Je kan het verdikkingsmiddel al vanaf de leeftijd van 0 maanden gebruiken.
Tips bij het gebruik van Johannesbroodpitmeel
Laat je baby rustig wennen aan de dikker voeding. Na een periode van ongeveer twee weken zal hij hier wel aan gewend raken, maar geef je baby hiervoor de tijd die hij of zij nodig heeft.
Voordelen johannesbroodpitmeel
Johannesbroodpitmeel bevat veel vezels, waardoor het verzadigend werkt en een gunstig effect heeft op de darmflora, maar ook op het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat het veel eiwitten en weinig koolhydraten.
De darmen van baby's moeten wennen aan tarwe. Het is dan ook het advies om dit rustig op te bouwen. Zit jouw kindje nog niet vol aan de tarwe, dan kun je nog steeds makkelijk pannenkoekjes maken. Vervang een deel van de gewone bloem door rijstebloem.
Philips Avent Flesspeen Classic dikke voeding
Deze speen voor dikkere vloeistoffen is ideaal voor een consistentere voeding zoals pap of Johannesbroodpitmeel. Door de speciale vormgeving buigt de speen mee, zodat er lucht in de fles komt.
Een fles van 125 ml kan worden gebruikt voor baby's die nog niet zo veel voeding nodig hebben (tot 3 maanden). Kleine flesjes van 40 ml kunnen worden gebruikt voor tussendoortjes, zoals Roosvicee. Ze worden ook vaak gebruikt voor baby's en dreumesen die nog niet uit een beker kunnen drinken.
Spenen in verschillende maten
Deze speen heeft één klein gaatje waar de melk niet te snel door stroomt. De baby zal zich minder snel verslikken. Als de baby groter wordt en meer gaat drinken, kun je overgaan op een grotere maat. Meestal is dat rond een maand of drie.
Het kan de reflux bij je baby verminderen, maar je baby kan er ook last van krijgen. Niet zeker of het echt helpt. Voor veel baby's is johannesbroodpitmeel een uitkomst, maar het helpt niet bij alle baby's. Sommige baby's krijgen juist meer last van krampjes, omdat ze de voeding niet goed kunnen verteren.
Nadelen van johannesbroodpitmeel
Johannesbroodpitmeel kan goed helpen. Toch heeft het bij sommige baby's ook enkele nadelige effecten: Helpt niet bij iedere baby. Veel baby's hebben baat bij het verdikkingsmiddel.
Johannesbroodpitmeel gebruiken
Je kunt het beste de hoeveelheid afstemmen met je arts en dit rustig opbouwen. Wanneer je het gaat gebruiken, zal je baby hier waarschijnlijk wel even aan moeten wennen. Normaal gesproken gebruik je maximaal 1 à 2 eetlepels per 100 ml melk.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Beide worden gebruikt voor het indikken van de melk maar wel met een andere toepassing en doel. Samengevat wordt Johannesbroodpitmeel gebruikt tegen het spugen van je baby en Rijstebloem om meer voedingswaarde aan de melk te geven bijvoorbeeld voor hongerige baby's of als papje voor het slapen gaan.
Een goede verhouding voor het gebruik van johannesbroodpitmeel is 1 of 2 schepjes per 100 ml (moeder)melk, bijvoorbeeld van het Kruidvat Johannesbroodpitmeel. Daarna schud je de substantie goed maar voorzichtig, totdat het meel helemaal is opgelost in de melk. Je kunt het ook toevoegen aan afgekolfde melk.
Rijstebloempap is een geschikte pap om mee te beginnen omdat het licht verteerbaar is. Dat komt omdat het minder vezels bevat dan andere soorten. Je kunt beter niet te vroeg met pap beginnen (in elk geval niet voor 4 maanden). Het spijsverteringsstelsel van je baby kan de vezels in de pap nog niet goed verteren.
De meeste baby's zijn dol op een fijne massage! Dat kan ontzettend ontspannend werken en slaap opwekken, ideaal dus net zo voor bedtijd. Je kindje kan er heerlijk slaperig door worden en daarna meer ontspannen en rustiger in slaap vallen, misschien valt hij al in slaap tijdens de massage!
Het verdwijnt bij meer dan 90 procent van de zuigelingen spontaan na 12 tot 14 maanden. Regurgitatie moet dus niet behandeld worden. Gastro-oesofageale reflux (GOR) is de terugvloed van maaginhoud in de slokdarm met of zonder regurgitatie en spugen.
Johannesbroodpitmeel: poeder van kiemende zaden
Het is een wit of geelwit poeder, afkomstig van gemaalde kiemende zaden van de johannesbroodboom. Het meel hiervan wordt gebruikt als verdikkingsmiddel van melkvoeding voor baby's, om zo onder andere problemen als een extreme reflux te voorkomen of verbeteren.
Koemelkallergie bij baby's is vaak slecht te herkennen, omdat de symptomen vaak lijken op symptomen van andere allergieën of niet-allergische aandoeningen. Symptomen zijn onder andere ontroostbaar huilen, geïrriteerde ogen, loopneus, eczeem, rode vlekjes, overgeven, diarree, piepend ademhalen, hoesten.
Goed voor spermakwaliteit: johannesbrood siroop heeft het vermogen om het aantal sperma te vergroten. Het wordt aangeraden te consumeren bij kinderwens.
Gevaren van een ronde (Bibs) speen
„Door de grote kop die op de speen zit kan de kaak versmald worden en kan er na verloop van tijd een open beet ontstaan. Dit is te herkennen aan een gebit dat 'rond' gaat staan, hierbij ontstaat er een opening als de kaken op elkaar geklemd worden.
Het voornaamste is de grootte van het schildje. Naar mate je kindje groter wordt wordt de mond groter en zou van de kleinste speen het schildje relatief zo klein kunnen worden dat hij/zij het in de mond kan stoppen (helemaal). De leeftijdsindicatie is natuurlijk ongeveer.
Niet waar: Fopspenen mogen niet langer dan 6 uur per dag worden gebruikt. 7 Daarnaast ontwikkelen de mond en tanden van elk kind zich anders. Het gebruik van een speen voor kinderen ouder dan 24 maanden is een keuze die elke ouder zelf in overleg met een arts of tandarts moet maken.