Meestal zie je lasagnes gevuld met gehakt, groenten en kazen zoals mozzarella, Parmezaan en ricotta.
Kies uit deze kazen
Emmentaler en gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. Mag het nog krokanter of pittiger? Meng dan wat paneermeel of parmezaan erdoor. Echte kaasliefhebbers voegen wat blauwe kaas of geitenkaas toe voor een lekker verfijnde gratin met wat meer pit.
Wij zijn dol op volle melk ricotta, mascarpone, parmezaanse kaas, mozzarella en fontina kaas . Ricotta is een hoofdbestanddeel van lasagne, maar door het te combineren met mascarpone ontstaat de allerbeste kaasvulling. Het resultaat is een rijke, romige laag die perfect past bij de saus en noedels.
Zachte kazen op basis van koemelk (brie, camembert, epoisses, Chaumes, reblochon, mozzarella…) zijn van zichzelf al wat romiger. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt om te smelten. Enkele suggesties: camembert uit de oven, quiche met brie of kaastoast met Chaumes.
Ga voor een mix van verschillende kazen. Emmentaler is erg lekker, maar wel zacht en subtiel. Gruyère zorgt dan weer voor een rijkere smaak en een mooi korstje. Ook kazen zoals de Italiaanse fontina of Britse cheddar smelten goed en passen hier heerlijk bij.
Parmezaanse kaas
Deze harde kaas rijpt maandenlang, waardoor de smaak intenser wordt en pastagerechten een hartige umami-punch krijgen. Het wordt ook beschouwd als de beste kaas voor spaghetti.
Serveer de saus met verse spaghetti en top af met Parmezaanse kaas.
Natuurlijk is een laagje kaas op je ovenschotel dé manier om een heerlijk goudgeel korstje te krijgen. Het beste resultaat krijg je met een goede smeltkaas zoals emmentaler, gruyère of parmezaan, of een mix van de drie. Gebruik mozzarella voor een zacht resultaat of een pittige cheddar voor wat meer smaak.
Wat is de beste smeltkaas? Kazen met meer vocht en lagere smeltpunten - cheddar is een van de populairste keuzes, maar Zwitserse en Gruyère zijn ook geweldige opties . Wat smelt beter, milde of scherpe cheddar? Milde cheddar smelt soepeler dan scherpe (meer gerijpte) cheddar.
Parmezaanse kaas: De helft van de geraspte Parmezaanse kaas voeg je toe aan het kaasmengsel en de andere helft bovenop de lasagne voordat je deze in de oven zet .
De melk zorgt ervoor dat het vlees nog zachter wordt. Maak de bechamelsaus met kaas en verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en begin met een laag bolognesesaus, dan lasagnebladen en dan de bechamelsaus.
Mix dingen met deze nieuwe draai aan lasagne. Dit lasagne roll ups recept met groenten en Pizza Mozzarella Cheese is makkelijk te bereiden—en rolls zijn zo'n praktische manier om lasagne te serveren . Wij zijn grote fans van de romige smaak van bechamelsaus gecombineerd met de zachtheid van onze Pizza Mozzarella Cheese.
Als het gaat om traditionele Italiaanse gerechten, dan is lasagne zeker een van de bekendste. Het is een klassiek comfortfood gerecht, dat bestaat uit lagen pasta, bolognesesaus, bechamelsaus en kaas. Voor de echte Italiaanse smaak is het belangrijk om te kiezen voor verse lasagnebladen en echte Parmezaanse kaas.
Een rijke, cheesy en hartige kalkoenlasagne raakt nooit uit de mode! Geweldig voor doordeweekse maaltijden (plus restjes om de hele week te eten!) en vol met zowel romige Goudse als gesmolten Havarti .
De klassieke bechamelsaus bestaat uit drie ingrediënten: bloem, boter en melk. Gebruik gewone tarwebloem voor de bloem. Als je jouw bechamelsaus naar een hoger niveau wil tillen, gebruik je best hoeveboter van hoge kwaliteit. Volle melk geeft meer smaak en textuur aan je bechamelsaus dan halfvolle of magere melk.
Feta of oude kaas is in ieder geval geen groot succes. Je kunt beter jonge Goudse kaas of cheddar gebruiken. Deze soorten kaas smelten goed! Je kunt het best jonge, zachte, vette kazen gebruiken om te smelten.
Met een deel van het calcium opgelost, kan de eiwitstructuur smelten en uitrekken. Mozzarella, jonge Goudse kaas en andere goede smelters vallen in deze categorie.
Wat betreft smaak is mozzarella met een laag vochtgehalte zouter en dichter. Afhankelijk van hoe lang het gerijpt is en de temperatuur waarop het bewaard wordt, kunnen verschillende bacteriën het helpen om een aantal van de pittige kenmerken van gerijpte kazen zoals provolone of cheddar te verkrijgen. Voor pure smeltbaarheid is er niets beter dan mozzarella met een laag vochtgehalte.
Begin je gratinschaal te vullen met achtereenvolgens een laagje béchamel, de linten lasagne, de Bolognesesaus en kleine stukjes Mozzarella, enzovoort. Eindig met een laag Mozzarella en bestrooi het geheel met Gran Gusto van Galbani of een andere Italiaanse geraspte kaas zoals de Parmigiano Reggiano D.O.P.
Een van de makkelijkste manieren om ingrediënten een krokant korstje te geven is paneren. Standaard paneren doe je door bijvoorbeeld vlees, vis of groente eerst te bestuiven met bloem, het door een losgeklopt ei of een beslagje te halen en dan te wentelen door paneermeel.
Het is er lekker om in een aardappelpuree voor een perfecte ovenschotel één of twee eieren toe te voegen. Hier wordt de puree extra luchtig van en na het bakken is die dan vrij stevig.
Parmezaanse kaas is een harde kaas en is perfect om te raspen en te smelten. Pastagerechten op basis van tomaten, zoals spaghetti bolognese, worden veel authentieker als ze worden gegarneerd met parmezaanse kaas, terwijl dit type kaas wordt gevraagd in een traditioneel alfredo-recept, evenals carbonara, lasagne en een recept voor vier-kazensaus.
Melk in bolognesesaus
Ook balanceert de melk de zuurtegraad van de tomaten en de wijn en geeft het ook nog een gelaagdheid aan de saus.