Nutrilon wordt in Spanje bijvoorbeeld niet onder die naam verkocht. Daar heet het Almiron. Het is verder hetzelfde product. Je vindt Almiron babyvoeding in grote supermarkten, maar ook in de apotheek (farmacia).
Koop bronwater: in veel landen, zoals Frankrijk, Spanje of Italië, kun je het kraanwater beter niet drinken. Koop daarom bronwater om de flesjes mee klaar te maken. Neem een thermoskan mee: ga je op pad? Dan kun je bronwater verwarmen en in de thermoskan doen, zodat je altijd een flesje warme voeding klaar kunt maken.
Daarom plaatsen Spanjaarden vaak grote of kleine flessen water op de hoeken van of tegen de gevels van hun huis. Deze met water gevulde flessen zouden honden afschrikken waardoor deze hun plasje ergens anders zullen doen.
Veel landen, zoals Frankrijk en Spanje, voegen chloor toe aan leidingwater. Dit doen ze omdat chloor de bacteriën dood en het water dus schoner maakt. Het voordeel is dat chloor goed werkt tegen de meeste vervuiling en ook nog eens goedkoop is.
Babyhapjes, luiers, melk voor baby's en andere standaard babyproducten zijn in Spanje in de supermarkt en bij de drogisterij gewoon te koop in alle soorten en maten. De keuze kan wel meer beperkter zijn dan in Nederland, biologische babyproducten zijn er nog minder te koop dan in Nederland.
Reacties op Zwemluiers in Lanzarote
You can find swim diapers in the most supermarkets in Lanzarote. Je kunt ze dus in bijna alle supermarkten vinden. Hou er wel rekening mee dat je er wat meer geld voor neer moet leggen dan in Nederland.
Je mag zoveel vloeibare (potjes) of kant-en-klare babyvoeding (b.v. nutrilon) meenemen aan boord als je baby tijdens de vlucht dit nodig heeft. Je mag maximaal 100 ml gekookt water om te mengen met de babyvoeding meenemen in je handbagage.
Op lange vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen kun je vaak gebruikmaken van een bassinet (Engels voor wieg). Dat is een klein bedje voor je baby dat uit de muur voor je eigen zitplaats klapt. Daarin kan je baby tijdens de vlucht heerlijk slapen. Bovendien is het erg handig bij het verschonen.
Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Van de groep 0+stoelen zijn alleen de Maxi-Cosi Pebble, Pebble Plus en City SPS wettelijk goedgekeurd om mee te nemen in het vliegtuig. Op de sticker aan de achterkant staat dan een TÜV of FAA logo en de tekst 'Airtravel certified', 'Aircraft approved' of 'For use in Aircraft'.
Sterilisatie in een kookpot
Dompel de flessen en schroefdoppen onder in een grote kookpot met water. Zorg dat alles volledig onder water zit. Verpak ze eventueel in een propere keukendoek om klotsen te vermijden. Laat het water gedurende 10 minuten koken.
Nutrilon is sinds 1991 de naam voor zuigelingenvoeding van Nutricia op basis van melkpoeder. Eerder was de merknaam 'Almiron'.
Gekookt en nog heet water voor de flesvoeding kun je meenemen in een thermosfles. Zo houd je het water langer warm. Neem ook een flesje koud water mee zodat je te heet water daarmee kunt mengen en je je kindje de flesvoeding op de juiste temperatuur kunt geven.
Nee, een duur merk is niet beter dan een goedkoper (huis)merk. Dat A-merken duurder zijn, heeft andere redenen. Zo steken fabrikanten van bijvoorbeeld Nutrilon, NAN Optipro en Hero Baby veel geld in onderzoek en productontwikkeling. Niet alleen voor 'gewone' baby's, maar ook voor te vroeg geboren of zieke baby's.
Je kunt niet zomaar overstappen op een ander merk babyvoeding. Dat kan allerlei ongewenste effecten hebben. Overstappen naar een ander merk, zolang je hetzelfde type voeding blijft gebruiken, is geen probleem. De verschillen tussen vergelijkbare typen voedingen van verschillende merken zijn heel klein.
Elk ziekenhuis bepaalt zelf met welk merk ze werken. Zowel Nutrilon als Nan zijn goed voor de baby. De melk bevat alle vitaminen en mineralen die de baby nodig heeft. Daarnaast zijn ze verrijkt met omega 3 vetzuren, ijzer en zink wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de baby.
Vóór het eerste gebruik kan je best alle flessen en toebehoren steriliseren, om zo alle bacteriën te doden. Nadien volstaat het om ze na elk gebruik grondig te reinigen. Sterilisatie is wel nog steeds aanbevolen bij kinderen met een verlaagde weerstand, en bij kinderen die ziek zijn.
De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, 8 minuten voor de flessen en 5 minuten voor de spenen. Na deze eerste keer is het het veiligst de flessen en spenen 1 keer per dag uit te koken. De flessen 3 minuten en de spenen 1 minuut. Het uitkoken kan prima in een pannetje met water.
Kook gedurende de eerste 6 maanden de flessen dagelijks ongeveer 5 tot 10 minuten uit om te voorkomen dat je baby ziek wordt van bacteriegroei in de fles. Als je baby 6 maanden oud is, kun je de flessen voortaan gewoon afwassen en 1x per week steriliseren. Steriliseer altijd de hele fles, van speen tot dop. TIP!
Vliegen met een baby is vaak (bijna) gratis. Zodra je kind een eigen stoel heeft (verplicht vanaf 2 jaar of optioneel tot die tijd) is de pret voorbij. Sommige maatschappijen geven kinderkorting voor kinderen tussen van 2-11 jaar.
Tot je kindje twee is, mag je hem/haar gratis of voor een klein bedrag (bijvoorbeeld alleen boekingskosten) meenemen in het vliegtuig. Je hebt dan geen recht op een eigen stoel voor je baby en zult deze dus op schoot moeten houden. Vlieg je met een baby dan heb je ook een aangepaste bagagevrijstelling.
Je mag de maxicosi alleen meenemen als handbagage als je daadwerkelijk een stoel voor je kindje hebt in het vliegtuig. Als zij bij jou op schoot zit, dan mag dat niet en moet ie worden ingecheckt.
Vanaf twee jaar dient een kind een eigen stoel te hebben. Ook mag je bij sommige maatschappijen i.v.m. veiligheidsvoorschriften met maximaal twee baby's/peuters per persoon reizen. In het geval van twee baby's/peuters, dient er voor één baby/peuter een aparte stoel geboekt te worden.
Wanneer de buggy niet onder de stoel of in het bagagevak past, mag je 'm gratis inchecken als ruimbagage, of bij de gate afgeven. Is je kinderwagen te groot, dan staat bij de bagagedetails op je ticket of je de kinderwagen gratis kunt inchecken bij de incheckbalie of af kan geven bij de gate.