Kies voor een houtskoolbarbecue wanneer je de tijd hebt om je gerechten te bereiden. Wil je even snel een burgertje bakken dan kun je beter kiezen voor een gas barbecue, elektrische bbq of buitenkeuken.
Handig wanneer je een klein balkon hebt en geen woedende bovenburen wil. Ben je van plan elk weekend volop gebruik te maken van je barbecue? Kijk dan eens naar de gasbarbecue. Deze is misschien wat duurder in aanschafwaarde, maar hij is wel binnen een paar minuten opgewarmd en makkelijk schoon te maken.
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Een gasbarbecue met lavastenen ontwikkelt ook de populaire barbecue-aroma's van een houtskoolbarbecue. Het vermindert ook de vorming van schadelijke stoffen.
De fles is goed voor 150 uur kookplezier. Ga je alleen maar barbecueën? Dan doe je mogelijk tot vier jaar met je fles.
Briketten zijn niet geschikt omdat ze veel as achterlaten en daarmee de luchtinlaat snel verstoppen. De rest van dit verhaal kan je als Kamado bezitter dan ook eigenlijk overslaan. Hoe lang wil ik gaan barbecueën? Dus je hebt een kogel barbecue, maar hoelang wil je gaan barbecueën?
Een nadeel is dan weer dat houtskool sneller opbrandt dan briketten. Je zal dus vaker moeten bijvullen en houtskool is duurder dan briketten. Houtskool is dus vooral geschikt om snelle bereidingen te maken: bijvoorbeeld het grillen van een steak of een hamburger.
Houtskool brandt sneller dan briketten. Bereikt snel hoge temperaturen. Geschikt voor dunne stukken vlees. Geschikt voor direct grillen.
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.
Door de BGE gaan zelfs mensen die niet graag barbecueën ervan genieten”, zegt hij lachend. Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.”
Wat zijn de voordelen van een gasbarbecue
U kunt de temperatuur eenvoudig in de gaten houden en hoger of lager zetten. Gezonder grillen: een goede gasbarbecue voert het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet in het vuur, verbrandt en er kunnen ongezonde stoffen in het vlees terecht komen.
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Steek een houtskoolbarbecue minstens 1 uur van tevoren aan. 2. Leg een mooi bergje houtskool of briketten in de barbecue en plaats daartussen aanmaakblokjes en steek deze vervolgens aan.
Waarom geen briketten in een kamado
Houtskool briketten worden gemaakt van een afvalproduct, namelijk het gruis dat overblijft van de normale houtskool productie. Het pure gruis kan niet gebruikt worden, simpelweg omdat het niet aan te steken is.
Als je het aan ons vraagt zijn het deze Weber Briketten! De Weber Briketten komen in een duo pack van 8 kg, waardoor je waarschijnlijk genoeg hebt voor de hele zomer en er ook volgend jaar nog genoeg mee kan. Ze branden erg langdurig, veel langer dan houtskool, en dat kan zorgen voor een verrukkelijk lekkere steak.
Druipend vet tijdens het grillen veroorzaakt bijvoorbeeld ook rook. Je eerste reactie is wellicht de rook te stoppen en de reGGulator bovenop te sluiten. Maar op deze manier blijft de rook juist in de EGG terwijl je de rook beter op een snelle en gemakkelijke manier kunt laten ontsnappen en stoppen.
Het eenvoudige antwoord op deze vraag is: ja, je kunt houtskool opnieuw gebruiken. Het is niet noodzakelijk om alle houtskool te vervangen voor elke keer dat je de barbecue gebruikt.
Propaangas wordt pas bij -44 °C vloeibaar en is daardoor verreweg het meest gebruikte gas. Het voordeel van butaangas is echter weer dat het een hogere verbrandingswaarde heeft dan propaan!
Butaangas mag niet naar buiten in de winter
Gasflessen gevuld met butaangas zijn niet meer bruikbaar in een ruimte van -0.5 graden of lager. Propaangas daarentegen gebruik je tot een temperatuur van -40 graden.