Het product ( gel en of acryl) mag niet tegen of op de nagelriem komen. Zodra de gel of de acryl tegen of op de huid komt, zal het los gaan laten. Zorg ervoor dat je dus absoluut niet de huid raakt!! Ten tweede is het belangrijk dat je gel of acryl netjes dun is aangebracht bij de randen.
Te veel of te weinig primer
Wanneer je geen primer gebruikt, of dit niet goed gebruikt, kan de kunstnagel loskomen van de nagelplaat. De primer is ontworpen om de kunstnagel te helpen bij de hechting op de natuurlijke nagel.
Allergie. Sommige mensen kunnen niet tegen kunstnagels vanwege een allergie. De stoffen in de gelnagel of acrylnagel wekken een allergische reactie op. Ook de lijm, die gebruikt wordt om kant-en-klare kunstnagels te bevestigen, kan een allergische reactie veroorzaken.
In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende.
Hoe verkomen je dat er lucht onder de kunstnagels komt? Er zijn verschillende oorzaken die lifting/lucht kunnen veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook liggen, aan slechte producten, te dik gewerkt, product in de nagelriemen, producten van verschillende merken combineren, of de prep die niet goed is gedaan.
Je zult merken dat acryl of gel beter hecht op oud product (acryl of gel) dan op de natuurlijke nagel. Dit komt omdat de natuurlijke nagel van nature een olie achtige laag bevat. Op een vettige nagel heb je dus geen goede hechting. Ontvet de nagel daarom goed.
Met lange nagels werken moet je leren, Dus maak bij nieuwe klanten en vooral klanten met nagelproblemen de nagels niet te lang. Er komt dan veel druk op het nagelbed en de kunstnagel kan gaan liften. De beste lengte is als de verlenging 1/3 van het nagelbed is. Langere nagels geven dus het risico op breken en liften.
Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels. Een professionele nagelstyliste kan de acrylnagels gemakkelijk verwijderen.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Als mondzorgverlener mag je uit hygiëne-oogpunt al geen gel- en kunstnagels hebben of nagellak dragen. In kleine onzichtbare barstjes kunnen micro-organismen zich ophopen en door het kleurtje kun je niet zien of er vuil onder je nagels zit.
Inderdaad goed de nagels reinigen en vijlen zodat de glans verwijderd is. Ook bij de nagelriemen mag het produkt niet de dik zijn. Dit geeft ook lucht. Probeer een Proteine bond.
Acrylnagels kunnen tot wel vier weken blijven zitten en hechten zich zeer goed aan het nageloppervlak, waardoor ze het best blijven zitten van alle kunstnagels. Ondanks dat acrylnagels ook al een heel lange tijd bestaan, is de samenstelling onveranderd gebleven. Het werkt immers zo goed.
Niet iedereen wil lange kunstnagels! Wanneer u van uzelf al wat langere nagels hebt die toch snel scheuren of breken, kunt u ervoor kiezen om een versteviging te nemen. Er wordt dan een dun laagje acryl of gel op de eigen nagel aangebracht. Dit wordt ook wel een Overlay genoemd.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Nee acrylnagels zijn niet schadelijk voor jou of voor je nagels. Het schadelijke is als ze niet goed gezet worden. Dit kan komen door onprofessioneel handelen en onvoldoende scholing van de nagelstyliste.
Acrylnagels moet je om de 3 tot 5 weken laten bijwerken. Ze blijven dus ongeveer een maand zitten. Tussendoor kan er natuurlijk een nagel afbreken of loslaten. Deze kan je dan eerder laten vervangen door je nagelstyliste.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Kun je gel en acryl ook combineren zodat je de positieve dingen van gel (het makkelijker aanbrengen omdat de gel zich makkelijk verpreid) en van acryl (harder, waardoor hij minder snel breekt). Dus dat je het acryl bijvoorbeeld door de gel mengt voor je het aanbrengt.
De tijdsduur hangt af van het type behandeling. Het zetten van een nieuwe set duurt ongeveer 45 minuten. Heeft u nog restanten van een oude set die verwijderd moet worden, dan kunt u hierbij 15 minuten optellen. Opvullen duurt circa 30 minuten en voor een spa pedicure, kunt u rekenen op 20 à 30 minuten.