Volgens de wet moet het opgebouwde vakantiegeld over de periode van de maanden juni t/m mei 2022 uiterlijk op 30 juni 2022 zijn uitbetaald.
De meeste werknemers krijgen in mei of juni hun vakantiegeld. Afspraken over de uitbetaling staan in uw arbeidsovereenkomst of cao.
De meeste bedrijven betalen het geld jaarlijks in mei uit. Maar uiterlijk in juni moet je ervoor zorgen dat je vakantiegeld betaalt aan je werknemers. Nemen ze eerder in het jaar vakantiedagen op, dan kun je overeenkomen om het op dat moment opgebouwde vakantiegeld (dus vanaf 1 juni) over te maken.
Wat is het percentage vakantiegeld dat u krijgt? Meestal is dit 8%. Voor een bijstandsuitkering is dit 5%.
Kan ik mijn vakantiegeld eerder krijgen? Heb je even wat meer geld nodig? Dan kun je je werkgever om een voorschot op je vakantiegeld vragen. Je krijgt (een deel van) je vakantiegeld dan eerder betaald.
In de onlinedienst Mijn vakantierekening zie je het bedrag van je vakantiegeld, de uitbetalingsdatum, je aantal verlofdagen en meer. Meld je aan bij Mijn vakantierekening om je gegevens te bekijken.
Hoeveel? Het vakantiegeld wordt berekend op basis van al uw prestaties en lonen van het jaar dat voorafgaat aan het vakantiejaar. Daarbij wordt rekening gehouden met alle werkgevers waar u als arbeider gewerkt heeft.
Wilt u de gegevens over uw vakantiegeld raadplegen? Log in op(dit is een externe link) de onlinedienst 'Mijn vakantierekening' (voor de arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars) en klik op de knop 'Burger'.
Hieronder zetten wij de voordelen even op een rijtje: – Als je als werkgever de keuze maakt om het vakantiegeld maandelijks uit te keren spreid je de betaling van het vakantiegeld logischerwijs uit over 12 maanden per jaar. Dit zorgt ervoor dat je in mei/juni geen aanslag hoeft te plegen op je liquiditeit / cashflow.
Waarom een 13e maand geven? Deze eindejaarsuitkering is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Daarmee houd je personeel langer in dienst en kun je nieuwe vakmensen aantrekken.
Meestal wordt vakantiegeld in mei of juni uitbetaald. Dat zie je op je loonstrook. Als je eerder met vakantie gaat, kun je soms een voorschot krijgen.
Met een nulurencontract heeft u recht op vakantie en vakantiegeld. U bouwt vakantie-uren op over de uren die u heeft gewerkt. Uw vakantiegeld is minstens 8% van het loon dat u het afgelopen jaar heeft verdiend.
Vakantiegeld. Het vakantiegeld is € 49,51 bruto per maand. Voor elke maand AOW bouwt u vakantiegeld op. U krijgt uw vakantiegeld netto betaald in mei.
De eindejaarspremie wordt pro rata berekend voor iedere bediende die minimaal 3 maanden in dienst is geweest in het betreffende jaar. Als deze bijvoorbeeld 8 maanden in dienst bent geweest, krijgt hij 8/12 van een bruto maandloon in december uitbetaald als eindejaarspremie.
Een 13e maand is een bonus aan het einde van het jaar ter hoogte van één maandsalaris. Je krijgt in december dus eigenlijk twee keer je bruto maandloon. Als je vroeger op je salarisstrook keek, zag je dat er van de dertiende maand netto minder overbleef dan van een normaal maandsalaris.
Enkel vakantiegeld is de doorbetaling van het loon tijdens vakantiedagen, dubbel vakantiegeld is een toeslag in verhouding tot het opgebouwde recht, met een maximum van 4 weken. De bedienden ontvangen deze jaarlijkse extra vergoeding boven op hun enkel vakantiegeld bij het opnemen van hun hoofdvakantie.
Heeft u in mei of juni geen vakantiegeld ontvangen, dan kan het zijn dat de gemeente uw wettelijk vakantiegeld heeft ingehouden om te verrekenen met een schuld van u aan de gemeente of het UWV. Vaak wordt er al maandelijks geld op uw uitkering ingehouden om deze schuld te betalen.
Als u in dat kalenderjaar het hele jaar hebt gewerkt, dan hebt u in uw vakantiejaar recht op de volledige vier weken betaalde vakantie. Hebt u bijvoorbeeld maar een half jaar gewerkt, dan hebt u recht op maar twee weken betaalde vakantie. Voor die vakantiedagen krijgt u ook vakantiegeld.
Wanneer? Het vakantiegeld wordt betaald tussen 2 mei en 30 juni van het vakantiejaar (huidige jaar). Hoeveel? Het vakantiegeld wordt berekend op basis van al uw prestaties en lonen van het jaar dat voorafgaat aan het vakantiejaar.
Het vakantiegeld is minimaal 8% van het bruto jaarsalaris. Onder bepaalde voorwaarden kan dit anders zijn, namelijk als: in je cao iets anders staat. Dit kan alleen als je minimaal 108% van het minimumloon verdient.
Vakantietoeslag is 8 procent van het salaris en de eindejaarsuitkering is 8,3 procent van het salaris inclusief de vakantietoeslag.
Ja. Zolang je werknemer in dienst is, moet je zijn vakantietoeslag ten minste een keer per kalenderjaar uitbetalen. De opbouw van vakantiegeld gaat ook gewoon door tijdens ziekte. Zolang je zijn loon moet doorbetalen, bouwt de zieke werknemer vakantietoeslag op.