Het Engels is in 55 landen en 27 afhankelijke gebieden een officiële taal. De belangrijkste landen waar Engels gesproken wordt zijn het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, India, Australië en Nieuw-Zeeland.
Het Engels is de officiële taal in 58 landen en 23 gebieden. Dit zijn de landen en gebieden waar Engels 'de jure' de officiële taal is, dus volgens de wet. Naast deze landen en gebieden zijn er nog veel meer waar Engels 'de facto' een van de officiële talen is.
Nederland heeft voor het tweede jaar op rij de beste Engelse talenkennis in de wereld. Er werd een onderzoek gedaan onder een miljoen volwassenen uit tachtig landen die Engels als tweede taal spreken. Dat blijkt uit de internationale taalvaardigheden-ranglijst van de onderwijsinstelling Education First (EF).
De Angelsaksische link
– het hedendaagse Engeland en is te danken aan de komst van Angelsaksische stammen die in 400 na Christus van Centraal-Europa naar de Britse eilanden kwamen. Hun taal, die nu bekendstaat als “Oud-Engels” werd al snel de gangbare taal in deze relatief afgelegen hoek van Europa.
24 miljoen Nederlandstaligen
Als je bedenkt dat er wereldwijd meer dan 6000 talen gesproken worden, dan scoort het behoorlijk hoog. Niet alleen daarom, ook om allerlei andere redenen is het Nederlands een wereldtaal. Zo is het Nederlands de twaalfde taal op internet en een belangrijke taal in de sociale media.
Meeste talen & meeste woorden
Papoea-Nieuw-Guinea is het land waarin de meeste talen worden gesproken, namelijk 840. Daarnaast is het Engels de taal met de meeste woorden, namelijk ongeveer 750.000 (en er komen elke week nog nieuwe bij).
In Nederland spreekt zo'n 90 procent van de mensen Engels en dat op een behoorlijk niveau.
Van alle landen waar de moedertaal niet het Engels is, beheersen de Nederlanders die taal het best. Onderzoek naar Engelse taalvaardigheid in honderd landen, laat het duidelijk zien: wij Nederlanders spreken een aardig woordje Engels over de grens.
Behalve in Nederland, spreekt men Nederlands in Vlaanderen en in Suriname. Nederlands is ook een officiële taal in Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn daar drie voorbeelden van. landen (bijna 23%) houden het op twee landstalen. Het meest bekende voorbeeld is Canada, met Frans en Engels als voertalen.
LONDEN - Na Engels is Pools de meest gesproken taal in Engeland. Daarna volgen Punjabi en Urdu, twee talen die in de voormalig Britse kolonie India worden gesproken. Dat bleek woensdag uit de jaarlijkse statistieken voor Engeland en Wales.
Tot voor kort had het Nederlands het grootste woordenboek ter wereld: het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) met meer dan 430.000 woorden. Dit is op 24 maart 2011 ingehaald door het Oxford English Dictionary (OED) met ongeveer 600.000 woorden.
In Afrika is het een officiële taal in Nigeria, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia, Oeganda, Ghana, Kameroen, Zimbabwe, Malawi, Zambia, Rwanda, Sierra Leone, Liberia, Namibië, Lesotho, Botswana, Gambia, Swaziland, Mauritius en de Seychellen.
na Christus {bijwoord}
Anno Domini {bw.}
Het Nederlands wordt met het Duits, Engels, Zweeds en Deens gerekend tot de Germaanse talen. De onderlinge verstaanbaarheid tussen deze talen verschilt.
'We' spreken gemiddeld 3,2 talen
De meeste inwoners van Nederland hebben Nederlands als moedertaal. Daarnaast spreken veel Nederlanders een aardig woordje Engels en vaak ook nog een beetje Duits en Frans. Gemiddeld spreken Nederlanders 3,2 talen. Daarmee laten we, op Luxemburg na, iedereen achter ons.
Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat u toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal. Vele industrieën gebruiken het ook als eerste communicatietaal.
90% spreekt Engels; 71% spreekt Duits; 29% spreekt Frans.
Want Engels heeft de rijkste woordenschat: tussen de 1 en 2 miljoen woorden. And still growing: om de 98 minuten komt er een woord bij.
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Vrouwen zouden gemiddeld 20.000 woorden per dag gebruiken en mannen een aantal rond de 7.000.
De Verenigde Staten en Nederland hebben vaak vergelijkbare posities en werken samen aan bilaterale en militaire betrekkingen in de organisaties de Verenigde Naties en de NAVO. De Nederlanders werken ook samen in de Wereldhandelsorganisatie en in de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.
De Engelse taal is vanaf de 20e eeuw de invloedrijkste taal ter wereld. Dit komt door dat Groot Brittanië de baas was in veel gebieden over de hele wereld. Hierdoor is het Engels in veel voormalige koloniën nog steeds de voornaamste (ambtelijke en bestuurlijke) taal is.