In totaal heeft ons land nu naast de twee driesterrenrestaurants 21 zaken met 2 sterren en 94 restaurants met één ster. Acht restaurants verliezen een ster, waaronder Posthoorn in Monnickendam, Soigné in Bussum en Vermeer in Amsterdam.
Goed en slecht nieuws voor restaurants in onze regio bij de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren. Noble en Sense in Den Bosch en Versaen in Ravenstein behouden hun ster, Oonivoo in Uden raakt hem kwijt. Dat werd maandag duidelijk bij een presentatie in Amsterdam.
Hoeveel Michelinsterren kan een restaurant krijgen? Een restaurant kan maximaal 3 Michelinsterren krijgen. In Nederland hebben de afgelopen jaren 2 restaurants die hoogste onderscheiding gekregen: De Librije en Inter Scaldes.
De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz van restaurant Diverxo is uitgeroepen tot de beste chef ter wereld. Hoogst genoteerde Amsterdammer bij The Best Chef 2021 is Joris Bijdendijk van Rijks op plek 46, een stijging van liefst 41 plekken.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
In totaal heeft ons land nu naast de twee driesterrenrestaurants 21 zaken met 2 sterren en 94 restaurants met één ster. Acht restaurants verliezen een ster, waaronder Vermeer in Amsterdam, Soigné in Bussum en Valuas in Venlo.
Twee hebben het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
De restaurants die hun ster(ren) hebben verloren zijn: De Leest (Vaessen, ***), Beluga (Maastricht **), Blok's (Amersfoort, *), Bridges Dining (Amsterdam, *), La Trinité (Sluis, *) en Strandlodge (Winterswijk, *).
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
1. De Librije. Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel.
De Italiaanse chef Massimo Bottura, bekend van zijn restaurant Osterica Francescana in het Italiaanse Modena, werd verkozen tot succesvolste en hardst werkende chef. Bottura's waarde werd geschat op 200 miljoen euro, dankzij zijn 15 gepubliceerde kookboeken, 6 restaurants en 4 Michelinsterren.
Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge is een Michelinster kwijt. Na 16 jaar gaat het restaurant van twee naar één ster. Een donderslag bij heldere hemel voor vader en zoon Vanderhaeghe die in de keuken staan.
o Drie MICHELIN sterren: unieke keuken. De reis waard!
Bij Boury, restaurant met 2 MICHELIN sterren, stelt dat probleem zich niet. Hun Academy trekt ambitieuze chefs en zaalpersoneel aan om mee te draaien in het restaurant.
1. Tokyo, Japan — 304 sterren.
De groene MICHELIN ster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze elf inspirerende en ambitieuze voortrekkers zijn boegbeelden van een duurzame gastronomie. Het aantal Nederlandse restaurants met een groene ster is daarmee met 3 gestegen.
Vanuit het restaurant heeft u een hartverwarmend uitzicht op de sluis en de typische bakstenen huisjes. Ook de met cartoons gedecoreerde muur trekt de aandacht. Het is geen toeval dat Kaatje bij de Sluis sinds 1978 minstens één Michelin ster heeft.
In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro). Voor de bijhorende wijnen moet je 1.800 Deense kroon (ruim 242 euro) ophoesten.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
In 2010, 2011, 2012 en 2014 werd Noma al uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In 2005 kreeg het restaurant een ster, in 2007 volgde een tweede ster – en in 2020 werd het restaurant na de heropening opnieuw onderscheiden met twee Michelinsterren.
Librije-sterrenkok Jonnie Boer uit Zwolle is wéér de allerbeste chef-kok van Nederland. De Zwolse sterrenkok Jonnie Boer is uitgeroepen tot de hoogst genoteerde Nederlandse chef in de internationale top 100 van The Best Chef Award.
Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem heeft in Brugge de wedstrijd "Eerste kok van België 2022" gewonnen.
Gordon Ramsay werd in 1966 geboren in Johnstone, Schotland en groeide op in Engeland. In 1997 zijn wereldwijde restaurantgroep Gordon Ramsay Restaurants op. Het heeft in totaal 16 Michelin-sterren gekregen en heeft momenteel in totaal zeven.