Bij een gebrek aan licht kunnen de zonaanbiddende planten snel geelkleuren. Dit betekent dat de scheuten zeer snel zullen groeien, maar niet erg krachtig, met weinig bladeren en zonder bloemen. Het kan dus zijn dat ze uiteindelijk kunnen verwelken en afsterven.
Zet 'm alleen niet in ruimte waar helemaal geen licht is, hij heeft wel wat zonlicht nodig. In de zomer kan je de Sansevieria gerust buiten zetten, maar zorg er dan wel voor dat de grond goed vochtig blijft. In de winter zit de Vrouwentong in een diepe winterslaap en heeft dus absoluut geen extra voeding nodig.
Donkere hoekjes – Bromelia, Orchidee, Calathea, Sierasperge, Vrouwentong, Varens, Aloë Vera, Venushaar, Graslelie, Lepelplant, Tillandsia, Bamboe het zijn allemaal planten die je zonder probleem in je badkamer kan zetten, want de badkamer, zo blijkt al langer uit de woonbladen, is ontdekt als groene ruimte.
Planten die vaak guttatie vertonen zijn onder andere de Bananenplant en planten uit de Alocasia familie. Bij deze planten kun je maar beter meteen accepteren dat ze dit doen. Bij andere planten kun je het makkelijk voorkomen, zoals bijvoorbeeld bij de Monstera of Epipremnum.
Grote groene kamerplanten die weinig licht nodig hebben zijn bijvoorbeeld de Monstera in het groot en de Dracaena. Kamerplanten die weg veel licht nodig hebben zijn de Olifantsoor in het groot, de Ficus Lyrata in het groot en de grote Strelitzia.
Als je op zoek bent naar grote kamerplanten met weinig licht, dan is de Dracaena ideaal. Over het algemeen is de Dracaena wel een 'makke kamerplant' als het gaat om een plekje in de woonkamer.
Sierasperge
De sierasperge is een van de sterkste kamerplanten en daarom geschikt voor mensen die zelf geen groene vingers hebben. Je kunt 'm het beste één keer per week water geven, maar als je dit een keer vergeet is dat geen ramp.
4 | Monstera
Deze weelderige vriend groeit snel, is gemakkelijk te verzorgen én doet het goed in een donker hoekje.
Sansevieria trifasciata
De Sansevieria is niet alleen ideaal omdat 'ie makkelijk overleeft in het donker, hij is ook nog eens ontzettend makkelijk om te verzorgen. De zogenaamde 'vrouwentong' doet het namelijk heel goed in de schaduw.
Altijd gedacht dat planten in je slaapkamer ongezond zijn? Wel, dan is er goed nieuws: kamerplanten hebben zelfs een positief effect op onze slaap, gezondheid en de luchtkwaliteit in huis.
Aloë Vera kwam als winnaar uit de bus. Deze plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht, die vaak worden veroorzaakt door verf en chemische schoonmaakmiddelen. Ideaal voor in de slaapkamer dus.
Bepaalde giftige stoffen zoals formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen, xyleen en tolueen kunnen namelijk onbedoeld in de lucht van onze slaapkamers terechtkomen. Onder de juiste omstandigheden kunnen luchtzuiverende planten in de slaapkamer een effect hebben op de lucht waar u in slaapt.
Kan een Pannenkoekplant in de badkamer? Ja, een Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) kan in de badkamer, maar zorg wel voor voldoende licht. Deze planten zijn niet veeleisend en voelen zich over het algemeen goed in kamers met helder, indirect licht.
Er zijn verschillende soorten badkamerplanten waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan varens, deze planten houden van een hoge luchtvochtigheid.Maar ook de lepelplant is een geschikte keuze voor in uw badkamer. Deze plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en houdt daarom ook van een vochtige ruimte.
De Sansevieria of vrouwentong is een stijlvolle en ontzettend sterke kamerplant. Deze robuuste kamerplant komt van oorsprong uit woestijnachtige gebieden en is een echte overlever. De vetplant is daarom erg makkelijk te verzorgen. Hij kan wekenlang zonder water en houdt het op bijna elke plek in je huis vol.
Vrouwentong Sanseveria. Één van de meest luchtzuiverende planten die wij vaak terugvinden in de Hollandse kamers, daarbij ook nog eens makkelijk te verzorgen! Zolang je de plant niet teveel water geeft zal deze het goed doen, en met niet te veel bedoelen wij 1 maal per 2 a 3 weken.
Zet je cactus dus het liefst bij een raam met zo veel mogelijk direct zonlicht, voor een mooie, gezonde cactus. Als richtlijn kun je aanhouden dat je cactus zeker 5 uur per dag direct zonlicht krijgt. Als je je cactus te donker neerzet, dan duurt het een tijd voordat je plant dat aangeeft.