De mohair roller 25 cm breed is een roller die ook wel 'velours roller', of 'viltroller' wordt genoemd is een roller met een zachte 'vacht', dat voor hardwaxolie en wat dikkere lal- en verfsoorten geschikt is. Door de vacht brengt het de oli of lak gemakkelijk en op juiste dikte op de ondergrond.
Een viltroller is het meest geschikt voor deze taak en wordt ook wel een lakroller genoemd. Een schuimroller wordt ook wel een lakroller genoemd. Het is de beste lakroller voor watergedragen verf. Een lakroller op terpentinebasis kan ook een schuimroller zijn.
Ze zijn verkrijgbaar in een fijner of grover resultaat. Schuimrollers zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de verf en zijn prima te gebruiken bij het schilderen van grote oppervlakken. Een schuimroller kan een sinaasappeleffect afgeven, bij een niet geschikte verf.
Voor gladde deuren kun je het beste een lakviltroller gebruiken. Voordeel is dat deze roller veel verf kan opnemen en vasthouden tussen de korte vacht.
Voor een gladde ondergrond kun je het beste een roller met korte haren (of pool) gebruiken en voor een ruwere ondergrond een roller met langere haren (of pool). En gladde vachtroller zorgt voor een goede verf opname en gelijkmatige verdeling van de verf, dit zorgt voor een mooi strak eindresultaat.
Om gladde muren zo strak mogelijk te schilderen, moet je gebruik maken van een microvezelroller. Een microvezelroller is een roller met een dunne vacht waarbij je geen tot zo min mogelijk structuur op de muur te zien krijgt. Wij adviseren hierom altijd gebruik te maken van de Anza Antex Platinum microvezelroller.
Ga je een gestucte muur verven, dan heb je een kwast nodig voor de hoeken, randen en lastig te bereiken plaatsen en een roller voor de grotere oppervlakken. Een gestucte muur verven doe je met een vachtroller. Het is belangrijk dat de verf goed gelijkmatig verdeeld wordt over de roller.
Voor het schilderen van kozijnen en deuren zijn schuimrollers uitermate geschikt. Wanneer je gebruik maakt van oplosmiddelhoudende lak, ook wel Alkydverf, (vaak voor buitenschilderwerk) kun je het beste kiezen voor een schuimroller. Voor de binnenkant van de kozijnen wordt er echter vaak gebruik gemaakt van acrylverf.
Ook dit zijn rollers met polyesterschuim, maar hebben tevens fijn haar aan de buitenkant. Een velvetroller is over het algemeen een wat prijzigere roller, maar geeft een fantastisch eindresultaat. Daarom wordt deze schuimroller ook gebruikt voor verfsoorten met alkydhars.
Voor het sauzen van een plafond kun je het beste kiezen voor een vachtroller. Ga je een spack plafond sauzen, dan kun je beter kiezen voor een roller met langere haren. Wij adviseren voor deze klus Anza Verfroller - MicMex. Zo weet je zeker dat de verf alle plekken bereikt.
Voor het rollen van van verf op terpentinebasis is de Meesterhand Lakvilt roller ideaal, zowel voor grondverf, zijdeglans als hoogglans verf. Voor het schilderen van verf op waterbasis is de Friess Blue felt uitermate geschikt.
Zorg dat er altijd voldoende verf op jouw verfroller zit. Dompel de verfroller voor de helft in de verf en rol de verfrol vervolgens enkele keren over het geribbelde vlak van jouw verfbak. Op dit vlak wordt de verf egaal over de verfroller verspreid. De verfroller moet ten alle tijden soepel over de muur gaan.
Je kunt verfrollers uitstekend een aantal dagen bewaren om deze vervolgens weer te gebruiken. Als je een verfroller bijvoorbeeld over een jaar weer wilt gebruiken, moet je deze schoonmaken. Alleen muurverfrollers kun je goed schoonmaken.
Verfroller bewaren na het gebruik van waterverdunbare latex of muurverf? De kwasten en de verfroller die je hebt gebruikt stop je in een plastic zakje en sluit je goed af met tape.
Muur- of plafondverf aanbrengen
Als je zowel het plafond als de muren gaat schilderen, begin dan altijd bij het plafond. Werk dit helemaal af (grondlaag en eindlagen) en ga dan verder met de muren. Ben je ook van plan om ramen en deuren te schilderen, zet dit dan boven aan je lijstje. De vloer doe je als laatst.
Dat antwoord is heel eenvoudig; schilderstape verwijderen doe je op het moment dat de verf nog nat is. Want is de verf droog op het moment dat je de schilderstape verwijdert? Dan kun je de verflaag beschadigen en kan al je harde werk voor niets zijn. Zeker als het verf is met een goede hechting.
Wil je een strakke lijn verven in de inwendige hoek van een wand of een muur verven met een strakke lijn tussen plafond en muur, dan maak je hierbij gebruik van acrylaatkit. Goede producten uit ons assortiment zijn deze Soudal Acryrub Acrylaatkit, deze ProGold Non Crack Acrylaatkit en deze Den Braven Zwaluw Wet on Wet.
De deur of het kozijn? Om naar buiten draaiende deuren te verven is het meest praktische om eerst het kozijn te verven. Op deze manier kun je de sponning en de zijkanten van de deuren verven. Wanneer die verflaag droog is, kun je de buitenkant van de deur verven.
Met een roller kun je grotere banen schilderen en ben je sneller klaar.Maar heb je een oppervlakte met veel lastige plekken en randen?Dan is het gemakkelijker om gebruik te maken van een kwast. Ook voor het schilderen van kasten, deuren, kozijnen, stoelen en tafels kun je het beste gebruik maken van een kwast.
Het verven van een binnendeur kun je het beste doen met lakverf voor binnen in hoog- en of zijdeglans. Lakverf dekt erg goed en staat er bekend om slijt- en krasvast te zijn. Dit betekent dat je schilderwerk lang als nieuw blijft. Ook droogt lakverf snel en heeft een geen sterke verfgeur.
Voorstrijk voorkomt dat de verf onregelmatig op de muren terechtkomt waardoor je kleurverschil en aanzetten zou kunnen zien. Ook zou zonder het gebruik van een voorstrijkmiddel de verf kunnen gaan afbladderen omdat verf niet goed hecht op poederende ondergronden.
Een gestucte muur verven zonder voorstrijk is bijvoorbeeld geen goed idee. Zuigt de muur het vocht niet op, dan hoeft dit dus niet per se. Toch raden wij het gebruik van een voorstrijkmiddel wel aan. Als je gaat verven zonder vooraf voor te strijken, is er een grotere kans op strepen en glansverschillen.