De klassieke wekker is een mechanische klok, die iedere dag opgewonden moet worden. Bovenop zitten twee bellen, met een klepel daar tussenin.Aan de achterzijde kan de wektijd ingesteld worden. Daarna kwamen er wekkers werkend op batterijen met een kwartsuurwerk, en digitale uitvoeringen met een lcd- of led-display.
Een opwindbare wekker is een klok die je opwindt om hem te laten werken. Ze heeft meestal een alarm, en de wijzers bewegen vanzelf rond als ze worden opgewonden.
Aan de achterkant vindt je vaak drie wieltjes waarmee je met de een de tijd kan instellen, en met de andere de tijd kan instellen waarop het alarm af moet gaan. Een digitale wekker heeft geen wijzers die de tijd aangeven, maar digitale getallen op het scherm laten zien hoe laat het is.
De wekker gaat af in vliegtuigstand, want dan werkt 'ie gewoon. Je zet 'm uit, draait nog een keertje om en drentelt na de snooze richting douche. Frisgewassen schuif je aan bij het ontbijt, paar happen granola en een koffietje.
Digitale of analoge wekker
Meestal een 24-uurs variant, waar vooral bij het zetten van de wekker op gelet moet worden. De analoge wekkers met wijzers geven meestal op een wijzerplaat met Arabische cijfers weer hoe laat het is. Vrijwel alle digitale en analoge uitvoeringen zijn wekkers zonder radio.
Als je een Iphone hebt, kan het je niet ontgaan zijn: negen minuten is de enige optie. Als je een Android-toestel hebt kun je ook andere snooze-mogelijkheden instellen, al staat deze standaard veelal op de heilige negen minuten ingesteld. Waarom?
Met het kiezen van een melodische wekker help je jouw brein een handje en voorkom je dat je een halve dag nodig hebt om te ontwaken. De beste songs volgens de onderzoekers: Good Vibrations van de Beach Boys en Close to me van The Cure.
De klassieke wekker is een mechanische klok, die iedere dag opgewonden moet worden. Bovenop zitten twee bellen, met een klepel daar tussenin. Aan de achterzijde kan de wektijd ingesteld worden. Daarna kwamen er wekkers werkend op batterijen met een kwartsuurwerk, en digitale uitvoeringen met een lcd- of led-display.
Productinformatie. De klok heeft led-achtergrondverlichting, die aangaat als je de knop indrukt. De wekker heeft een snoozefunctie en het alarmsignaal wordt elke vijf minuten herhaald.
KUPONG is een kleine en strakke, grijsgroene wekker. Zet hem op je nachtkastje of neem hem mee op reis. Het geluid doorloopt in twee minuten vier fases en wordt steeds harder, tenzij je wakker wordt en hem uitzet. Je kan het alarm eenvoudig instellen met de twee knoppen aan de achterkant van de wekker.
Hoewel er dus in de 17e eeuw al pogingen werden gedaan, wordt de Amerikaanse uitvinder Levi Hutchins gezien als de eerste persoon die in 1787 een wekker voor eigen gebruik ontwikkelde. Hij maakte dat jaar een wekker die hem elke nacht om vier uur wakker moest maken, zodat hij op tijd op zijn werk kon zijn.
Uit het onderzoek blijkt dat snoozen de kans op stress en depressie vergroot. Het snoozen zorgt er voor dat je hersenen constant een schok te verwerken krijgen. Zo val je langzaam in slaap en word je met een schok weer wakker, en dat telkens opnieuw. Die 5 minuten extra slaap heeft geen kwaliteit.
Snoozen definities
deelw.) uitslapen, langzaam wakker worden, de wekker met tussenpozen laten afgaan vrije tijd Voorbeeld: `Waarom je wekker vroeger zetten en snoozen als je gewoon langer ...
Tijdens het snoozen wordt die slaapcyclus elke 5 a 10 minuten opnieuw onderbroken door je wekker. Je kunt deze slaapcycli dus niet afmaken waardoor je vaak nog meer moe voelt dan wanneer je die ochtend voor het eerst wakker werd.
Kom nooit meer te laat op school of op je werk met deze digitale wekker, waarop je tevens de datum en temperatuur kan zien.
De beste wekker die bij je behoefte past vind je bij Blokker. Of je nu een vroege vogel bent of een uitslaper, een wekker of klok koop je online bij Blokker altijd handig om te hebben. Wij hebben een ruim aanbod aan leuke alarmen in de winkel en online wat opstaan een stuk fijner maakt.
Je kunt alleen niet bellen, gebeld worden, of internetten via het mobiele telefoonnetwerk (databundel).
Toestel aan, alle functies uit
Alle smartphones en tablets kennen een zogeheten vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus schakelt alle draadloze verbindingen uit. Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. In de vliegtuigmodus bent u dus niet bereikbaar.