Maar aan de andere kant, op donkere auto's zijn krassen weer eerder zichtbaar. De meest ideale kleur? Dat is lichtgrijs. Het is misschien saai, maar krassen en vuil vallen op een lichtgrijze lak het minste op.
Koop je een auto in een opvallende kleur, dan loop je minder risico op een ongeval dan in bijvoorbeeld een zwarte of grijze auto. Je bent immers beter zichtbaar in het verkeer. Onderzoek van het Verbond van Verzekeraars wijst uit dat groene, oranje en gele auto's het minst betrokken zijn bij aanrijdingen.
Groen, geel en rood vallen meer op in het verkeer. Maar het is altijd verstandig om goed op te letten als u in de auto zit. Zodat u niet verrast wordt door een bruine auto voor u. Of een groene…
De meeste veilige kleuren
Er worden minder ongelukken gemeld met een gele, groene of rode auto dan met grijze, zwarte en witte auto's. De meest onveilige kleur is roze, volgens het verbond. Weet u nog niet welke kleur uw nieuwe leaseauto moet krijgen? Ook dan denkt Broekhuis Lease met u mee!
Hou in elk geval ook rekening met de voor- en nadelen van de gekozen kleur: Al valt zwart de laatste jaren erg in de smaak, toch blijft het een gevoelige kleur die minder goed bestand is tegen herhaalde carwashbeurten. Wit wordt sneller vuil. Bij grijze en metaalgrijze tinten vallen krasjes/bulten minder op.
Witte occasions zijn gemiddeld 23,5 procent goedkoper dan identieke tweedehands auto's met een andere kleur. Ook de felle kleuren paars, rood en oranje doen het niet goed op de tweedehands automarkt.
Enkele tientallen jaren geleden werd je voor gek verklaard als je een witte auto kocht. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In ons land is wit bijzonder populair. Wereldwijd is het helemaal een verkooptopper.
De kleur blauw blijkt daarbij bovenaan te staan. Niet alleen hebben de deelnemers aan het onderzoek aangegeven in de blauwe kamers de meeste uren geslapen te hebben (7 uur en 52 minuten), ook is bevestigd dat de kleur blauw een rustgevend gevoel geeft en de hartslag helpt verlagen.
Blauw staat voor betrouwbaarheid en professionaliteit. Dit is belangrijk voor bedrijven die bijvoorbeeld in de financiële of verzekeringssector werken. De Consumentenbond en OHRA zijn hier enkele voorbeelden van. Ook de Politie hoort in het rijtje thuis van 'merken' die de kleur blauw inzetten.
Niet de rode auto, maar de zwarte is het duurst om te verzekeren. De kleur blijkt dus wel degelijk van invloed. Het verschil kan oplopen tot wel 10 procent. In de praktijk is dat al gauw 100 euro per jaar méér aan premie.
Zwarte en witte auto's zien er sneller vuil uit dan auto's in andere kleuren. Op metaalkleuren is vuil daarentegen veel minder snel zichtbaar. Bovendien vallen putjes en krasjes op een (metaal)grijze carrosserie ook minder vlug op.
Universele kleuren zijn kleuren die qua kleurtemperatuur tussen warm en koel in zitten. Er zit ongeveer evenveel blauw- als geelpigment in deze kleuren. Hierdoor staan ze iedereen eigenlijk wel goed. ^ Het blauw van de KLM is een universele kleur.
De redenen waarom wit de meest populaire autokleur van 2020 is, zijn heel simpel. Het is een tint die bij alle auto's past. Bovendien is het vaak de goedkoopste optie, voor veel auto's is het immers de basiskleur waarvoor je niet hoeft bij te betalen.
Tegenwoordig is de zwarte kat vooral het toonbeeld van ongeluk, voornamelijk dankzij de mythes. Mensen denken bijvoorbeeld dat het iets betekent als een zwarte kat naar je toe komt. Als een zwarte kat je pad kruist en van je wegloopt zou dat ongeluk geven.
Grijs – Stabiel en Traditioneel
Nee, je bent een volwassen en stabiel persoon. Iemand die rust en betrouwbaarheid uitstraalt.
“Feit: een zwarte auto is warmer”
Maar dit verschil is niet erg groot. Op een zonnige dag met een buitentemperatuur van 25 graden, wordt het na een uur 31 graden in de zwarte en 29 graden in de witte auto. Dus ja, een zwarte auto is warmer.
Diepe donkere kleuren geven je huis een chique touch. Okergeel, olijfgroen, bruin en blauw zijn de woontrend voor een luxe uitstraling in je huis. Deze chique kleuren, zoals olijfgroen zorgen voor een gevoel van warmte en rijkdom.
Iedere kleur beïnvloedt op een andere manier, omdat iedere kleur zijn eigen golflengte en energie heeft die van invloed zijn op ons lichaam en ons denken, voelen en handelen. Zo komt blauw verkoelend en rustgevend over, maakt geel blij en wordt rood als warm en prikkelend ervaren.
Geel wordt veelal ervaren als zonnig en vrolijk in puur geel tot donkergeel. In de westerse Middeleeuwen werd geel gezien als de kleur van de haat. Bij geelzucht wordt geel echter gezien als ongezond. De negatieve bijklank van geel komt ook voor in de zegswijze zich groen en geel ergeren.
Rood licht maakt het daarentegen makkelijker om in slaap te vallen, ontdekten neurowetenschappers van het Nederlands Herseninstituut. Blauw licht uit beeldschermen onderdrukt het slaapopwekkende hormoon melatonine.
Blauw: kalmerend
Waarschijnlijk komt dit doordat blauw een kalmerende werking heeft. De kleur kan zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en een rustig hartritme: twee ingrediënten voor een goede nachtrust.
Een blauwe outfit staat voor zelfvertrouwen, oprechtheid, loyaliteit en vriendelijkheid. Alle tinten blauw zijn een veilige keuze en worden vaak gebruikt tijdens sollicitatiegesprekken. Vooral marineblauw is een klassieke kleur die altijd goed is.
Als je met een witte auto rijdt, heb je een frisse en moderne kijk op het leven. Je hebt smaak en kent je wereld. Wit wordt ook geassocieerd met puurheid, wat dus wil zeggen dat je een eerlijk persoon bent die de kleine dingen in het leven apprecieert.
Groen. Als automobilist van een groene auto sta je in het leven met een frisse blik. Je hebt wat met duurzaamheid en ben je een echte natuurgenieter. Met de auto lekker door natuurgebieden rijden heeft jouw voorkeur.
Een geel kenteken is een vorm van identificatie van een auto of ander gemotoriseerd voertuig. Gele kentekens worden in Nederland gezien als het reguliere kenteken omdat deze het meeste voorkomen in ons land.