Grote scheenbeschermers zijn vaak wat breder zodat ze ook om bredere benen/kuiten heen passen. Kijk dus goed naar je eigen beenomvang en stem daar de pasvorm op af. Je kunt er dan voor kiezen om ietwat te lange scheenbeschermers te dragen maar die wel de breedte van je been beschermen.
De meeste profs dragen scheenbeschermers van Nike, Puma of Adidas.
De Nike scheenbeschermers zijn qua looks gebaseerd op de Nike Mercurial schoenen collectie welke ook gedragen worden door Cristiano Ronaldo. Bij de Nike Mercurial Lite scheenbeschermers zit een paar compressie sokken die de scheenbeschermers op de juiste plaats houden.
“Bloedende scheenbeenwonden zijn de meest voorkomende blessures in het voetbal. En aangezien bij de verzorging ervan dikwijls gebruik wordt gemaakt van de allesbehalve steriele natte spons, is het voorkomen van verwondingen door het dragen van scheenbeschermers een goede zaak.”
Maten van scheenbeschermers
Sommige spelers, zoals Memphis Depay dragen het liefst zo kort mogelijke scheenbeschermers. Dit ervaren zij als de meest comfortabele bescherming.
Memphis Depay, Daly Blind, Virgil van Dijk. Ze spelen allemaal met scheenbeschermers van Giel Steffens uit Maastricht.
Bij bol.com ontdek je scheenbeschermers voor kinderen en volwassenen. En verschillende merken zoals Nike, Adidas en Stanno scheenbeschermers.
Indicatieve maat bij lichaamslengte:
XS: 120-140cm. S: 140-160cm. M: 160-175cm. L: 175-185cm.
Het dragen van scheenbeschermers is heel belangrijk bij sporten zoals voetbal. Een tik krijgen tegen je schenen kan zeer pijnlijk zijn en ook blessures veroorzaken. Het is dus in principe onmisbaar.
De scheenbeschermers moeten iets onder je knieschijf ophouden, zodat je nog voldoende bewegingsvrijheid hebt. Het is ook niet fijn als je scheenbeschermers te breed zijn en ook je tenen mogen best onder de bescherming voor het voetgedeelte uitkomen. Je staat namelijk heel veel op de bal van je voet.
Scheenbeschermers dienen een zekere mate van bescherming te bieden. In de laatste jaren is het zaalvoetbal ontwikkeld tot een contactsport. Voor de veiligheid van de spelers worden scheenbeschermers dus verplicht gesteld. Hierdoor wordt het ook verplicht om kousen te dragen die de gehele scheenbeschermer bedekken.
Het is voor elke voetballer verplicht tijdens wedstrijden die bescherming te dragen. Bij jeugdteams en op het lagere amateurniveau controleren scheidsrechters daar zelfs op. Hoewel scheenbeschermers een breuk niet voor honderd procent kunnen voorkomen, wordt de kracht van een botsing behoorlijk gedempt.
"Maar ze controleren niet en ik vind het fijn om zonder scheenbeschermers te spelen. Dus daarom speel ik zonder."
Ghanese vader en Nederlandse moeder
Hij gebruikt als shirtnaam 'Memphis' omdat hij geen goede band en contact heeft met zijn vader, die van zijn moeder scheidde toen hij vier jaar oud was. "Mijn vader spreek ik niet meer. Ik heb alles aan mijn moeder te danken. Hij verdient het niet om achterop mijn shirt te staan."
Een goede hockey scheenbeschermers beschermt een groot deel van het onderbeen. Meet vanaf de enkel tot net onder jouw knieschijf. Aangezien je bewegingsvrijheid nodig hebt trek je van de volledige lengte 2 vingerdiktes af. De methode klinkt gek maar is de beste manier om een goede hockeyscheenbeschermer te kopen.
Scheenbeschermers voorkomen blessures aan het kwetsbare scheenbeen. Scheenbeschermers worden van verschillende materialen gemaakt: glasvezel, schuimrubber, polyurethaan en plastic. In de oudheid werden scheenplaten gebruikt om de schenen te beschermen in gevechten.
Kickboks scheenbeschermers voorkomen blessures aan de enkels en schenen, zowel voor jezelf als voor je tegenstander. De juiste maat is hierbij van belang. De scheenbeschermers zouden tot net onder de knie moeten komen voor optimale bescherming.
Bij veel vechtsporten, waaronder kickboksen, wordt het gebruik van enkelkousen aangeraden. Enkelkousen bieden niet alleen extra versteviging en bescherming van het enkelgewricht, maar zorgen er ook voor dat je niet uitglijdt. Ook zorgt het voor compressie.