Lipstick-kleuren voor het koele wintertype. Wil je graag eens rode lipstick dragen? Puur rood heeft altijd een wat gelige ondertoon. Neem daarom liever rood-tinten met een zo laag mogelijke gele ondertoon. Rood met een blauwe ondertoon is het beste voor het wintertype.
Het wintertype is mooi met de heldere, krachtige kleuren met een koele ondertoon. Mooie “Basis kleuren” zijn de neutrale kleuren zoals bv kleuren zoals bv wit, zwart, bruin, grijs, donkerblauw. Het zijn mooie kleuren voor basiskledingstukken zoals een jasje, blazer, broek, rok, vest, buitenjas, schoenen en tas.
Koele, heldere kleuren passen het beste bij het wintertype. Kleuren zoals helderblauw, rood, smaragdgroen, fuchsia en zwart. Maar ook wit en zilver passen goed bij dit type. Warmere kleuren zoals beige en oranje staan minder goed bij het wintertype omdat deze de koele huidtint kunnen benadrukken.
Als wintertype ben je een koel type. Koele haarkleuren zullen je daarom prachtig staan. Denk aan een zwart (1.0), as donkerbruin (4.1), asbruin (5.1), bruin (5.0) of mahoniebruin (5.5). Warme kleuren kun je het beste vermijden.
Heb je een koele huidskleur, met askleurig midden- tot donkerbruin of zwart haar (zonder rode of gouden highlights) en diepblauwe, groene of bruine ogen?Dan ben je een wintertype. Als wintertype staan heldere, koele kleuren jou prachtig.
Kleuren die over het algemeen mooi staan bij grijs haar zijn koele kleuren als lila, fuchsia, roze, lavendel en pruimkleur. Een iets warmere bessentint kan ook mooi staan.
Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon.Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur. Een olijfkleurig huid kan grijzig lijken naast wit.
Ben je een 'diepe herfst', 'diepe winter' of een 'herfst/wintertype'? Neem dan diepe groentinten, in deze kleuren kom jij het beste tot zijn recht. Uitgesproken 'lichte' kleurentypes staan daarentegen mooier in medium tot lichte groenen. Door lichte groentinten zit wat wit gemengd.
Donkere en harde haarkleuren zijn nooit een goed idee. Met deze kleuren zie je er zeker ouder uit, ongeacht de tint van je huid: Zwart.
Tot de koude kleuren horen blauw, zwart, grijs, helderwit en (afhankelijk van de tint) ook paars en groen.
De belangrijkste warme kleuren zijn rood, oranje en geel. Maar je kunt ook breder kijken; houtskleur, aardetinten, okergeel, roestbruin, koffiekleuren, oranjerood, steenrood, terracotta, olijfgroen en goud.
Laat het hangen. Wit in de winter kan, zolang het geheel niet al te spannend zit. Opteer dus voor een witte trui in een maatje groter dan normaal en ook de witte boyfriendjeans is een winnaar. De enige uitzondering is een witte coltrui die je onder bijvoorbeeld een jasje, een andere trui of zelfs T-shirt draagt.
De kleur van de broek kan zeker nog wel in het najaar en ook in de winter.
Ieder kleurtype heeft andere neutrale kleuren. Voor het lentetype is dit bijvoorbeeld cognacbruin, voor het zomertype grijs en vergrijsd donkerblauw en voor het herfsttype donkerbruin en donkergroen. Het wintertype is het enige kleurtype wat zwart mag dragen.
De warme kleuren zijn rood, geel en oranje. Zet je die bij elkaar in een tekening, dan 'voelt' de tekening warm. De koude kleuren zijn paars, blauw en groen. Zet je die bij elkaar in een tekening, dan 'voelt' de tekening wat koeler aan.
Zwart is een kleur die je als diepe herfst het beste kunt vermijden, behalve voor zeer formele gelegenheden. Diep donkerbruin staat wel heel mooi. Donker olijfgroen en aubergine zijn ook tinten die je geweldig staan. Wil je lichtere kleuren dragen, dan kun je het beste kiezen voor zacht wit of licht grijs.
Een lichtere haarkleur staat mooier als je grijzer wordt
Dit komt doordat ook je huid pigment verliest. Je vroegere haarkleur is dan vaak niet meer je beste keuze. Dit komt doordat het contrast met je huid wat groter wordt, vooral als je zwart haar hebt, een brunette bent of donkerblond bent.
Rood is de zeldzaamste natuurlijke haarkleur. De Romeinen vroegen grof geld voor roodharige slaven en slavinnen. Tijdens de heksenvervolging die Europa na de middeleeuwen teisterden waren roodharigen ook geliefd, maar dan om op de brandstapel te zetten omdat ze 'het vuur van hel' op hun hoofd droegen.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Monochrome Chic: groen met groen combineren
Zoals veel natuurlijke kleuren heeft groen een rustgevend effect. Monochrome outfits in groen zijn daarom bijzonder geraffineerd: ze ogen nooit te druk, maar ook nooit saai. Probeer eens een volledig groene combinatie.
De kleur groen is als complementaire kleur van rood echter ook voorbestemd voor een kleurrijk samenspel en staat garant voor contrasterende outfits. Zeker voor feestelijke gelegenheden kunnen donkergroene of karmijnrode wikkeljurken altijd stijlvol met een elegante blazer in de andere kleur worden gecombineerd.
Zoals eerder uitgelegd, is deze paarse kleur een koele kleur. Hierdoor staat het mooi naast warme kleuren, denk maar eens aan bruin of terracotta. Lila gecombineerd met hout heeft ook een verwarmend, sfeervol effect. Aardetinten vormen dus een mooi contrast met deze paarse kleur.
De eerste manier is te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols.Zien ze er blauw uit, heeft je huid een koelere ondertoon.Ogen ze eerder groen, is je ondertoon warm. Bij een neutrale ondertoon zal deze methode wat lastiger zijn, omdat je huid een mix van koele en warme tinten bevat.
Koud weer zorgt ervoor dat je poriën open blijven en maakt ze daardoor minder zichtbaar. Koud weer vertraagt ook de aanmaak van talg, waardoor glimmende delen op je gezicht een stuk minder worden en je dus ook minder oneffenheden hebt. Winning! Een goede nachtrust (zo'n 8 uur) is essentieel voor een mooie huid.