Hartig beleg bevat geen koolhydraten. Kies bijvoorbeeld voor: kaas, smeerkaas, cottage cheese/Hüttenkäse, Zwitserse strooikaas. Of kies voor vleeswaren. Magere soorten hebben hierbij de voorkeur, omdat vette soorten veel verzadigd (ongunstig) vet bevatten.
De meeste melkproducten bevatten lactose, dat is een soort suiker. Hier gaat je bloedsuikerspiegel dus van omhoog. De enige uitzondering is kaas, in harde kaassoorten zitten vaak geen koolhydraten of lactose.
Om te voorkomen dat je te veel vet en zout binnenkrijgt, kun je het best kiezen voor kaassoorten als brie, edammer of een lightversie van cheddarkaas.
Warme maaltijden. Bouillon en heldere soep met groente, vlees of kip bevatten nauwelijks koolhydraten. Dit heeft geen effect op de bloedglucose. Is de soep gebonden met bloem, rijst, macaroni of bereid met veel vermicelli dan levert de soep 8 gram koolhydraten.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Voedingsexperts zijn het erover eens dat soepen uit blik passen in een uitgebalanceerd maaltijdplan dat de bloedsuikerspiegel ondersteunt. Kies soepen uit blik die zowel eiwitten als vezels bevatten, zoals rundvlees- en aardappelsoep, pompoensoep, kippensoep, minestronesoep, linzensoep en spliterwtensoep .
Pluck High Protein Diabetische Biscuit
PLUCK Diabetes is ontworpen voor mensen met diabetes of die vatbaar zijn voor diabetes. PLUCK Diabetes helpt extreme schommelingen in bloedsuiker te beheersen en is geschikt voor mensen met pijnklachten halverwege de maaltijd. PLUCK Diabetes biscuits zijn een smakelijke, knapperige en handige optie voor mensen met pijnklachten halverwege de maaltijd.
Ondanks de varianten zonder suiker, zoals veel soorten pindakaas, zijn deze belegsoorten niet gezonder. Ze bevatten veel (verzadigde) vetten. In sommige diëten worden appelstroop en vruchtenhagel gezien als 'gezonder' broodbeleg.Maar niets is minder waar.
U eet veel verse groente, fruit, kruiden, olijfolie, granen, peulvruchten, noten, vis en wat kip of kalkoen. U eet weinig rood vlees, eieren en melkproducten en weinig zout. Let op: Drink geen of weinig alcohol. Let op: Eet liever geen witte pasta's en pizza's.
Ideeën voor snacks
Twee simpele biscuits, zoals rich tea, digestives, garibaldi, fig rolls of Hobnobs . Twee crackers of digestives met boter of margarine en kaas of pindakaas. Scone met boter of margarine of room en een dun laagje jam. Kleine handvol gedroogd fruit en ongezouten noten.
Crème fraîche en slagroom bevatten beiden veel verzadigd vet.Beide producten hebben een vetgehalte van 35% en staan niet in de Schijf van Vijf. Eet ze daarom liever niet te vaak. Of je bijvoorbeeld een quiche maakt met slagroom of crème fraîche maakt dus niet uit: de een is niet gezonder dan de andere.
Achtergrondinformatie. Het gebruik van minstens één ei per dag ten opzichte van minder dan één ei per week hangt samen met een ongeveer 40% hoger risico op diabetes mellitus type 2. De inname van cholesterol uit eieren verhoogt per 100 mg per dag (een half ei per dag) het LDL-cholesterol met 0,050 mmol per liter.
De Hollandse harde kaas, zoals Weydeland kaas, past perfect in een koolhydraatarm dieet. Er zit namelijk 0 gram koolhydraten en 0 gram suikers in kaas!
Bewijs - risico op en behandeling van diabetes
Zo laat een meta-analyse van observationele studies zien dat iedere 150 gram gefrituurde aardappelproducten per dag geassocieerd is met een 66% hoger risico op diabetes type 2 [280]. Daarnaast verhoogt deze hoeveelheid het risico op een hoge bloeddruk met 37% [280].
Het is belangrijk om regelmatig te eten en gezonde snacks te nemen om te voorkomen dat je bloedglucose te veel schommelt. Kies voor gezonde snacks zoals groenten met hummus, een handjevol noten of een schaaltje yoghurt.
U kunt diabetische koekjesrecepten gebruiken met havermeel en natuurlijke zoetstoffen, zoals stevia of erythritol, om heerlijke lekkernijen te maken, zoals suikervrije chocoladekoekjes of suikervrije havermoutkoekjes . In de winkel gekochte koekjes zijn handig, maar kunnen lastig zijn.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
Met mate: gewone koekjes, gebak (bij voorkeur vruchtenvlaai of vruchtengebak zonder slagroom), chocolade, bonbon, cake, roomijs, gewone vla of pudding. Met mate: jam met suiker of halvature jam, honing, stroop, hagelslag op brood. Met mate: alcohol, indien dit van de arts is toegestaan.
Een snoepje, een ijsje, een koekje en chips kun je zeker nog eten. Let op wat, wanneer en hoeveel je snoept.
Glucosewaarden ouderen mogen tussen de 6 en 15 mmol/l zijn.
Groene bonen zijn ook een goede bron van mangaan, wat helpt bij het ondersteunen van onze stofwisseling, botgezondheid en wondgenezing. Groene bonen bevatten ook weinig koolhydraten en zijn een uitstekende keuze voor mensen die proberen hun bloedglucose (bloedsuiker) te verlagen .
Het voedingscentrum beveelt aan om elke week minstens één keer vette vis te eten zoals zalm, makreel en haring. Een handje ongezouten noten per dag is ook goed voor je bloedsuiker. Gebruik roomboter, harde margarine, kokosvet, palmolie en cacaoboter met uitzondering. Hier zitten meer ongezonde, verzadigde vetten.
Er zijn talloze variaties van kippensoep, maar kippengroentesoep is Jones' top soepkeuze voor diabetes . "De proteïne uit de kippenbouillon en kip helpt bij verzadiging en helpt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel.