De bovenarm is een van de populairste plekken voor een tattoo. Ook vrouwen laten deze plek tatoeëren. Voor een subtiele tattoo kan ervoor gekozen worden om de binnenkant van de arm te laten tatoeëren. Let er wel op dat de binnenkant gevoeliger is dan de buitenkant.
Wanneer het om tattoos gaat zijn er geen regels. Een paar jaar geleden hielden we het nog braaf bij de armen en enkels, maar inmiddels wordt er ook in oren, haarlijnen en tussen tenen getatoeëerd. Dit zijn de meest toffe plekken om een tattoo te zetten.
De minst pijnlijke plekken voor een tattoo
De plekken op de bovenarm en onderarm, de schouders, de bovenbenen en de kuiten zijn het minst gevoelig voor een tattoo.
Eén van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo is absoluut de tepel. Hier komen veel zenuwuiteinden samen, waardoor de pijn moeilijk te verdragen is. De nek, onderrug, bovenste ribben en het hoofd staan ook hoog op het lijstje van onze professionele tatoeëerders en de Barber DTS -crew.
Een kleine tattoo op een plek waar wat meer vet zit is het minst pijnlijk. Plekken zoals je ribben, voeten, enkels en knieholtes vallen onder de pijnlijkere plekken. Gelukkig helpt de spanning je een beetje met de pijn. Wanneer de adrenaline in kickt zal je de pijn hopelijk een stuk minder voelen.
Wil jij heel graag een tattoo, maar weet je nog niet zeker wat je wil of waar de tattoo moet komen? Dan moet je zeker weten de app Inkhunter downloaden. Door middel van augmented reality toont de app hoe een tattoo bij jou eruit komt te zien. Zo weet je zeker dat de tattoo van je dromen helemaal bij je past.
De meeste tattoos kan je alles weer mee doen na ongeveer 2 a 3 weken. Dan kan je weer heerlijk lang onder de douche staan, naar de sauna, zwemmen, sporten enz. Dit betekend alleen niet dat je tattoo compleet geheeld is!
3 stippen tattoos
De 3 stippen tattoo geplaatst tussen duim en wijzvinger staat in Nederland voor Geloof, Hoop en Liefde. Binnen andere culturen staan de 3 stippen voor Fuck The Police.
Je kunt ervoor kiezen de zalf met een handschoen aan te brengen. De handen goed wassen na het aanbrengen van de zalf is echter in principe voldoende. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een verdovende zalf via de huisarts op recept aan te vragen. Vaak schrijft deze ook Xylocaine zalf voor of bijvoorbeeld Emla- crème.
De pijn kun je vergelijken met een schaafwond. Een voordeel tijdens het zetten is dat je vaak alleen écht wat voelt op het moment dat de tattoo wordt geplaatst. Wanneer de naald niet in je huid gaat, is de pijn direct een stuk minder. De tatoeëerder kan dus ook even ophouden wanneer je denkt dat het te pijnlijk wordt.
Een initiaal, een figuurtje of een hartje – bijvoorbeeld op je pols – kost doorgaans ongeveer 50 tot 100 euro.
Een tattoo blijf langer mooi dan je denkt
Geen enkele reden voor paniek, want ook al gebeurd dit, het motief blijft een leven lang goed. Een paar uitzonderingen daargelaten, maar die heb je altijd. Vind je dat jouw tattoo (of het motief) toch een opfrisbeurt kan gebruiken, dan is retouching iets om over na te denken.
In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders. De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.
In het Christendom zijn dit de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De plek voor deze betekenis van de tattoo maakt niet zoveel uit, maar vaak wordt er wel gezorgd dat er genoeg ruimte tussen de stipjes zit, zodat het niet lijkt op een gangster tattoo.
De tatoeage heeft de vorm van een traan. De tatoeage komt oorspronkelijk van de Mexicaanse Amerikanen, die destijds voornamelijk in Californië woonden. Hier waren bendeleden vaak te zien met dergelijke tatoeages. De betekenis van de tatoeage was oorspronkelijk dat de drager iemand vermoord had.
STIP IT roept iedereen op om 4 stippen op de hand te zetten in de strijd tegen pesten. Het is een soort van antipestvirus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe sneller het virus zich verspreidt. Stip ze dus ook als ouder op je hand!
Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.
Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.
Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tatoeage. Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf in de huid komen. Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke.
Huidinfecties en allergische reacties op tattoo-inkt kunnen altijd voorkomen, maar zodra een naald in contact is gekomen met ander bloed, kan dat ernstige gevolgen hebben.
Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.