met mooie winkels en hotspots is het de ideale stad om een dagje te shoppen. Maar het is niet alleen een aanrader vanwege de leuke winkels en gezellige restaurants.
In de buurt van Antwerpen is op 12 maart het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux geopend. Het Wijnegem Shopping Center omvat 189 winkels met ruim 2000 parkeerplaatsen.
In Nederland en Frankrijk waren de boodschappen jarenlang goedkoper dan in België. Voor Belgen in de grensstreek loonde het om de grens over te steken om hun boodschappen te doen. Uit onze prijsopnames van 2022 blijkt dat niet langer het geval te zijn voor een gemiddelde winkelkar.
In België lagen de prijzen gemiddeld 6% hoger dan in Nederland. In Duitsland blijkt vis het duurst. Verse vis is over het algemeen goedkoper bij ons.
Als je veel van bier, friet, chocolade en mooie gebouwen houdt zit je goed in Brugge. Gent heeft veel oude gebouwen en een heus kasteel middenin het centrum. Mijn voorkeur gaat uit naar de veelzijdigheid van Gent, maar smaken verschillen!
Brugge is een prachtige stad en je kunt je er makkelijk een paar dagen vermaken. Zeker in de zomer is het er erg gezellig. Wij verbleven in totaal 2 dagen in Brugge en dat is voldoende om alle hoogtepunten te kunnen zien. Hieronder lees je wat je zeker gedaan moet hebben tijdens een stedentrip naar Brugge!
Vergeleken andere steden in België is Brugge een vrij dure bestemming. Niet alleen de prijzen van een overnachting of de entreeprijs van een bezienswaardigheid liggen hoger, maar ook de prijs van een maaltijd of een drankje zijn vooral in het historische centrum aanzienlijk hoger.
Voor kleding en elektronica zijn de prijsverschillen minder groot. Kleding is het goedkoopst in Hongarije (75%) en het duurst in Zweden (130%). België (106%) komt voor kleding op de vijfde plaats. Ook in onze buurlanden is kleding iets duurder dan het EU-gemiddelde.
Hier kun je niet alleen terecht voor gewone boodschappen, maar ook bijvoorbeeld kleding, schoenen, serviesgoed, audio apparatuur, televisies, make-up, boeken: echt van alles dus.
Turnhout heeft niet alleen charmante hoekjes en mooie plekjes maar is ook een belangrijke winkelstad van de regio. Of je nu graag in een keten, boetiek of supermarkt winkelt, in Turnhout kun je naar hartenlust shoppen. In het stadshart zijn meer dan 300 winkels, waaronder ook enkele pop-up winkels.
Uit een steekproef bij twee Jumbo-supermarkten blijkt dat boodschappen bij onze zuiderburen veel goedkoper zijn. Vooral het verschil bij de huismerken is groot. Dat is opvallend, want die komen uit dezelfde fabriek en ook uit hetzelfde distributiecentrum in Veghel.
Ook verse vis, aardappelen, fruit en groenten zijn over het algemeen goedkoper in België. En vlees is hier 8 procent goedkoper dan in Frankrijk en 38 procent goedkoper dan in Duitsland.
Ook Duitsland, waar levensmiddelen gemiddeld 5% goedkoper zijn dan in België is populair. Voor zuiverproducten loopt het prijsverschil in Duitsland zelfs op tot 25% en ook alcoholische dranken zijn in Duitsland beduidend goedkoper. In Frankrijk zijn niet-alcoholische dranken dan weer 11% goedkoper dan bij ons.