100% Arabica moet niet geïnterpreteerd worden als kwaliteitskeurmerk. Het is een aanduiding van wat er in de zak met koffiebonen zit. Het betekent simpelweg dat er geen robusta inzit.
De belangrijkste soorten Arabica-koffie zijn: Typica, Bourbon, Caturra, Catimor, Jackson, Kona, Pacamara en Villabos .
Smaak van Arabica en Robusta
De smaak van Arabica bonen is aromatisch zacht met zoete tonen en wordt vaak ervaren als zoet of zuur. Koffie van 100% Arabica bonen wordt door veel consumenten gezien als lekkere koffie door de verfijnde smaak. De smaak van Robusta bonen zijn stevig en krachtig en daarbij ook meer bitter.
Dankzij de blend van donker gebrande Arabica met Robusta bonen is de Espresso een krachtige koffie. Douwe Egberts is het bekendste Nederlandse koffiemerk. Het is ontstaan in Joure in 1753, waar Egbert Douwe en zijn vrouw Akke Thijsses een klein kruidenierswinkeltje runden.
Onze Douwe Egberts-koffiesoorten bestaan uit een mix van Arabica- en Robusta-bonen afkomstig uit verschillende teeltgebieden in Zuid- en Midden-Amerika, Azië en Afrika.
Douwe Egberts Excellent 100% Arabica Gold 500 g. De koffiebonen die je kiest bepalen in grote mate de smaak en het aroma van je koffie. Kies daarom als koffieliefhebber voor de kwalitatieve koffiebonen van Douwe egberts excellent.
Koffie met het label 100% arabica bevat geen robustakoffie . Hanna zegt dat merken dit label gebruiken om aan te geven dat hun koffie van hoge kwaliteit is.
ALDI koffiebonen worden met zorg geselecteerd.Dit om de perfecte smaak en de hoogwaardige kwaliteit van de koffie te garanderen. De koffiebonen van ALDI komen onder meer uit Midden- en Zuid-Amerika, Oost-Afrika en Azië. Koffiebonen groeien aan de koffieplant.
Kwaliteit: Arabica bonen worden meestal hoger gewaardeerd dan Robusta bonen. Dit komt doordat arabica-boon op hogere gebieden groeit. Toch is de Arabica niet altijd van hogere kwaliteit. Bij Fleur de Café wordt veel meer gelet op de plantage waar de koffieboon groeit.
" Het kan elegant zijn.Het kan complex zijn.Het kan een body en zuurgraad hebben die interessant is en gebruikt en gespeeld kan worden en gemengd kan worden tot nieuwe, interessante smaken ," zei Robinson. Daarom koopt Starbucks alleen arabica koffiebonen.
Door het drinken van koffie waarvoor verse bonen zijn gemalen ervaart men de echte smaak van koffie. Oploskoffie daarentegen wordt bereid door een droogproces op -40 graden Celsius.Hierdoor gaat veel van de smaak van de koffie verloren en ervaren sommige mensen een bijsmaak.
Dankzij de grote hoogte waarop de koffie groeit in Ethiopië, staat dit land bekend als producent van de beste koffiebonen ter wereld. Ethiopische koffie staat bekend om zijn wijnachtige karakter en fris mondgevoel. Vaak met een lichte tot medium body, hoog in aciditeit en complexe smaaktonen.
De gezondste koffie is een kop warm gezette zwarte koffie zonder melk of suiker. Een kopje bevat vrijwel nul calorieën, bevat geen koolhydraten of vetten en nauwelijks natrium. En behalve antioxidanten levert zo'n kopje zwarte koffie nuttige voedingsstoffen als magnesium, kalium en niacine op.
Ja, Illy koffie staat bekend om zijn constante kwaliteit en verfijnde smaak. Voor velen is Illy dé standaard voor goede koffie, met blends die zorgvuldig zijn samengesteld en perfect uitgebalanceerd zijn.
Alle koffies zijn 100% arabica en worden met zorg geselecteerd, gebrand en gekeurd.
Als je een koffieboontype bent, dan springt de biologische, fairtrade, single-origin roast van het merk Simply Nature van Aldi er absoluut uit. En hoewel het misschien de enige optie van Aldi is voor hele koffiebonen, verslaat het bijna alle andere vergelijkbare keuzes die we in andere winkels hebben gevonden.
Deze bonen zijn Rainforest Alliance gecertificeerd.
Het Rainforest Alliance keurmerk betekent dat boeren hun land duurzamer onderhouden en het inkomen en welzijn van de boeren verbetert wordt.
Rijk aan antioxidanten: Arabica-koffiebonen zitten boordevol antioxidanten en bestrijden ontstekingen, en dienen als schild tegen chronische ziekten. Voedingskrachtpatser: Uw dagelijkse kop Arabica-koffie is een schat aan voedingsstoffen, met mangaan, niacine, magnesium en riboflavine om de gezondheid van het hart en de algehele vitaliteit te versterken .
Wanneer u een kopje koffie van Starbucks® drinkt, in een koffiezaak of bij u thuis, ervaart u de verfijnde smaak en de geweldige kwaliteit van arabica.
Arabica-bonen staan bekend als de beste koffiebonen met een superieure smaak en textuur vergeleken met andere koffiebonen zoals robusta. Ze zijn snel populair geworden onder koffiemerken over de hele wereld, omdat echte koffieliefhebbers alleen de beste koffie thuis willen maken en drinken.
Rainforest Alliance en Fairtrade
Jacobs Douwe Egberts Professional is aangesloten bij Rainforest Alliance, Fairtrade en Ethical Tea Partnership. Want niet alleen de kwaliteit van onze koffie en thee is belangrijk, ook de kwaliteit van de leef- en werkomstandigheden van onze koffie- en theeboeren.
Welke koffiebonen zijn niet vet? Niet alle koffiebonen zijn vatbaar voor het vetprobleem. Arabica bonen hebben meestal minder vet dan Robusta bonen, omdat ze langzamer groeien en een lagere concentratie aan oliën hebben. Dit betekent overigens niet dat Robusta automatisch vette bonen zijn.
Arabica bonen hebben een verfijnde smaak en bevatten ongeveer half zoveel cafeïne als Robusta bonen. Het lagere cafeïnegehalte zorgt voor de subtiele en genuanceerde smaak. Robusta bonen bevatten dus meer cafeïne en zijn daardoor perfect voor espressoblends met een extra kick.