Haarkleur. Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.
Dat het blonderen van je haar iets met de gezondheid van je haren doet, is geen geheim. De textuur van je haar verandert en haarschubben openen, waardoor je andere haarproducten nodig hebt. Geen enkele haardos is precies hetzelfde, dus jouw haar kan naders reageren op blonderen dan het haar van je vriendin.
Hoe vaak kun je je haar blonderen? Als je van plan bent om je haar te blonderen, laat dan zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. Dit geeft je haar ruimschoots de tijd om te herstellen.
Of je nu van zwart naar blond wilt gaan of je haar klaar wilt maken voor een felle kleur, je lokken moeten eraan geloven: ontkleuren. Het bleken van je haar is niet zonder risico's en kan je haar erg beschadigen als het niet goed gedaan wordt.
Haarkleur. Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Haarverf- en kleuringsproducten verminderen de haargroei niet. Frequent gebruik kan wel leiden tot droog, beschadigd haar dat gevoelig is voor breken.
Je haar ontkleuren of blonderen
Bij beide methoden haal je namelijk het pigment uit je haar. Bij blonderen is dat uit je natuurlijke haar (dus zonder haarkleuringsproduct erin), en bij ontkleuren 'ont-kleur' je je haar, dus reduceer je de kleur die je eerder in je haar hebt gezet zo veel mogelijk.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker twee dagen van tevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces.
#1 Blonderen gaat lang duren.
Je kan gerust een halve dag bij de kapper zitten. Heb je heel donker haar en wil je het super blond hebben? Dan is de kans heel groot dat je meerdere bezoeken aan de kapper moet brengen. Het kan dus wel een paar weken duren voor je de gewenste kleur hebt.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
De kosten voor het bijwerken van uitgroei variëren van 25 tot 50 euro, terwijl een complete verfbehandeling al snel 50 tot 100 euro kost. Hoeveel de behandeling voor jou precies kost is erg afhankelijk van de benodigde hoeveelheid tijd en producten.
Als je haar een gelige of licht oranje gloed heeft kan zilvershampoo helpen om die ongewenste kleuren te compenseren. Was je haar dus eerst met zilvershampoo voordat je besluit je haar opnieuw te gaan blonderen. Deze shampoo heeft een blauwe, enigzins paarse kleur. Dit zijn tegenovergestelde pigmenten van rood en geel.
Men gaat uit van een vast aantal klanten per dag en de daarbij horende belastingen. Vrouwenkapsels worden veel duurder aangerekend, en dat komt door hetzelfde klassieke idee dat die kapsels veel tijd vergen. Als kappers meer belastingen moeten betalen, is het ook logisch dat ze een hogere prijs zullen aanrekenen”.
Een ontkleuring is een voorbehandeling, die jouw haar voorbereidt op de kleuring die je eigenlijk wilt. Het is dan ook gebruikelijk om na het gebruik van een ontkleuringsproduct een kleurend haarproduct te gebruiken. Een product waar je je haar mee kunt ontkleuren is Préférence Ultra Platinum Ontkleuring.
Wanneer je net een bezoek aan de kapper hebt gebracht zit je haar vaak (als het goed is) perfect. Maar na hoeveel weken ga je terug naar de kapper? Het algemene advies is om de 6 à 8 weken.
Wat is droog of beschadigd haar ook alweer? Je kunt dood haar herkennen aan gespleten haarpunten, steeds dunner wordende punten, niet flexibel haar, haar dat snel afbreekt, haar dat niet (!) vet wordt, veel klitten en je haar mist glans.
Als je beschadigd haar hebt, kun je het wel verven, maar hou er rekening mee dat de verf sneller vervaagt. Ook pakt de haarverf vaak donkerder uit op beschadigd en droog haar. Bestel dus een kleur lichter dan je zou willen. Vind je het resultaat dan toch te licht, dan kun je het altijd nog een tint donkerder kleuren.
Olaplex zorgt er namelijk voor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar gehecht worden. Het resultaat? Buitengewoon sterk, glanzend, maar bovenal super gezond haar waarbij haarbreuk verleden tijd is. Een ander groot voordeel van Olaplex is dat kleur nog langer in je haar blijft zitten.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
Door vaak het haar te verven wordt de haargroei niet verminderd, maar het kan wel leiden tot het afbreken van het haar. Het haar wat nog in de hoofdhuid zit kan niet door de verf worden bereikt, waardoor de verf in feite geen haarverlies kan veroorzaken.
Een serum of olie kan wonderen doen om je haren weer te herstellen. Meestal bestaat zo'n product uit voedende ingrediënten. Als jouw serum of haarolie één van deze ingrediënten bevat zit je helemaal goed: Amandelolie - Amandelolie is rijk aan voedingsstoffen en bevat vitamines (A, B, D en E), vetzuren en mineralen.