Een Yepp achterzitje is al geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. De maximale leeftijd ligt rond de 6 jaar, maar dan is vooral het maximale lichaamsgewicht van 22 kg belangrijk. Alle achterzitjes van Yepp zijn gemaakt om flexibel te zijn voor opgroeiende kinderen én groeiende gezinnen!
1) Om de Yepp Maxi met Zadelbuis bevestiging te kunnen monteren zal er altijd ongeveer 4,5 cm ruimte moeten zitten tussen het zadel en de bagagedrager. Hier tussendoor zal de Frameklem/ Zadelbuis klem dan tussendoor lopen. Als hier voldoende ruimte is zal deze uitvoering op vrijwel iedere fiets passen.
Zeker vanaf 15 kilogram – 3 jaar en ouder – kan uw nog jonge zoon of dochter het best in een fietsstoeltje achterop zitten. Dat kan ook al in een eerder stadium (vanaf rond 9 kilo), bijvoorbeeld als een nog jonger broertje of zusje de plek voorop gaat innemen.
De Yepp Original Maxi achterzitje inclusief zadelpenbevestiging is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (maximaal 22 kg). Het achterzitje is eenvoudig te bevestigen aan een zadelbuis met een diameter tussen de 28-40 mm. Door het slimme ontwerp is de adapter snel in te stellen op de juiste stand.
Is je kind zwaarder dan 15 kilo? Stap dan over van het voorzitje naar een fietszitje achterop de fiets. De meeste fietsstoeltjes achterop de fiets zijn geschikt voor kinderen tussen de 9 en 22 kilo. Ze zijn dan meestal tussen de 3 en 5 jaar.
De Yepp Maxi is perfect voor achterop de fiets. Dit is een lichtgewicht fietsstoeltje wat gemakkelijk op de bagagedrager gemonteerd worden. Ook is er te Yepp Thule Ride along, deze leunt wat meer achterover.
' Ronald ter Braak van Gazelle zegt: 'Een bagagedrager is bestemd voor het vervoeren van bagage en niet voor persoonsvervoer. Het belastbare gewicht mag niet meer zijn dan 15 à 40 kg. Boven dit gewicht kan metaalmoeheid ontstaan en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.
Niet op elke gewone fiets past een kinderzitje. Dit heeft ermee te maken dat sommige stuurpennen te dik zijn of bagagedragers niet stevig genoeg bevestigd zitten aan het frame van de fiets. U kunt in de specificaties nalezen of de fiets geschikt is voor een kinderzitje volgens de fabrikant.
Bij de meeste e-bikes zit de accu in de bagagedrager.Daarom is niet elk achterzitje geschikt voor een elektrische fiets. Daarom moet je er goed rekening mee houden dat je een kinderzitje kiest die veilig kan worden gemonteerd met de motor erbij.
Je bevestigt het stoeltje door deze over de bagagedrager te plaatsen en de schroeven aan te draaien. En het gereedschap zit op een slimme manier bij de hand in het zitje. Je kunt dus altijd 'on the spot' (de-)monteren! Let op: de Yepp Junior heeft geen zadelbuis bevestiging.
Het Yepp Bevestigingssetje monteer je eenvoudig om je stuurpen heen. Deze set past op iedere stalen stuurpen met een diameter van 20 - 28mm. De twee imbusbouten draai je stevig vast en je bent direct klaar om het kinderzitje en windscherm in de beugel te klikken.
Het beste fietsstoeltje voor een elektrische fiets zijn de achterzitjes van Urban Iki Rear, deze fietsstoeltjes passen gegarandeerd op je e bike. Ook als je een accu achter op de fiets hebt is het mogelijk om de Urban Iki Rear te monteren op de bagagedrager.
zijn voetjes goed beschermd zijn en vastgezet kunnen worden met een riempje. de rugleuning ook voldoende bescherming aan de achter- en zijkant biedt. het fietsstoeltje geen scherpe randen, hoeken of openingen heeft. een fietsstoeltje voor achterop eigen reflecterende stickers of reflectoren heeft.
Bij een e-bike is dit al helemaal geen goed idee en wel omdat een bagagedrager bij dit type fiets een extra functie heeft. De bagagedrager beschermt de accu en wanneer de drager te zwaar wordt belast, kan de accu vervormen of zelfs beschadigen.
Een kinderstoel voor in de auto voor een kindje van 3 jaar is vaak een gecombineerde autostoel, namelijk een autostoel uit groep 2/3. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kg. Groep 3 voor 22 tot 36 kg. Een autostoel uit groep 2/3 is zo verstelbaar dat deze met je kind meegroeit.
In veel landen wordt de regel gehanteerd dat kinderen tot 1.50 m in een kinderzitje of verhoger in de auto mogen worden vervoerd. In Nederland is de lengte 1.35 m. Veelal is er ook een regel die bepaald tot welke leeftijd dit het geval moet zijn. Zo is de leeftijd in Frankrijk bijvoorbeeld 10 jaar.
Kind in het voorzitje is gezelliger, maar zeker als het kind wat zwaarder wordt, is achterop veiliger, omdat het stabieler is. Een kind kan tot maximaal 15 kilo in het voorzitje. In een achterzitje kunnen kinderen tot ze 22 kilo wegen. Als ze dat gewicht bereikt hebben zijn ze gemiddeld zes jaar.
Twee manieren voor baby op de fiets
Zet het autostoeltje of de babyschaal liefst tegen de rijrichting in. De bak of de kar én het stoeltje beschermen jouw kindje. In een babyautostoel die je met een speciale drager op de fiets vastmaakt.
Je kunt het beste het kinderzitje aan de rugleuning vasthouden en achter de fiets gaan staan. Schuif het metalen plaatje, onder het achterzitje, op de plek van het rode pijltje. Druk het fietszitje vervolgens op de bagagedrager. Wanneer je een duidelijke 'klik' hoort, weet je zeker dat het stoeltje goed vast zit.
Voor het fietsstoeltje achter geldt de Europese norm NEN-EN 14344. Het is bedoeld voor kinderen tot 22 kilo. Dit is ongeveer tot 5 jaar. Lees in de handleiding vanaf welk gewicht van je kind je het stoeltje mag gebruiken.
De Yepp Maxi Easyfit is geschikt voor al onze elektrische fietsen.
Dan moet je ook nog rekening houden met de draagkracht van de bagagedrager: die is bij e-bikes vaak 25 kg. Dat is een extra beperkende factor, want 'junior'-zitjes voor kinderen tot ca. 10 jaar voor de bagagedrager zijn vaak geschikt tot 35 kg. Bij zitjes op het stuur is het maximum doorgaans 15 kg.