De broekjes houden maandverband en inlegkruisjes goed op hun plaats en geven meteen wat extra support, zoals corrigerend ondergoed. Volgens sommige fabrikanten helpt die support tegen kramp en een opgeblazen gevoel. Menstruatiebroekjes zijn vooral ideaal op dagen dat je ongesteld zou kunnen worden.
Hoelang kan je ze gebruiken op jaarbasis? Als je ze maandelijks gebruikt en goed onderhoud gaan Lotties slips wel minimaal drie jaar mee! Net als ander ondergoed gaat het lang mee. Het ondergoed is van hoge kwaliteit materialen gemaakt, waardoor deze nog langer mee gaan.
Je kan er alles mee doen, ook zwemmen! Daarna kan je ze, net zoals bij wasbaar maandverband, even uitspoelen en in een wetbag bewaren totdat je gaat wassen.
De bovenste laag van het ondergoed heeft een vochtafdrijvende functie. Bloed, afscheiding en urine worden opgenomen in de laag eronder. Hierdoor behoudt jij een fris gevoel en kan je comfortabel verder met je dag.
Hoe lang blijft menstruatie ondergoed goed? Met de juiste verzorging heeft menstruatie ondergoed dezelfde levensduur als conventioneel ondergoed. Het ondergoed gaat 2 tot 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak de onderbroek wordt gedragen, hoe goed je ze wast en hoe je ze verzorgd.
Menstruatieondergoed bij de drogist
Nu is de keuze reuze: sinds een aantal jaar kun je gewoon bij de drogisterij om de hoek je cup of period underwear kopen.
De cup wordt alleen tijdens de menstruatie ingebracht in de vagina. Als de cup vol zit, verwijder je hem en leeg je hem in het toilet. De menstruatiecup moet minimaal om de twaalf uur geleegd en schoongemaakt worden. Daarna kun je hem meteen weer inbrengen.
Heb je naast het ondergoed nog andere menstruatie producten nodig? Dat hangt een beetje af van hoe hevig je menstruatie is en wat je zelf prettig/veilig vindt voelen. Ik weet dat er mensen zijn die in hun menstruatie ondergoed voor de zekerheid toch nog een inlegkruisje dragen, bijvoorbeeld.
Hoe werkt het absorptie laagje van de Snuggs? Het speciale absorptie laagje bestaat uit drie lagen: Snel drogende laag: dit is een speciale laag die snel het vocht opneemt, waardoor jij je droog voelt. Ook zit er een antibacteriële laag in die 99% van de bacteriën verwijderd.
Menstruatieondergoed gebruik je tijdens je menstruatie om het bloed op te vangen. Bij dit ondergoed zit het adsorberend materiaal al ingenaaid in het ondergoed. Je gebruikt dus geen los (wasbaar) maandverband. Menstruatieslips van Snuggs zijn verkrijgbaar in biologisch katoen en Tencell.
De druk van het water om je heen voorkomt namelijk dat menstruatiebloed uit je vagina komt. Let er alleen op dat je geen druk zet op je vaginale spieren, waardoor bloed er misschien uit wordt geforceerd. Het enige waar je je op moet voorbereiden is je uitgang van het water.
Juist als je ongesteld bent is het lekker om een warme douche te nemen om je schoon te voelen en te ontspannen. Je kunt tijdens het douchen ook gewoon je haar wassen. Dit fabeltje stamt uit vroege tijden, maar berust niet op waarheid en er is dan ook geen enkele reden waarom je je haar niet mag wassen.
Qua hygiëne is er geen verschil tussen maandverband en tampons. Je kunt zelf kiezen. Beide bestaan in verschillende maten. Verbanden en tampons worden ook per stuk verpakt, zodat je ze gemakkelijk kunt meenemen.
De onderbroek is super absorberend, waardoor je niet gaat doorlekken. Het ondergoed bestaat uit verschillende lagen en droogt snel, waardoor je geen nat gevoel hebt gedurende de dag. Als je onderweg je ondergoed wilt verwisselen, kun je het bewaren in een waterdicht tasje.
Mocht je onderweg zijn dan kun je het in een waterdicht zakje doen. Daarna kun je ze wassen op 40 graden. Goed om te weten: je kunt hiermee niet zwemmen.
intimawear by Libresse™ is een duurzaam alternatief voor maandverband of tampons.
Verwisselen. Verwissel maandverband en tampons regelmatig, in elk geval om de 8 uur en liefst vaker. Gooi ze niet weg in de wc, want dan raakt die verstopt. Gebruik het prullenbakje naast de wc. 's Nachts kun je het beste maandverband gebruiken.
Een menstruatiecup hoort geen pijn te doen. Niet bij het inbrengen, niet bij het uithalen en óók niet tijdens het dragen. Doet je cup zeer bij het inbrengen of uithalen? Dan is dat vaak het gevolg van aangespannen spieren.
Bij het inbrengen zal de menstruatiecup zich vanzelf ontvouwen. Je kunt de menstruatiecup wat verder te duwen totdat hij in zijn geheel, inclusief het steeltje, is ingebracht. Een menstruatiecup hoort niet zo hoog te zitten als een tampon, maar juist lager in de vagina, net voorbij je schaambeen.
Kan ik de menstruatiecup inhouden bij het plassen of de stoelgang? Ja, je kan de menstruatiecup inhouden wanneer je naar het toilet gaat. Hij zit niet in de weg, omdat hij heel flexibel is en meegeeft met de bewegingen in je buik.
Vooral in de eerste en de laatste vruchtbare jaren zijn de menstruaties vaak onregelmatig. Als u zwanger bent of in de overgang komt blijft de menstruatie weg. Andere mogelijke oorzaken zijn spanningen, heel intensief sporten, eetproblemen, streng lijnen, mager zijn, medicijnen.
Bij de meeste vrouwen gaat de menstruatie gepaard met een aantal van de volgende klachten: sneller geïrriteerd of emotioneel zijn, moeheid, pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, buikkramp, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en diarree.
Je menstruatiecyclus is de periode van de eerste dag van je ongesteldheid tot en met de laatste dag vóór het begin van je volgende menstruatie. Een cyclus duurt gemiddeld 28 dagen. Dit kan uiteenlopen van 21 tot 36 dagen. Sommige vrouwen hebben een onregelmatig cyclus die elke maand een aantal dagen verschilt.
Wanneer het bloed dat je verliest tijdens je menstruatie in contact komt met de lucht buiten je lichaam, wordt het gemixt met bacteriën en zweet. Hierdoor wordt het bloed als het ware 'rijp' en kan het gaan stinken. Om een vies luchtje te voorkomen kun je het beste regelmatig je tampon of maandverband verwisselen.