Activet Paars: voor dikke vachten en lichte vervilting. Activet Groen: voor zachte, gevoelige en dunne vacht. Activet Zilver: voor verwijderen van de ondervacht. Activet Goud: onderhouden van korte en lange zijdeachtige vachten.
De groene Activet borstel is een universele, zachte borstel. Deze is geschikt voor zachte vachten en vachten met weinig onderwol. Zoals die van de Bichon Frise, Havanezer, Maltezer, Labradoodle, Poedel, Tibetaanse Terrier, Cocker Spaniels en Setters.
Hoe de Activet borstel te gebruiken
Borstel altijd met een lichte hand - zonder druk uit te oefenen. Laat de borstel het werk doen. Beweeg de borstel altijd in de richting van de handgreep. Dus van boven naar beneden.
De Activet Coat Grabber goud is een ultra zachte hondenborstel, speciaal voor de langharige (zijdeachtige) vacht met een lichte onderwol. De Coat Grabber goud gebruikt u voor het ontwollen bij lichte onderwol en voor de afwerking (finishing) van de vacht.
De Coat Grabber (zilver) is een speciale honden- en kattenborstel voor het mooi uitborstelen van de gehele vacht. Geschikt voor onder andere de: Akita, ChowChow, Collies, Tibetaanse Terrier, Australian Shepherd, Newfoundlanders, Poedels, Golden Retrievers, Sheepdogs, Huskies, enz.
De herdershark is ideaal voor honden met een dubbele vacht. Met het harkje voorkom je dat de harde dekharen gaan klitten, maar ook dat de ondervacht aan elkaar klit. Het herdersharkje is erg geschikt om het losse en overtollige onderwol uit de vacht te kammen en zo te voorkomen dat de vacht verklit.
Voorbeelden van rassen waarbij de slicker borstel gebruikt kan worden: Boomer, Malteser, Shih tzu, medium Doodles (voor grote doodles raad ik de Slicker large aan).
HOE VAAK NAAR DE TRIMSALON ? Dit komt voor veel Doodle-eigenaren als verrassing; Vanaf 6 maanden is het een must iedere 8-10 weken de vacht in de trimsalon te laten behandelen. Om de vacht klitvrij en op praktische, maar toch zeer aaibare lengte te houden is het echt raadzaam uw Doodle op tijd te laten trimmen.
Was niet meer dan noodzakelijk om de vetlaag van de huid intact te laten ofwel de mogelijkheid tot herstel te geven na een wasbeurt. Indien je regelmatig jouw Doodle wilt wassen probeer dit te beperken tot eens per 8 weken.
De meeste fokkers gaan erg zorgvuldig te werk, daarom kost een Labradoodle zo'n € 1.700,- tot € 2.500,-. Denk naast de aanschafkosten van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Labradoodle.
De vacht is op z'n mooist als deze ongeveer 10 – 15 cm lang is. De haren zijn recht, golvend of in spiraalvorm in lagen vallen. De vacht mag niet te dik of te vol zijn, maar ook zeker niet pluizig of dun.
Als een labradoodle geboren is, heeft zo'n hond net als elke puppy een puppy vacht. Deze zal verwisselen in een volwassen vacht als de labradoodle ongeveer tussen 9 en 14 maanden oud is. De meeste honden krijgen hun volwassen vacht doordat ze verharen. Ze verliezen dan hun puppyvacht en krijgen volwassen vacht.
Van de staart hoeft niet te veel afgeknipt te worden. Het moet in verhouding zijn met de rest van het lichaam. Als je besluit niets van de staart te knippen, knip dan wel wat haar weg aan de onderkant van de staart aan de basis en rondom de anus. Het haar op de buik en in de oksels mag ook kort gemaakt worden.
Voor de broek van de Samojeed kun je het beste een universele borstel gebruiken. Tijdens de ruiperiode kun je een herdershark of onderwol kam gebruiken.
Uniek aan de vacht van een labradoodle is dat die geen ondervacht heeft. Hierdoor verhaart dit ras nauwelijks. De nieuwe haren groeien gewoon door de oude heen, net zoals dat bij mensen gaat.
Hoe snel de vacht precies groeit verschilt ook per labradoodle. Elke hondenbezitter is anders in hoe ze de vacht van hun hond graag zien. De standaard vachtlengte van een labradoodle is 10 tot 15 cm. Als je het liever wat korter hebt, kun je de vacht van je doodle elke 6-8 weken trimmen om de pluisjes weg te houden.
deze kan duren tot ongeveer de 15e maand. Iedere vacht is anders en iedere vachtwissel verloopt ook anders door verschillende invloeden (denk aan gezondheid, wandelingen, zwemmen, voeding, verzorging etc.)… Vandaar dat meningen zeer verschillend kunnen zijn wat betreft het advies over aantal keren borstelen per week.
Kleine rechte schaar
Om de voetjes uit te knippen, rond te knippen, oogjes vrij te knippen en oren te knippen, evenals alle kleine details die je niet met de effileerschaar kunt knippen.
Goed voer koopt u bij een dierenspeciaalzaak of via internet. Merken die wij aanbevelen zijn Energique, Farmfood, Carnibest en Prins Petfoods. U kunt ook andere hondenbezitters vragen of zij rauw voer geven en waar ze dat kopen. Misschien heeft uw plaatselijke slager ook rauw voer voor honden.
Je kunt wel een schatting maken en dan zou je in het eerste levensjaar van je labradoodle gemiddeld rond de 3000-3500 euro kwijt zijn. Vanaf het eerste jaar zul je gemiddeld 1000 euro per jaar kwijt zijn. Bedenk dus voor je een labradoodle aanschaft dat dit best dure honden zijn.
Gemiddeld wordt een labradoodle 13 jaar oud. Houdt een labradoodle van water ? Ze zijn er verzot op ! Sommigen springen bij het zien van water er al in, maar de meesten kunnen zich wel beheersen en zwemmen alleen als u dat wilt.
Lang haar met veel ondervacht
De langharige vacht heeft een dubbele vacht, een lange ondervacht en lange dekharen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Boomer, Birard en Bobtail. Het gehele jaar door verliezen zij haren en hebben snel klitten en vuil in de vacht.
We raden u aan om de Boomer elke 8-10 weken te laten trimmen; Om de Boomer aan de Trimsalon en de behandeling te laten wennen is het raadzaam om de Boomer als Pup eens te laten wassen en drogen; Borstel uw Boomer regelmatig. Zo heeft u minder last van hondenharen in huis.
2 Hoe (vaak) moet ik de FURminator deShedding Tool gebruiken? Wij raden aan de FURminator deShedding Tool één tot twee keer per week te gebruiken gedurende 10 à 20 minuten per keer. Tijdens de ruiperiode moet u deShedding Tool mogelijk vaker gebruiken.