Vooral bij pizzabakkers zijn Italiaanse kruiden populair: rozemarijn, basilicum, tijm en oregano. Daarnaast is peterselie erg populair als pizzakruid. We gebruiken deze vijf pizzakruiden voor de Sensazione, onze populaire steenovenpizza, en Rustipani.
De basis van een pizza bestaat uit tomatensaus, mozzarella en basilicum. Oftewel: pizza margherita.
Vaak gebruikt zijn bijvoorbeeld plakjes tomaat, zongedroogde tomaatjes of doormidden gesneden cherry tomaatjes. Maar ook witte of rode ui (gesneden in dunne ringen), gewone paprika of zoete puntpaprika, courgette, champignons, olijven en aubergine kunnen heerlijk zijn als pizza toppings.
Parmigiano en pecorino (harde schapenkaas) worden in de Italiaanse keuken vaak gebruikt als smaakmaker. En dat is met de pizza niet anders. Beide kazen kan je prima over je pizza raspen. Dat kan voor het bakken.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
De pizzasaus van Mutti is ideaal om jouw eigen traditionele italiaanse pizza te maken. De saus is op basis van verse 100% italiaanse tomaten en iets dikker qua structuur dan de reguliere polpa.
Raffaele besluit een pizza te maken in de kleuren van de Italiaanse vlag: rood, wit en groen, met tomatensaus, mozzarella en basilicum dus! En koningin Margherita smulde ervan! Daarom gaf Raffaele zijn creatie de naam Pizza Margherita. Al snel stond de pizza margherita op de menukaarten van pizzeria's in het hele land.
Er zitten 812 kilocalorieën in 1 stuk (350 gram) pizza margherita.
Pizza Margaritha
De klassieker is ook vegetarisch! Tomatensaus, mozzarella, oregano en extra mozzarella.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
De spatel kun je gewoon laten zitten. Het bakken van de pizza's duurt zo'n zes tot zeven minuten. Als de Pizzarette goed is opgewarmd zijn ze nog sneller klaar. De baktijd is afhankelijk van het beleg op de pizza en het aantal pizza's dat tegelijkertijd gebakken wordt.
Snelle tomatensaus
Nog zo'n supersnelle tomatensaus voor op je pizza maak je met passata: gezeefde tomaten in een fles. Voeg daar tomatenpuree en wat kruiden aan toe. Bijvoorbeeld verse knoflook, gedroogde oregano en natuurlijk het heilige duo peper & zout. Roer alle ingrediënten door elkaar en klaar is je pizzasaus!
Met het kant-en-klaar vers pizzadeeg van Tante Fanny haal je niet alleen een goede pizzabodem in huis, maar ook gemak. Je rolt het kant-en-klaar pizzadeeg uit op de bakplaat, smeert de pizzabodem in met saus en belegt de pizza met jouw favoriete ingrediënten.
Heinz Tomato Frito is een op traditionele wijze bereide tomatensaus: door de knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met onze heerlijke zongerijpte tomaten ontstaat een onweerstaanbare, rijke smaak.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Bak de pizza op een zo hoog mogelijke temperatuur. Helaas halen huishoudovens vaak maar 250°C. Het gebruik van een pizzasteen kan helpen. Laat de oven zo heet mogelijk worden, en laat de pizzasteen of bakplaat mee voorverwarmen in de oven.
Conclusie: neem een extra vierge olijfolie (of een met pepertjes) als het je gaat om de smaak. Neem een neutrale (olijf of plantaardige)olie als je vooral de andere ingrediënten op je pizza de ruimte wilt geven. Verhit olie in ieder geval nooit te lang en zeker niet te heet.
Bestrijk hierna je pizza bodem met de tomatensaus, strijk de tomatensaus niet over de rand van de pizza, maar houd een halve centimeter over. Wanneer je dit gedaan hebt strooi je een goede hoeveelheid geraspte kaas over je pizza heen, de hoeveelheid kaas die je gebruikt kan je natuurlijk zelf bepalen.
De smaak is vrij neutraal. Voor pizza gebruik ik het liefst koemelkmozzarella en geen buffelmozzarella. Buffelmozzarella bevat namelijk veel vocht en dit wil je liever niet op je pizza. De mozzarella dep ik eerst altijd goed droog in een stukje keukenpapier en daarna scheur ik hem met de hand in stroken.