Vaccinaties zijn voor Spanje niet verplicht of echt noodzakelijk. Alleen in Mellila kan rabiës voorkomen, lees hier meer over de rabiës vaccinatie. Wanneer u Spanje combineert met een andere reisbestemming, heeft u mogelijk wel vaccinaties nodig voor de andere bestemming. Ook dan is Thuisvaccinatie u graag van dienst.
Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest. Voor lang niet elk land zijn vaccinaties vooraf nodig.
Vaccinaties zijn voor de Canarische Eilanden niet verplicht of echt noodzakelijk. Er worden voor deze bestemming geen specifieke vaccinaties geadviseerd.
Kunnen jullie zien welke vaccinaties ik bij een andere GGD heb gehaald? Vaccinatiegegevens worden niet met andere GGD'en gedeeld en zijn niet zichtbaar. Vraag dus altijd je vaccinatiegegevens op bij de GGD waar je eerder bent gevaccineerd of neem je gele vaccinatieboekje mee; daar staat alles in.
Wacht niet tot het laatste moment. Maak, indien mogelijk, 4 tot 6 weken vóór vertrek een afspraak. Bijna alle vaccinaties werken langere tijd. Je kunt dus meestal ruim van tevoren komen.
Voor de reis kun je er doorgaans nog wel twee halen met een tussen tijd van twee tot vier weken. De laatste haal je bij een volgende reis. DTP vaccinatie is tien jaar geldig.
Binnen de Europese Unie heeft u geen coronabewijs meer nodig om te reizen.
Hoe bescherm ik mezelf tegen Hepatitis A? Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming.Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar.
Als je niet volledig beschermd bent na 3 prikken
Dit zijn vooral mensen met hiv of hepatitis C en mensen die ouder zijn dan 40 jaar. Om zeker te weten of je beschermd bent, kun je 4 tot 8 weken na je 3e prik je bloed laten controleren.
Het water dat in Gran Canaria uit de kraan stroomt kun je beter niet drinken. Het bevat namelijk veel meer kalk dan dat we in Nederland gewend zijn. Daarom is het verstandiger om flessen mineraalwater uit de supermarkt te kopen. Wel kun je met kraanwater gerust je mond spoelen en je tanden poetsen.
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor de Canarische eilanden.
De officiële munteenheid van Spanje is de euro. Pinnen in Spanje en op de Canarische Eilanden is geen probleem.
De DKTP-Hib-HepB vaccinatie moet meerdere malen worden herhaald. Met 5 maanden krijgt je kindje voor deze ziekten opnieuw een prik. Deze vaccinatie beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio, hib-ziekte en hepatitis B. Ook de vaccinatie tegen pneumokokkenziekte wordt op deze leeftijd herhaald.
Goed beschermd. Als je 14 wordt, krijg je een vaccinatie tegen meningokokkenziekte aangeboden. De prik die je krijgt, werkt tegen een aantal meningokokbacteriën: A, C, W en Y. Door de vaccinatie ben je 10 jaar beschermd.
Japan, Taiwan en Singapore wordt de hepatitis A vaccinatie voor bijna elk land geadviseerd. U loopt het meeste risico op een hepatitis A-infectie in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, delen van het Verre Oosten en Midden Oosten en het Indiase subcontinent.
Er bestaat een vaccinatie tegen hepatitis A. Reizigers, die vertrekken naar landen waar hepatitis A veel voorkomt, worden geadviseerd om zich te laten vaccineren. Daarnaast worden gezinsleden van hepatitis A-patiënten gevaccineerd om te voorkomen dat zij de ziekte ook krijgen.
Hepatitis A en B zijn besmettelijke virussen. Je kunt van Hepatitis A en B een ernstige leverontsteking krijgen. Je kunt besmet raken met Hepatitis B door onveilige seks en via bloed-bloedcontact.
Op 7 februari zal de Spaanse regering de maatregel goedkeuren in de ministerraad. Alleen in apotheken, ziekenhuizen en gezondheidscentra blijft het dragen van mondkapjes verplicht.
Deze week heeft de Europese Luchtvaartautoriteit (EASA) laten weten dat de internationale richtlijnen worden aangepast. Daarom veranderen ook de regels in Nederland. Vanaf zaterdag 21 mei is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht op Nederlandse luchthavens.
Je testbewijs van een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur oud zijn voor vertrek of een antigeen-sneltest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Vlieg je vanuit de EU/Schengenzone naar Schiphol en heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs?Dan ben je verplicht om je te laten testen, zodat je een testbewijs kunt tonen.
Een kind krijgt als het 9 jaar is dus in totaal twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen. De vaccinatie wordt gegeven door de GGD (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) of een Centrum voor Jeugd en Gezin, dat verschilt per regio. Ouders ontvangen een brief met daarin het adres en tijdstip voor de vaccinatie.
Daarna is een periodieke herhaling (eens in de 10 jaar) voldoende om beschermd te blijven. Deze vaccinatie is dan eenmalig en beschermt je weer tien jaar. Als je nooit eerder bent gevaccineerd tegen DTP dan heb je een serie van 3 injecties nodig om 10 jaar beschermd te zijn.
Wanneer u nog nooit een DTP-vaccinatie heeft gehad, is het belangrijk om vijf weken voor vertrek langs te komen voor een vaccinadvies. Over het algemeen geldt dit voor mensen die vóór 1950 zijn geboren. Wanneer u als kind wél tegen DTP bent gevaccineerd, is drie weken voor vertrek voldoende.