De Dracaena staat ook wel bekend als Drakenbloedboom en Drakenplant. Deze kamerplant komt van nature voor in Afrika, Azië en Midden-Amerika waar hij groeit in de onderlaag van het woud en heeft daarom weinig behoefte aan daglicht.
In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Bananenplanten hebben daglicht nodig en kunnen goed tegen vocht. Deze plant kan je dus in de badkamer plaatsen, mits er voldoende licht binnen komt.
Monstera
Ook een Monstera verdient een plekje in je badkamer. De hoge luchtvochtigheid doet haar zeker goed. De plant heeft veel licht nodig dus daarom is ze enkel geschikt voor badkamers met een raam.
Op welke plek je een kamerplant ook neer wilt zetten, het is dus belangrijk dat er een raam is waar daglicht door naar binnen komt. Zonder daglicht zal je plant het uiteindelijk niet overleven. Toch zijn er planten die ook met heel weinig daglicht kunnen overleven.
Er zijn verschillende soorten badkamerplanten waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan varens, deze planten houden van een hoge luchtvochtigheid. Maar ook de lepelplant is een geschikte keuze voor in uw badkamer. Deze plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en houdt daarom ook van een vochtige ruimte.
Je herkent de pannenkoekplant aan zijn ronde, leerachtige blaadjes die zo plat zijn als een pannenkoek: de pannenkoekplant. Als bordjes op stokjes lijken ze te balanceren op dunne stengels. En dat maakt deze Pilea peperomioides ook zo decoratief. De plant groeit snel en wordt zo'n 40 cm hoog.
De vrouwentong (Sansevieria)
Deze plant overleeft eigenlijk elke situatie. De vrouwentong bestaat uit allerlei mooie lange bladeren die omhoog groeien, bovendien beschikt de vrouwentong over zeer sterke luchtzuiverende eigenschappen. De vrouwentong heeft echt maar een klein beetje water nodig, zelfs in warme maanden.
Zet de Musa op een lichte of zonnige plaats. Tijdens de winter kun je de plant in de volle zon zetten, maar 's zomers is het beter om de plant naar een lichte plek te verplaatsen (uit direct zonlicht). De hete middagzon kan namelijk leiden tot bladverbranding.
Minimaal 5 uur direct zonlicht per dag bevordert de groei. Plaats de kamerplant daarom ongeveer 2 meter voor een raam op het zuiden of direct voor een raam op het oosten of westen. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Als bananenbomen te donker staan, zal er geen vers blad worden aangemaakt.
Heeft jouw bananenplant last van gele bladeren? Dan kan het zo zijn dat de voeding uitgeput is en dat de plant voeding nodig heeft. Wanneer de bladeren aan de binnenkant van de bananenplant geel worden, krijgen ze te veel licht. Dit is op te lossen door de plant te een plek verder bij het raam vandaan te geven.
De Pilea Peperomioides, beter bekend als de Pannenkoekenplant of Pannenkoekplant, is een makkelijke kamerplant. De plant staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. De plant krijgt verder het liefst regelmatig kleine scheutjes water, zodat de grond lichtvochtig blijft.
Luchtzuiverend. De Pilea is over het algemeen een fijne luchtzuiveraar, maar door zijn kleine formaat zal hij niet zo veel lucht zuiveren als zijn grotere concurrenten. Doordat de Pannenkoekplant vrij klein is, kan hij ook maar kleine beetjes zuiveren.
De Pannenkoekenplant groeit een beetje als een palm: de top groeit hoger en hoger, terwijl de onderste bladeren eraf vallen zodat er een steeds hogere stam ontstaat. De top snoeien kan niet, dan stokt de groei. Dat de onderste bladeren verwelken en loslaten, is dus normaal.
1. Spathiphyllum. Met stip op nummer 1 staat onze prachtige Lilly de Spathiphyllum.
Een plant in de woonkamer of de keuken, daar kijkt niemand raar van op. In de slaapkamer vind je ze minder vaak. Toch is het een goed idee om planten in de slaapkamer te zetten. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, ze zuiveren ook de lucht en dat kan leiden tot een betere slaaprust.