Kies dan voor schoenen met rubberen zolen die geribbeld zijn of een ander klein profiel hebben, hiermee heeft u de meeste grip op een gladde stoep. Schoenen met zolen gemaakt van leer, nylon of crêpe kunt u in barre winterse omstandigheden beter niet aantrekken.
Antislip schoenen & zolen in de winter
Antislip winterzolen werken volgens hetzelfde principe als winterbanden: een profiel dat sneeuw en ijs als het ware naar buiten werkt, gemaakt van rubber dat ook bij lage temperaturen zacht blijft en natuurlijk extra stroef is.
Het enige wat jij hiervoor nodig hebt is wat schuurpapier. Zorg dat het schuurpapier een fijne korrel heeft om zo de onderkant van jouw schoen zachtjes te schuren. Schuur niet meteen te veel er af, maar check tussendoor of de zolen al minder glad zijn en herhaal tot het gewenste resultaat.
De meeste werkschoenen zijn voorzien van een antislipzool. Zolen zijn namelijk vaak gemaakt van rubber of kunststof. Maar sommige veiligheidsschoen hebben een extra normering om de grip te garanderen.
Voor uw veiligheid is het allesbepalend om schoenen te hebben waarin u goed stevig staat. Of een schoen antislip is, hangt af van het materiaal van de zool en of het zoolpatroon zo is gevormd dat de zool goed grip heeft op de ondergrond.
S3 veiligheidsschoenen zijn een combinatie van S1 en S2 veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn dus waterbestendig, hebben een veiligheidsneus, en -zool, zijn antistatisch en nemen energie op in de hak.
Haarlak tegen schuiven/glijden in je schoenen
Om dit te voorkomen kun je een beetje haarlak op je voeten of in je schoenen spuiten. Zo ontstaat er een stroef laagje zodat je minder schuift en meer grip hebt. Pas wel op met haarlak ín je schoenen. Dit kan het materiaal namelijk een beetje aantasten.
In werkelijkheid zijn de Ugg-boots zeer ongeschikt voor sneeuw en ijs. Dat konden de vrouwen ondertussen ook al zelf ondervinden: velen zijn (pijnlijk) gevallen. De rubberen zolen hebben hoegenaamd geen grip, en de schaapsvacht houdt je wel warm maar niet droog. Vochtige schaapswol houdt ook de lucht vast.
Zorg ervoor dat je schoen passend zit aan de hiel. Wanneer je hiel omhoog komt tijdens het lopen, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. De schoen is namelijk te groot. Pas je schoenen op de manier zoals je hem thuis ook gaat dragen, bijvoorbeeld met een pantykousje, sok of een blote voet.
Om ten volle te genieten van je wandelingen in de sneeuw, kies je dus maar best schoenen of laarzen die de koude aankunnen (van 0 tot -20 °C). Zelfs al heb je heel warme schoenen, op dit criterium zullen laarzen altijd beter scoren!
Ze zijn ontworpen om je voeten onder alle weersomstandigheden comfortabel te houden, met natuurlijke vochtabsorberende eigenschappen en een supergoed ademende natuurlijke voering. De buitenkant van onze UGG Classic-laarzen is gemaakt met voorbehandeld suède, zodat ze een regen- of sneeuwbuitje af en toe best overleven.
Suède en gebreide stoffen kan je best vermijden in dit weer. Kies dan liever voor een schoen die gemaakt is uit stevig leer. Leren schoenen zijn niet helemaal waterdicht maar houden het water wel zo lang mogelijk buiten. En wil je voor extra warme voeten gaan, kies dan voor een gevoerde schoen.
Een inlegzool komt tegemoet aan twee basisbehoeftes: het verbeteren van het comfort in een schoen en het wegnemen van drukpunten door middel van ondersteuning. Zorg er in ieder geval voor dat de demping en verstevigingen van je schoenen passen bij je voettype'.
Zo check je de breedtemaat
- Haal de binnenzolen uit de schoenen. - Laat je cliënt op een binnenzool staan. - Kijk of de voet past op de binnenzool. Wanneer de voet over de binnenzool uitsteekt, dan weet je dat de schoen te smal is voor de voet.
Trek een paar dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en föhn vervolgens je schoenen op de plekken waar ze knellen. Door de warmte zet de schoen een beetje uit, précies op de plekken waar het zeer doet. Zorg ervoor dat je na het föhnen de schoenen nog een tijdje aanhoudt totdat het leer of de stof is afgekoeld.
S3 werkschoenen
Dit is de hoogste veiligheidsnormering voor werkschoenen. S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Werkschoenen met deze S3 normering zijn het meest gebruikt en meest besteld, omdat deze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn.
S2 veiligheidsschoenen (S2-classificatie)
Deze veiligheidsklasse houdt in dat de veiligheidsschoenen minimaal een veiligheidsneus (staal of metaalvrij), gesloten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen hebben.
Wat is het verschil tussen een S1P werkschoen en een S3 werkschoen? Naast S1P werkschoenen biedt Redbrick vooral S3 werkschoenen aan. Het verschil tussen deze soorten werkschoenen is dat S3 werkschoenen in een hogere veiligheidsklasse vallen.
In eerste instantie is het van belang te weten wat voor soort tochten je gaat lopen. Is het veelal vlak, dan zijn lange sneeuwschoenen met een groot draagvermogen prettig. In bergachtig terrein zijn iets kortere, of instelbare sneeuwschoenen met goede ijzeren punten aan de onderzijde het prettigst.
Snowboots zijn ervoor gemaakt om door de sneeuw te lopen. Dit betekent echter niet dat alle snowboots compleet waterdicht zijn. Alle snowboots zullen u beschermen tegen een laag sneeuw maar niet alle snowboots beschermen tegen grote hoeveelheden water of een diepe plas water.
Naast dat je voeten warm moeten blijven, wil je natuurlijk ook droge voeten houden. Let er dus goed op dat je snowboots gemaakt zijn van waterdicht materiaal of voorzien zijn van Gore-Tex. Dit is een speciaal membraan dat ademt en geen water doorlaat.