Kies de speen Dan komen spenen nog met verschillende gaatjes: er zijn spenen met één klein gaatje, één groter gaatje of meerdere gaatjes. Voor een gulzige drinker is een speen met een klein gaatje geschikt en voor de langzame drinker een speen met een groter gat of meerdere gaatjes.
Boeren na de voeding
Het boertje komt meestal pas na de voeding. Drinkt uw baby heel gulzig of hapt hij lucht, stop halverwege de voeding voor een boertje. Uw baby boert makkelijker als u de baby optilt en tegen u aanhoudt (met het hoofdje boven uw schouder). Meestal volstaan één of twee boertjes.
De fase 2-speen wordt ook wel gebruikt bij het indikken van de melk, bijvoorbeeld met rijstebloem.
Maat L: vanaf ongeveer 6 maanden te gebruiken of als maat M te langzaam gaat. Geschikt voor ingedikte en dikke voeding, zoals voeding ingedikt met johannesbroodpitmeel, bloem- of rijstepap.
Dental flessenspeen
Deze speen kan helpen bij kindjes met reflux, kindjes die zich snel verslikken, kindjes die te snel drinken of premature kindjes. De dental flessenspeen is aan 2 kanten plat, waardoor de tong makkelijker onder de speen gehouden kan worden. Dit is nodig voor een juiste dosering.
Hoe vaak mag je rijstebloem geven? In rijstproducten, zoals rijstebloem, zit relatief veel arseen. Het Voedingscentrum adviseert daarom om baby's en kinderen niet elke dag rijst of rijstproducten te geven. Als ze hier te veel van binnenkrijgen, kan dit schadelijk zijn voor hun gezondheid.
Rijstebloem is een fijn begin voor een kindje van 4 maanden** als eerste stap naar vaste voeding. Rijstebloempap wordt gemaakt met behulp van de melk waaraan het kindje al gewend is. Aan die bekende smaak wordt een nieuwe smaak toegevoegd.
200 ml borst- of flesvoeding*. Voeg er ook eens 2 - 3 eetlepels (10 gram) Olvarit rijstebloem aan toe. Het advies is om maximaal 2 papflessen per dag te geven (dus 20 gram).
Dr.
Brown's Y-cut spenen zijn speciaal ontwikkeld voor gulzig etende baby's en voor verdikte melk met bijvoorbeeld Johannesbroodpitmeel.
Reflux is een medische aandoening waarbij de inhoud van de maag terugvloeit in de slokdarm. Johannesbroodpitmeel maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten, zoals gom, kaneel, en kardemom en het helpt de maagsappen te binden.Hierdoor vermindert de zuurgraad, waardoor de symptomen van een reflux verminderen.
Een ronde speen wordt sneller geaccepteerd door baby'tjes die borstvoeding krijgen. Deze vorm komt namelijk het meest in de buurt van mama's tepel, waardoor je ook minder kans hebt op de zogenaamde tepel-speenverwarring.
Meestal houdt het clusteren maximaal drie dagen aan. Wat veel ouders merken is dat hun baby's om de 'hongerige periodes' heen verder wel content zijn en in de dagen na het clusteren doorgaans beter of langer slapen.
Als de baby ook met borstcompressie niet meer drinkt, geef dan de andere kant en pas ook hier borstcompressie toe. Blijf van borst wisselen zolang de baby een redelijke hoeveelheid melk krijgt. Natuurlijk kan het geen kwaad om de baby te laten sabbelen tot hij loslaat wanneer hij eenmaal een goede voeding heeft gehad.
Als een moeder 6 maal per dag voedt met één borst, dan komt iedere borst dus per dag maar 3 keer aan de beurt om te voeden. Dat betekent dat de borsten steeds 8 uur de tijd hebben om zich te vullen.
19 – 20 uur: Voor het slapen gaan
Voeg er ook eens 2 - 3 eetlepels (10 gram) Olvarit rijstebloem aan toe. Het advies is om maximaal 2 papflessen per dag te geven (dus 20 gram).
Liever niet elke dag rijstebloempap
Dat komt omdat er relatief veel arseen in rijstproducten kan zitten. Het kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid als je er langdurig te veel van binnenkrijgt. Als je jouw baby pap op basis van rijstebloem wilt geven, doe dit dan liever niet elke dag.
Je kunt PyjamaPapje® geven als variatie op een fles melk of een bordje pap. Heerlijk voor het slapen gaan! Het is belangrijk voor je kindje om gevarieerde en evenwichtige voeding te hebben evenals een gezonde levensstijl. Borstvoeding is het beste voor je kindje en dient zo lang mogelijk gegeven te worden.
Ook haverpap, oerpap of speltpap zijn geschikt voor je baby van zes maanden. Variëren is gezond, dus je kunt gerust verschillende soorten pap aan je baby geven. Vanaf de leeftijd van acht maanden kun je je baby ontbijtpap of volkoren granenpap geven.
Voor de voedingsstoffen hoef je je baby nog geen pap te geven voordat hij 6 maanden is. Een moeder die borstvoeding geeft, voegt ook geen granen toe aan haar melk en haar baby groeit ook prima!
Voor 's avonds is een melk-granenpap het traditionele gerecht. De melk in deze pap levert licht verteerbaar en goed opneembaar eiwit, terwijl de zachte graanvlokken energie leveren. De volwaardige granen zorgen er bovendien voor dat het lichaam voor langere tijd over deze energie kan beschikken.
Als je voor het eerst pap aan je baby geeft, is het verstandig om te beginnen met rijstebloem. Rijstebloem bevat minder vezels en de darmen van je baby kunnen dit daarom beter verteren dan havermout of volkoren granen. Het Voedingscentrum adviseert om niet elke dag rijstebloempap aan je baby te geven.
De rijstvlokken voeg je toe aan een klare (dus warme) fles. Normaal gezien zeggen ze 3 koffielepels (5 ml X 3 = 15 ml = 1 eetlepel) per 100 ml melk, maar dat is redelijk dik en krijgen ze moeilijk door een speen (zelfs een 1-2-3-speen van Avent).
Rijstebloem voor je baby van 4 maanden
Rijstebloempap is een van de eerste bijvoedingen (oefenhapjes) voor baby's vanaf 4 maanden. Het is geschikt om mee te beginnen, omdat het minder vezels bevat dan andere soorten pap. De darmen van je baby moeten in het begin wennen aan het verteren van vezels.