Bereiding. Vul een warm glas met 30 ml cognac en 30 ml amaretto en vul de rest met warme, zwarte koffie. Als je nog een andere laag wilt toevoegen, doe er dan slagroom en stukjes amandelen bij. Als je op zoek bent naar warme alcoholische dranken voor de winter, probeer dan deze vandaag nog!
Een koffielikeur kan gebruikt worden in of naast een kopje koffie. Door het gebruiken van een koffielikeur krijg je een heel andere smaakbeleving aan je kopje koffie. Voeg bijvoorbeeld een amaretto-koffielikeur toe en je waant je even op het terras in Italië.
Baileys, volledige naam Baileys Irish Cream, is een Ierse likeur met als voornaamste ingrediënten whiskey en room. De drank wordt geproduceerd door R. A. Bailey & Co. uit Dublin vanaf 1974, en is eigendom van Diageo.
Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten. Het heeft een mild bittere smaak. Vandaar ook de naam amaretto, wat in het Italiaans 'een klein beetje bitter' betekent. Een passende naam dus.
Bij een cortado wordt de espresso 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Italian coffee (Nederlands: Italiaanse koffie) is een drank op basis van hete koffie. De bereidingswijze is hetzelfde als Irish coffee maar in de plaats van whisky wordt er Italiaanse amaretto gebruikt. Vanwege het zoet in de likeur wordt er geen suiker extra aan toegevoegd.
Pharisäer is koffie met een scheut rum en afgedekt met slagroom. De warme alcoholische drank is een regionale specialiteit van Noord-Friesland, een district in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Koffie- en likeurliefhebbers, maak kennis met MR BLACK, 's werelds beste koffielikeur. In tegenstelling tot de meeste andere soorten smaakt deze daadwerkelijk naar koffie, en staat hij ook nog eens prachtig in je drankkast.
Bailey's kan puur gedronken worden, maar om van het verwenmoment echt iets bijzonders te maken kun je de likeur 'aankleden'. Serveer Bailey's bijvoorbeeld met siroop, slagroom, chocoladevlokken, mini-marshmallows of -donuts en laat je gasten hun eigen Bailey's personaliseren.
Gozio amaretto is een 100% natuurlijke premium speciality-likeur uit Italië. Gozio amaretto is een échte amaretto: gemaakt door middel van een infusie van de beste bittere amandelen en een pure essence van verschillende soorten fruit en botanicals. De amaretto wordt gedronken in een laag glas met ijs.
Koffie en alcohol gaan goed samen als het aankomt op cocktails. Dat geldt zeker voor de smaakloze wodka, een zeer neutrale partner voor je koffie, maar ook rum en whisky zijn een goede aanvulling. Andere aanraders zijn cocktails met Baileys en Amaretto di Saronno.
French coffee (Nederlands: Franse koffie) is hete sterke koffie met een scheut Grand Marnier of Cointreau-likeur afgedekt met half geslagen, ongezoete room. Deze koffie wordt Frans genoemd omdat de gebruikte likeur uit Frankrijk komt.
De whisky is dat wat dat de Irish coffee echt Irish maakt. Voor het maken, gebruik je net als Joe Sheridan een goede Ierse whisky, zoals Jameson of Bushmills.
Voeg de hete koffie toe, giet voorzichtig over de bolle kant van een lepel. Klop de room half op en giet ook voorzichtig over de bolle kant van een lepel boven de koffie. Zo krijg je mooie laagjes.
De flat white heeft namelijk net als de latte een melklaag op de koffie. Wat maakt een flat white dan zo speciaal? De kleine, sterke espresso en de textuur van de melk: een zijdezachte schuimlaag bovenop de koffie. Een heerlijke koffie met gestoomde melk, zonder bubbeltjes.
Je kunt een Lungo zien als een 'uitgerekte espresso'. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso.
Kort samengevat: Wat is een macchiato? Een macchiato - dus niet te verwarren met een latte macchiato - is een espresso met een wolkje melkschuim. Ideaal voor mensen die espresso te sterk van smaak vinden en voor wie cappuccino teveel melk bevat. Macchiato is het Italiaanse woord voor 'bevlekt'.
Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.
Amaretto is niet alleen goed te combineren met koffie, maar ook met cola. Een prima drankje om te bestellen in de club of thuis te maken. De Amaretto van Disaronno is natuurlijk de meest bekende, samen met gewoon simpel Cola (fanta kan trouwens ook goed)! Eventueel te garneren met: ijs en een schijfje limoen.
Net als limoncello is amaretto geen distillaat maar een infusie. De naam is te danken aan het Italiaanse woord amaro, wat bitter betekent. Amaretto betekent zoiets als 'licht bitter'. Amaretto wordt meestal puur gedronken met ijs, maar ook in koffie, warme chocolademelk of bijvoorbeeld in de mix met ginger-ale.