Koop een deo-roller, elk merk is goed. Het liefste wel een met anti-transpirant en rol deze op de schurende plekken aan de binnenkant van je bovenbenen. De substantie van de deo-roller maakt je been gladder, hierdoor glijden je dijen wat makkelijker langs elkaar.
Smoovall Huidcontact Spray - Beschermt tegen Schuurplekken.
Smoovall bestel je via de officiële website.
Smoovall Huidcontact Spray | bol.com.
DerMel is een huidzalf die de huid helpt genezen bij kleine wondjes en schuurplekken. Het werkt verzorgend en brengt de huid tot rust. De antibacteriële werking gaat infectie tegen, dat vermindert klachten zoals pijn.
De oorzaak van het schuren van je benen
De reden waarom je in de zomer vaker last kan hebben van het schurende effect van de huid tussen de benen, is omdat je huid opzwelt door de warme temperaturen. Je dijen plakken daardoor als het ware aan elkaar vast en gaan tegen elkaar aan wrijven.
Behandeling van warmte-uitslag is meestal niet nodig, omdat de rode warmtebultjes meestal snel verdwijnen als je in een koele, droge omgeving bent. Koude kompressen, verkoelende gels of verkoelende talkpoeders kunnen de jeuk verminderen. In ernstigere gevallen zijn crèmes met corticosteroïden nodig tegen de ontsteking.
Een dijenband is een band speciaal ontworpen om je dijen te beschermen tegen het schuren. Een dijenband lijkt op een stay-up maar dan zonder de panty. Een dijenband is een must-have accessoire als je last hebt van schurende bovenbenen wanneer je een rokje of jurk draagt met blote benen.
Boxershorts met langere pijpjes
De extra lengte van de boxershort voorkomt dat de bovenbenen direct tegen elkaar of tegen kleding schuren. Daarnaast blijven boxers met langere pijpjes vaak beter zitten omdat zo'n pijpje tot over het dikste gedeelte van je been komt en dus minder makkelijk opkruipt.
De dij is in de anatomie van zowel mens als gewervelde dieren het gedeelte van het been dat zich tussen de heup en de knie bevindt.
Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.
Zinkoxide beschermt en droogt de huid. Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen. Dat hangt af van de vorm waarin u het gebruikt (zalf, crème, lotion, smeersel). Bij huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, koortslip, doorligwonden, herpes genitalis en kapotte mondhoeken.
Talkpoeder breng je op de huid aan om huidirritatie en jeuk tegen te gaan. Het is gemaakt van vermalen talk. Daarnaast voegen producenten chemische stoffen toe voor een verzachtende werking en om te zorgen dat het lekker ruikt.
Hierdoor worden schurende bovenbenen veroorzaakt
Wanneer de blote huid van de dijen langs elkaar schuurt en die huid door warmte en transpiratie ook nog eens vochtig is, wordt de huid kwetsbaar. Hierdoor ontstaat er irritatie, jeuk of zelfs pijnlijke schaafwondjes of blaasjes.
Chub rub is het tegen elkaar wrijven van de binnenkant van je bovenbenen. Vooral bij warm en vochtig weer kan je last hebben van schurende dijen. Het begint met oppervlakkige roodheid maar kan zelfs zo ver gaan dat de huid echt openligt.
Regelmatig exfoliëren van de bovenste huidlaag helpt met het losmaken en verwijderen van 'plugs' die wellicht zijn ontstaan. Zeezout, producten met fruitzuren en zelfs melk kunnen helpen. Dagelijkse hydratatie met een huidlotion op Ureabasis zoals Eucerin UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea.
Een slechte doorbloeding in je benen leidt tot een ontsteking van je huid (dermatitis). Dit komt vooral voor op de onderbenen. De symptomen daarvan zijn jeuk en huiduitslag. Dit gaat ook vaak gepaard met spataderen.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.