Een lichte corrector, het liefst een halve tint lichter dan de natuurlijke huidskleur, is ook ideaal om onder de ogen te gebruiken. Niet alleen camoufleren ze de blauwachtige kleur van de kringen, ze doen de blik ook oplichten en stralen. Na gebruik ziet uw blik er jonger en minder moe uit.
De huid rond je ogen wordt slapper naarmate je ouder wordt. Een felle of glitterende oogschaduw kan dit extra benadrukken. Kies daarom voor een matte oogschaduw in een subtiele bruintint. Dit geeft een natuurlijke look en laat de kleur van jouw ogen er prachtig uitspringen!
Concealer is speciaal ontwikkeld om donkere kringen te verbergen. Het is ook het ultieme wapen om komaf te maken met aanhoudende donkere kringen. Om het uitzicht te verhelderen, kies je best een concealer die iets lichter is van tint dan je eigen huidskleur. Breng vervolgens een vloeibare foundation aan.
Kies voor foundation en een dekkende concealer
Gebruik bij voorkeur een concealer met een rozige tint. Deze tint neutraliseert de blauwtinten van de kringen en wallen onder de ogen. Let op; je brengt eerst foundation aan en gaat pas daarna met concealer aan de slag.
Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is.
Concealer verbergt, net als foundation, onzuiverheden als wallen of pukkeltjes. Waar je foundation over het hele gezicht aanbrengt, stip je concealer alleen aan op de plekken die je wil verbergen. De substantie is een stuk dikker en romiger dan foundation.
Altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation. Hetzelfde geld voor roodheid rond je neus of op andere plekken: éérst foundation om de boel 'rustiger' te laten ogen, zo zorg je er ook voor dat je niet te ver doorslaat met het wegpoetsen.
Wallen masseren
Een makkelijke maar toch effectieve manier om je wallen te verminderen is via lymfedrainage. Door het gebied van je binnenste naar de buitenste ooghoek te masseren worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd waardoor wallen kunnen verminderen.
Als je oogleden droog zijn zou ik adviseren bijvoorbeeld vaseline te gebruiken. Dit is echt een kampioen vocht vasthouden en irriteert de ogen minimaal.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Ook hormoonwisselingen kunnen zorgen voor de nodige wallen. Zo zul je zien dat de wallen tijdens je menstruatie bijvoorbeeld erger zijn. Om ze weg te werken, is in dit geval niet één bepaalde optie. Het enige wat je kunt doen is genoeg slapen en gezond eten, zoals je eigenlijk altijd al zou moeten doen!
Die kunnen door een teveel aan huid ontstaan, door vochtophoping of door uitzakkende vetkussentjes. Bij de oogkas zitten een soort stootkussentjes van vet om je oogbol te beschermen. Als die verzakken, kunnen ze zich ophopen onder je oog. Hetzelfde gebeurt met vocht, dat zich kan verzamelen bij je oog.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Iedereen heeft er weleens last van; dikke en/of rode wallen onder je ogen. Misschien door vermoeidheid, misschien vanwege een andere oorzaak. Maar wat zijn wallen precies, hoe ontstaan ze, en nog belangrijker wat zijn de beste middelen tegen wallen? JAN legt het uit in dit artikel.
Gebruik een milde gezichtsreiniger, zodat je de tere huid niet te veel uitdroogt. Een dun laagje oogcrème zorgt ervoor dat je tiptop gehydrateerd bent - en je huid niet zó droog is dat je concealer in eventuele kraaienpootjes of rimpels trekt. #2 Breng altijd een primer aan onder de ogen.
Gebruik eerst een concealer
Het hangt een beetje af van de dekking van je foundation, aangezien je daar veel verschillen tussen hebt. Mocht je onder je ogen of andere bepaalde plekjes op je huid hebben die je extra wil camoufleren, dan kun je plaatselijk concealer gebruiken.
Afpoederen doe je nadat je je foundation en/of concealer hebt aangebracht. De poeder zorgt ervoor dat je de vloeibare make-up fixeert en ook matteert. Wanneer je deze stap overslaat kan je foundation als het ware zo van je gezicht wegdruipen (iets overdreven dan, maar dan begrijp je wat ik bedoel :)).