Kledinghangers worden door de kleding-en confectiebranche apart ingezameld. De ongesorteerde kledinghangers worden met computerondersteunde beeldherkenningstechniek automatisch herkend en geselecteerd voor verdere computergestuurde sortering.
Bij het restafval
Plastic verpakkingen met een metaallaagje (zoals een chipszak) mogen in de zak of bak voor plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd). De verpakkingen worden vaak gerecycled tot nieuwe producten, zoals bermpaaltjes.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische, katoenen, hennep, wollen of tencel vulling) zijn niet recyclebaar. Daarom horen ze bij het restafval.
Met de fluwelen kledinghangers is dit verleden tijd! Doordat de hangers met fluweel bekleed zijn kunnen de kledingstukken er niet vanaf glijden. De hangers zijn ook extra dun, zo kun je meer kledingstukken in je kledingkast kwijt en neemt het allemaal veel minder plek in.
Tip: Lange jurken ophangen
Leg de jurk neer met de achterkant naar boven. Vouw de zijkanten naar binnen toe en haal de jurk tot de helft door de opening van de kledinghanger. Hang vervolgens de bandjes op aan de gleuven van de hanger en je favoriete jurk is klaar om netjes opgehangen te worden.
Doordat ze gewatteerd zijn voorkom je dat er kreukels komen op de plekken waar je kleding de hanger raakt. Bovendien voorkomt het zachte oppervlak van dit type kledinghanger dat kleding er weer van afglijdt. Ze worden aangeraden voor 'delicate kleding'.
Hoeden met een brede rand stof je af en berg je vervolgens ondersteboven op in een hoedendoos. Als je ze opvult met tissuepapier behouden ze hun vorm. Als leuk extraatje kan je van de stapel hoedendozen een supereenvoudig nachttafeltje maken, zo spaar je ook wat plaats uit.
Hang je rok binnenstebuiten, zodat clip marks alleen binnen de voering van de rok zijn. Voorkom vlekken door creditcards of tissuepapier tussen de clips en de rok te drukken. Verzamel de randen van je rokken, zodat de clip-on-markeringen aan de binnenkant zitten.
In iedere slaapkamer heb je er wel een: een stoel of fauteuil waar de kleding zich opstapelt. Helaas ziet het er eerder chaotisch uit dan chic. Veel cooler en overzichtelijker: een kledingladder. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en hij is ideaal om je kleren netjes aan op te hangen.
De beste plek om kleding voor langere tijd te bewaren is een droge, stofvrije en donkere plek. Vochtvrij is nodig om schimmel te voorkomen en een donkere ruimte zorgt ervoor dat textiel niet verkleurt door licht. Een extra kledingkast op zolder of een vochtvrije kelder kunnen werken.
In plaats van de trui opvouwen, kun je beter de trui ophangen! Dit kun je echter beter niet doen door een gewone kledinghanger door de hals van de trui te steken, want hierdoor verliest de trui vaak zijn vorm. Je moet juist gebruik maken van een kledinghanger met een horizontale lat in het midden.
Hang broeken op aan de zomen van de broekspijpen, om het drogen te vergemakkelijken. Hang de broekspijpen naast elkaar. Hang de onderste zomen en iets over de waslijn en knijp ze vast. Als je twee waslijnen naast elkaar hebt, kun je de broekspijpen ook elk aan een lijn hangen.
Kledinghanger = Een kledinghanger, klerenhanger, kleerhanger of knaapje is een stuk hout, metaal of kunststof, meestal in de vorm van de menselijke schouders en heeft een haak aan de bovenzijde.
Het minimum aantal kledingstukken dat je in je bezit moet hebben, verschilt echt van persoon tot persoon. Het hangt af van je leefstijl, je werk, of en hoeveel je sport en je andere hobby's en bezigheden, hoeveel je zweet, hoe vaak je kunt en wilt wassen en veel nog meer factoren.
Maak makkelijke stapeltjes
Wanneer je hebt uitgezocht wat je houdt en wat er weg kan is het tijd om de kleding die je houdt op te delen in makkelijke stapeltjes. Het beste kun je dit doen door soort per soort te stapelen. Dus per kledingstuk, maar het liefst ook gesorteerd op stofsoort of kleur en print.
Denk aan: een mooie basic jeans, een wit en/of zwart shirt, een fijne sweater, een little black dress, een wit overhemd, een tijdloze blazer en nog veel meer.
De beste en meest kreukvrije manier om je kleding op te hangen is nog altijd op een hangertje. Plaats een decoratieve plank aan de muur met wat schilderijen, plant of spiegel met een rails eronder waar je je kleding van de vorige dag aan hangt. Je kunt er ook nog wat losse mandjes aan bevestigen voor je accessoires.
Van een kledingrek en een wasmand, tot een opstaprekje en een archiefkast. Een hoek van de kamer kan ook perfect dienen om je kleding op te bergen. Zet een kledingrek tegen de ene muur, een spiegel tegen de anderen en je bent klaar om je favoriete outfits te passen.
De meeste mensen zullen hun shirts opbergen op een plank. Als jij dit ook doet, dan vouw je een shirt op de 'normale' wijze en maakt een stapel. Wat ik bij het vouwen van een shirt heel handig vind, is het gebruik van de vouwplank van Brabantia.
Beter opvouwen
Om wollen truien zo lang mogelijk mooi te houden, kun je ze het beste opvouwen. Ophangen is een slecht idee, omdat de vezels zo kunnen uitrekken. Bovendien blijft het kledingstuk zo mooi in vorm.