Welke peperkorrel moet gebruikt worden in de pepermolen? Gebruik een verse, harde peperkorrel met een maximale doorsnede van 4 mm. Roze peperkorrels geven olie af waardoor het maalwerk dichtslibt en kunnen daarom niet alleen gebruikt worden. Echter, het kan wel in combinatie met zwarte, witte of groene peperkorrels.
Welke peperkorrels? Voor een optimaal gebruik van de Peugeot pepermolen adviseren wij peperkorrels te gebruiken met een diameter kleiner of gelijk an 6 mm. Men kan zwarte, witte en groene peper malen evenals rode peperkorrels indien deze maximaal 15% van de mengeling met één van de 3 andere pepersoorten bedraagd.
Bij ons onderzoek is de Peugeot peper en zoutmolen set is als beste naar voren gekomen. Deze set wordt gebruikt in heel veel restaurants. Met meer dan 1700 reviews, beoordelingen en gebruikers ervaringen op alle verschillende Peugeot peper en zoutmolens zijn dit de beste molens die je kunt kopen!
Om lichte gerechten niet te ontsieren maar wel wat pit mee te geven, kun je dus kiezen voor witte peper. Waar zwarte peper je eten vooral pit geeft, zorgt witte peper ook voor een aardse smaak. Vooral Aziatische chefs kiezen daarom voor de witte peper, die goed combineert met specerijen als komijn.
Kampot peper heeft een unieke kruidige smaak en wordt daarom beschouwd als een van de beste pepers ter wereld.
Voor witte peper wordt de rijpe bes in stromend water geweekt zodat de schil er gemakkelijk afgaat. Het binnenste, witte deel, houd je dan over. Zwarte peper smaakt pittig. Witte peper heeft ook de aromatische pepersmaak, maar is wat scherper.
Natuurlijk geldt ook dat je alleen meer smaak krijgt als de peperkorrel zelf al veel smaak heeft, dus ook het gebruik van goede, smaakvolle peperkorrels is belangrijk. Gebruik bij voorkeur zwarte peperkorrels (die hebben het meeste aroma) van een gerenommeerd merk, zoals Kampot peper of peper van Terre Exotique.
Zo verschillen de pepermolen en de zoutmolen in de vorm van hun mechanisme. Het is heel eenvoudig om ze te herkennen: draai de molen om en observeer. Het zoutmechanisme is vlak, het pepermechanisme is volumineus. De pepermolen kan gevuld worden met zwarte, witte en rode peper.
Over het malen:
Nee, dit mag niet. Het maalwerk is specifiek afgestemd op het malen van óf peper óf zout. Met name het gebruik van zout in een pepermolen is funest, hierdoor roest het maalwerk volledig vast.
Met kruidenmolens kun je handmatig kruiden fijnmalen. Je kunt een kruidmolen gebruiken voor gedroogde kruiden en voor verse kruiden. Peper, tijm, komijn, of een combinatie van kruiden: je kunt eindeloos varieerden met wat je in de kruidenmolen stopt.
Voor een optimaal gebruik van de Peugeot pepermolen adviseren wij peperkorrels te gebruiken met een diameter kleiner of gelijk an 6 mm. Men kan zwarte, witte en groene peper malen evenals rode peperkorrels indien deze maximaal 15% van de mengeling met één van de 3 andere pepersoorten bedraagd.
Zo doe je het: doe de peperkorrels in het zakje. Zet de pepermolen erin en vul de molen ín het zakje met de peperkorrels. Wat over is, kun je in het zakje bewaren tot de pepermolen opnieuw moet worden bijgevuld.
JOZO grof zeezout is ideaal voor het navullen van zoutmolens. Het grove zout komt het beste tot zijn recht als je het als finishing touch over een gerecht maalt. Hiermee haal je de mooiste smaken naar boven.
Het staal van Peugeot is veerkrachtig en komt goed van pas in de bosrijke omgeving van Hérimoncourt. Ze starten daarom met de productie van zagen en andere hulpmiddelen voor houtbewerking. In 1840 wordt de eerste koffie- en pepermolen vervaardigd.
Doorgaans wordt grof zeezout in de keuken gebruikt in een zoutmolen of voor het bereiden van gerechten in een zoutkorst. In de voedingsindustrie wordt grof zeezout voornamelijk gebruikt in rokerijen, pekelproductie, snackindustrie, vis- en vleesproductie, … .
Het maalwerk voor peper is uitgevoerd met een schroefvormige dubbele rij tanden waardoor de peperkorrels stevig gefixeerd worden voor het beste maalresultaat. Het Peugeot maalwerk voor zoutmolens is geconcipieerd om grof,droog zeezout te malen.
Twitteraar Jim Meijers kwam tot de ontdekking dat er een 'functie' op het molentje zit waar niemand iets vanaf wist. Bij verschillende kruidenmerken (Verstegen en La Drogheria) zitten er twee maalstanden 'verstopt' in de dop. Door de dop uit te trekken krijg je een grovere maling.
Pepermolen kopen bij Blokker. Peper en zout zijn essentieel voor bijna ieder gerecht. Want zonder kruiden, blijven de meeste gerechten saai van smaak. Daarom heeft Blokker een ruim assortiment aan peper- en zoutmolens, voor elk wat wils!
Tellicherrypeper is alom geroemd als een van de beste zwarte pepers in de wereld. Deze zwarte peperkorrel komt uit de vochtige oerwouden van Kerala in het zuiden van India en is niet alleen pittig, maar onderscheidt zich door een fantastisch vol aroma en complexiteit.
Voordelen van groene pepers
- Bevordert de spijsvertering, groene pepers zitten boordevol voedingsvezels, die helpen bij een betere spijsvertering. - Goed voor je huid, groene pepers zijn een rijke bron van vitamine E en vitamine C, waardoor ze een positief effect hebben voor een gezonde huid.
Pittig eten verlaagt je bloeddruk
In peper zit ook capsaïcine, een stofje dat je bloed makkelijker door je lichaam laat stromen. Die combinatie zorgt voor een gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Chilipeper staat ook bekend als goede helper bij een verkeerd cholesterolgehalte.
Uiteindelijk bepaalt je lichaam (je mond vooral) zelf wel hoeveel peper je verdragen kunt. Sommige mensen kunnen wat last van de maag krijgen, of zelfs pijn in de anus bij het uitscheiden van een zeer peperrijke maaltijd, maar dat zijn geen blijvende schade /effecten. Gewoon eten naarmate je het lekker vindt dus.
Witte peper geeft een 'aardse' smaak en wordt daarom vaker gebruikt bij groenten, vis, blanke vleesgerechten en in sauzen. Zwarte peper kan perfect bij rood vlees, stoofpotjes en soepen terwijl rode peper door de zoete smaak juist weer heerlijk is bij fruit of in een dessert.