Probeer Mānuka Health honing
Honing heeft een bacterie- en schimmeldodende werking en wordt daarom ook wel gebruikt om keelpijn te verzachten. Neem een theelepel Mānuka Health honing om uw keelpijn te verlichten. Liever een warme drank? Meng wat Mānuka Health honing met citroen, kaneel en verse gember in warm water.
Donkere honing is het beste, omdat hun antibacteriële eigenschappen over het algemeen hoger zijn dan lichtere honing - en het helpt secundaire bacteriële infecties in een verzwakt keelgebied en borstgebied te ontmoedigen.
Een warme drank heeft een verzachtend effect. Daardoor heeft het een positief effect op je pijnlijke keel. Doe er een lepeltje honing bij, het sap van een citroen en voeg er nog wat kaneelpoeder aan toe voor de smaak en voor z'n ontstekingsremmende werking.
Drink thee met honing.
Drink iets warms zoals thee, dat helpt soms ook om het slijm dat vastzit in je keel los te maken. Is je keel schraal of heb je een kriebelhoest? Dan is het ook lekker om je keel te 'smeren' met thee. Voeg aan je thee een eetlepel honing toe voor extra resultaat.
Wat kan ik doen tegen slijm in de keel? Probeer keelschrapen te vermijden, een slokje water of thee kan helpen om het slijm weg te slikken, zuigen op een snoepje en het gebruik van honing kunnen ook helpen.
Probeer friszure producten zoals ananas, augurk, komkommer, zilveruitjes, appel en tomaat. Bij gevoelige slijmvliezen kunnen deze producten echter te scherp zijn.
Vermijd alcohol, pittig eten of koolzuurhoudende dranken. Rook niet. Zuigen op een zuurtje of dropje kan de klachten van een keelontsteking verlichten. Neem wat rust en belast de stem niet teveel.
Keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een virus, zoals het verkoudheidsvirus of het coronavirus. Beide virussen kunnen ook andere verkoudheidsklachten, zoals een verstopte neus of loopneus, veroorzaken. Als u erge keelpijn heeft, kan dit betekenen dat u een keelontsteking heeft.
Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen en kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Commercieel verwerkte honing heeft vaak een verminderd pollen-gehalte door de filtratieprocessen. Bovendien bevatten de aminozuren in rauwe honing antioxidanten en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen.
Snoep je gezond met honing
Warme dranken helpen je neus vrijmaken en verzachten keelpijn. Warme melk in het bijzonder helpt je snel van je keelpijn af. Doe er nog een scheut honing bij om hoesten te stoppen en je verkoudheid is in no time helemaal voorbij.
Honing kopen bij de imker
De honing van Imkerij de Werkbij is dus altijd rauwe honing. (sommigen noemen dit biologische honing). Met honing moet je niet meer of minder doen dan ontzegelen, slingeren en verwerken in potjes of emmers. Echte rauwe honing koop je dus bij de imker.
Al eeuwenlang wordt honing gebruikt als middel tegen keelklachten. Honing wordt wel geadviseerd bij kriebelhoest of een schraal gevoel in de keel. De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft geen claim over het eten van honing op de gezondheid goedgekeurd. Dus op honing mag geen claim worden gezet.
Keelpijn gaat meestal vanzelf over binnen 10 dagen. Een verkoudheidsvirus is vaak de oorzaak. Regelmatig koud water drinken of op een snoepje zuigen, kan helpen tegen de pijn. Neem bij heftige pijn paracetamol.
Zoete zuivelproducten houden het slijm vast in je keel, hierdoor moet je vaker slikken. Gevolg: nog meer keelpijn. Je mag wel kwark, yoghurt en karnemelk nemen, omdat zure zuivelproducten geen kwaad kunnen (geen extra slijmvorming).
Zuig op een (hard) snoepje of neem een zuigtablet
Hierdoor smeert u uw keel, en is uw keel minder schor en droog. Probeer eens zuigtabletten of keelpastilles van de merken: Trachitol, Daro en Strepsils.
Een banaan is rijk aan vitamine C en bevat weinig zuren, zodat er geen extra irritatie in je keel ontstaat. Top het af met wat honing, een theelepel kaneel en een beetje gember.
Een ijsje werkt verkoelend voor de keel. Kies wel voor waterijs in plaats van roomijs en let op de suikers. Melkproducten en suiker hebben de neiging om slijm vast te houden, waardoor de kans groot is dat je gaat hoesten of de keel moet schrapen.
Gember is een van de krachtigste wapens in het arsenaal van je keuken. Het helpt om slijm uit je neus en keel te verwijderen. Gember, kurkuma en kaneel werken alle drie kalmerend en zijn – net als knoflook – ontstekingsremmend. Naast de antibacteriële eigenschappen, bestrijdt gember ook misselijkheid.
Spoelen met bruisend of zacht bruisend water kan helpen om het slijm in je mond iets op te lossen. Spoelen met cola (light) kan soms ook helpen. Probeer uit of dit ook bij jou helpt.
Is het erg om (veel) slijm te hebben? Het is normaal om slijm te hebben dat helder is. Soms moet je om het slijm weg te krijgen hoesten. Als je hoest probeert je lichaam je luchtpijp en longen weer vrij van slijm te krijgen.