De kleuren van je kleding moet de gouden ondertoon van je huid tot zijn recht laten komen. Dit kan met kleuren als koraalrood, perzik, appeltjesgroen en beige. Blauw kun je het beste ontwijken. Deze kleur laat je ouder lijken dan je eigenlijk bent.
Dus bijvoorbeeld als je een warme huidskleur (een gele ondertoon) hebt, kies dan voor warme kleuren voor een natuurlijke uitstraling. En kies een koele, blush schaduw voor een vleugje kleur. En andersom geldt, als je een koele huidskleur hebt (een roze ondertoon) kies voor een natuurlijke look, de koele blushes.
Houd een wit papier bij je gezicht
Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Warm: rood, oranje, geel, geel groen etc. Koel: blauw, paars, groen. Draag tops en sjaals die de kleur van je ogen mooier doen uitkomen.
De adertest. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.
Als je bloedvaten blauw of paars lijken, dan heb je een koele ondertoon. Als je bloedvaten groen lijken, dan heb je een warme ondertoon. Als je niet kunt bepalen of je bloedvaten nu groen of blauw zijn, dan zul je waarschijnlijk een neutrale ondertoon hebben.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Als je een koele ondertoon hebt, is het belangrijk make-up in koele kleuren te gebruiken. Deze kleuren zien er natuurlijk uit bij jouw huid en zullen je een gezonde uitstraling geven. Koele kleuren zijn gemengd met blauw, er zit absoluut geen geel- of oranjetint in. Denk aan paars, roze, wijnrood, zeegroen en blauw.
Heeft jouw huid een warme of neutrale ondertoon, kies dan voor een foundation met een gele ondertoon. Heeft jouw huid een koele ondertoon, kies dan voor een foundation met een roze ondertoon. Natuurlijk is het kiezen van de juiste foundation ook een kwestie van smaak.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
Wat is blush? Blush is een gekleurde poeder of creme in roze, rode of oranje tinten (dat is meestal het geval), die je aanbrengt op jouw wangen voor een mooie gezonde blos of om te vorm van jouw gezicht optisch te veranderen.
Kies voor een blush in een lichtroze kleur; deze lijkt namelijk het meest op je natuurlijke blooskleur. Ook perzikkleur is ideaal om toe te voegen aan je make-up voorraad. Zorg ervoor dat je de blush goed vervaagt op je wangen, anders kan het in combinatie met je lichte huid al gauw te overheersend worden.
Combineer geel altijd met basiskleuren zoals wit, zwart of antraciet. Hierdoor blijft de kleur geel in z'n kracht en versterken de kleuren elkaar. 2. Probeer eens om een kleurblok geel op de muur toe te passen.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, doen ons denken aan warme dingen, zoals de zon of vuur. Koude kleuren, zoals blauw, groen en magenta doen ons eerder denken aan koele dingen, zoals water of gras. Wanneer je primaire kleuren (rood, geel en blauw) met elkaar vergelijkt,is het verschil in warmte duidelijk.
Warm, sereen en neutraal
"Taupe is een neutrale en veelzijdige tint die zich makkelijk laat combineren met andere kleuren", meent Isabelle. "Tegelijk voelt taupe een stuk warmer aan dan gewoon grijs of wit en dat is wellicht de verklaring waarom het zo geliefd is."
De kleur geel
Het wordt geassocieerd met vreugde, geluk, verstand en energie. Geel produceert een verwarmend effect, stimuleert vrolijkheid, stimuleert mentale activiteiten en stimuleert spierenergie. Geel wordt vaak geassocieerd met voedsel.
Gewoon opvallende kleuren
Dat groene, gele en rode auto's minder worden gebotst dan bruine, witte en zwarte auto's lijkt logisch. Groen, geel en rood vallen meer op in het verkeer.
Groen als symbool
Vertrouwen, groei en kalmte. Maar ook van vruchtbaarheid, vrede en natuur. Het is de kleur van hoop, groei, leven, lente en toekomst.
Een hydraterende, vloeibare foundation met verzorgende componenten past het beste bij een rijpere of oudere huid. Licht reflecterende pigmenten geven de huid een jeugdige uitstraling. Het werkt teint corrigerend en het egaliseert en benadrukt de natuurlijke glans van je huid.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.