Vooral bij pizzabakkers zijn Italiaanse kruiden populair: rozemarijn, basilicum, tijm en oregano.Daarnaast is peterselie erg populair als pizzakruid. We gebruiken deze vijf pizzakruiden voor de Sensazione, onze populaire steenovenpizza, en Rustipani.
#BASILICUM
Basilicum is een belangrijk onderdeel van bijvoorbeeld de bekendste en meest gegeten pizza: De pizza Margherita! Basilicum, Mozzarella en Tomaat (de kleuren van de Italiaanse vlag!). Een combinatie van smaken die altijd lekker is!
Vaak gebruikt zijn bijvoorbeeld plakjes tomaat, zongedroogde tomaatjes of doormidden gesneden cherry tomaatjes. Maar ook witte of rode ui (gesneden in dunne ringen), gewone paprika of zoete puntpaprika, courgette, champignons, olijven en aubergine kunnen heerlijk zijn als pizza toppings.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
Parmigiano en pecorino (harde schapenkaas) worden in de Italiaanse keuken vaak gebruikt als smaakmaker. En dat is met de pizza niet anders. Beide kazen kan je prima over je pizza raspen. Dat kan voor het bakken.
Verwarm de oven voor: Elektrisch 220 graden, Hetelucht 200 graden, Gas stand 4. Verwijder de folie. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de voorverwarmde oven 11-13 minuten.
Bestrijk hierna je pizza bodem met de tomatensaus, strijk de tomatensaus niet over de rand van de pizza, maar houd een halve centimeter over. Wanneer je dit gedaan hebt strooi je een goede hoeveelheid geraspte kaas over je pizza heen, de hoeveelheid kaas die je gebruikt kan je natuurlijk zelf bepalen.
Bak ze op een zo hoog mogelijke temperatuur. Helaas halen huishoudovens vaak maar 250°C. 300°C of meer is ideaal. Het gebruik van een hete pizzasteen kan alvast helpen.
De pizzasaus van Mutti is ideaal om jouw eigen traditionele italiaanse pizza te maken. De saus is op basis van verse 100% italiaanse tomaten en iets dikker qua structuur dan de reguliere polpa.
Da's simpel: de meeste mensen krijgen niet meer dan 1 pizza op. Reken dus op één portie pizzadeeg per persoon. Maak verschillende pizza's en snij ze in stukken: zo kan iedereen van alles wat proeven.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
De pizza is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven.
De basis van een pizza bestaat uit tomatensaus, mozzarella en basilicum. Oftewel: pizza margherita.
Basilicum is een kruid.
Gebruik. Bereiding: verwijder de verpakking. Oven (225°C): bak de pizza in 10-12 minuten af in het midden van een voorverwarmde oven.
Snelle tomatensaus
Nog zo'n supersnelle tomatensaus voor op je pizza maak je met passata: gezeefde tomaten in een fles. Voeg daar tomatenpuree en wat kruiden aan toe. Bijvoorbeeld verse knoflook, gedroogde oregano en natuurlijk het heilige duo peper & zout. Roer alle ingrediënten door elkaar en klaar is je pizzasaus!
Met het kant-en-klaar vers pizzadeeg van Tante Fanny haal je niet alleen een goede pizzabodem in huis, maar ook gemak. Je rolt het kant-en-klaar pizzadeeg uit op de bakplaat, smeert de pizzabodem in met saus en belegt de pizza met jouw favoriete ingrediënten.
Heinz Tomato Frito is een op traditionele wijze bereide tomatensaus: door de knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met onze heerlijke zongerijpte tomaten ontstaat een onweerstaanbare, rijke smaak.
Hoe sterker de bloem (hoe hoger de W-waarde), des te langer moet je deeg rijpen. Als hobbybakker kan je voor het gemak uitgaan van minimaal 4 tot 8 uur rijzen en rijpen op kamertemperatuur. Ben je een iets gevorderde pizzabakker, dan kan je ook eens proberen om je deeg 24 uur te laten rijpen in de koelkast.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Italiaanse bloem speciaal voor pizzadeeg heeft vaak een fijnere maling dan gewone bloemsoorten en daarmee zou je dus een betere pizzakorst krijgen. Veel supermarkten verkopen daarom inmiddels type 00 bloem voor pizza. Dat type bloem heeft een hele fijne structuur en is daarom ideaal voor het bakken van pizza.
Zachte kazen op basis van koemelk (brie, camembert, epoisses, Chaumes, reblochon, mozzarella…) zijn van zichzelf al wat romiger. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt om te smelten. Enkele suggesties: camembert uit de oven, quiche met brie of kaastoast met Chaumes.
Mozzarella hoort op de pizza! Kijk naar de klassieke margherita pizza met tomaat, mozzarella en basilicum. Deze drie eenvoudige ingrediënten máken de pizza. Na het bakken zorgt de mozzarella voor die karakteristieke gesmolten kaasdraden als je een pizzapunt pakt.
Mozzarella. Vrijwel al onze pizza's zijn belegd met de lekkerste mozzarella, afkomstig uit Frankrijk. We maken gebruik van de allerbeste ingrediënten en daarom wordt er 100% mozzarella gebruikt. 100% mozzarella houdt in dat er uitsluitend koemelk wordt gebruikt voor de lekkerste smaak!