Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroomhalsbanden bij honden verboden. Stroomhalsbanden zijn halsbanden die een stroomstoot af kunnen geven aan de hond die deze band draagt. Volgens minister Schouten is gebleken dat een stroomhalsband "behoorlijk leed veroorzaakt" bij de hond.
Vanaf 1 januari 2022 is het verboden om stroomhalsbanden bij honden te gebruiken. U mag ook geen andere apparatuur gebruiken die een stroomstoot aan een hond kan geven. Het verbod geldt ook voor het dragen van een stroomhalsband die niet werkt.
Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroombanden, in welke vorm dan ook, verboden in Nederland. Heel precies gaat het om een wijziging van artikel 1.3 Besluit houders van dieren. In artikel 1.3 staan de verboden gedragingen, oftewel zaken die je niet mag doen bij je dier.
Vanaf zaterdag 1 januari 2022 is het gebruik van de stroomband bij honden verboden. De Koninklijke Hondenbescherming is blij dat het verbod nu daadwerkelijk een feit is.
In de winkels en webshops ontdekken ze de zogenaamde 'e-collars' of stroombanden. Ze zijn makkelijk verkrijgbaar. Het betreft een halsband met een kastje/verdikking die aan de binnenkant ijzeren drukpunten heeft die tegen de hals van de hond geplaatst dienen te worden. Bij deze halsband zit een afstansbediening.
De trainingshalsband of teletac is zo een modernere en snellere methode die in onze snel draaiende maatschappij zijn nut heeft bewezen voor de meeste gezinnen en voor de meeste honden om tot de gewenste resultaten te komen omdat het makkelijk te gebruiken, zacht is voor honden en hierdoor goed op reageren en honden ...
Laat uw hond rustig kennismaken met de trainingshalsband. Laat hem dichtbij de halsband komen, even snuffelen en beloon hem met iets lekkers of een knuffel. Wees geduldig en doe de halsband niet om als uw hond terugdeinst. Als uw hond er klaar voor is, doe hem dan de halsband om en geef hem een beloning.
De elektronische halsband, stroomband, ecollar, teletac of trainingshalsband, hoe je het ook wilt noemen is op het moment van schrijven niet verboden in België en Nederland.
Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroomhalsbanden bij honden verboden. Stroomhalsbanden zijn halsbanden die een stroomstoot af kunnen geven aan de hond die deze band draagt. Volgens minister Schouten is gebleken dat een stroomhalsband "behoorlijk leed veroorzaakt" bij de hond.
De slipketting was ook bedoeld om te corrigeren, dus wanneer de lijn strak kwam te staan dan gaf je een ruk aan de slipketting en dit zou ervoor moeten zorgen dat je hond weer naast je kwam lopen en dan hing de lijn weer los.
Meld de overlast dan bij de gemeente en bel de politie of de wijkagent. De notitie bij de politie, kun je later als bewijs gebruiken. Is er sprake van verwaarlozing en/of mishandeling van de hond(en), bel dan de dierenpolitie.
Wanneer jouw hond blaft kan je hem afleiden door hem te laten zitten, liggen, een pootje te geven etc. Hierbij leidt je de focus weg van de prikkel en zal jouw hond zich meer op jou richten, waardoor je meer controle krijgt over de situatie.
Veel fabrikanten proberen u te laten geloven 'deze kleine schokjes' echt geen pijn doen. Studies hebben echter aangetoond dat de hoeveelheid stress die een hond heeft na het krijgen van deze 'lichte schokken' wel degelijk toeneemt. Deze band zal voor de meeste honden als de zwaarste straf ervaren worden.
Een trainingshalsband, biedt u de mogelijkheid om uw hond een trilling te geven of een stroomcorrectie op het moment dat het nodig is. Er wordt veel gezegd en geschreven over het opvoeden of corrigeren van honden met behulp van een trainingshalsband.
Verboden hondenrassen: Pitbull, Fila Brasileiro, Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van hond met wolf. Voor honden die een gelijkenis met deze hondenrassen vertonen zijn de officiële stamboompapieren nodig om het tegendeel te bewijzen.
Halsband met een statische correctie
Dit type halsband registreert middels een microfoontje of een contactpuntje dat trillingen van de stembanden waarneemt wanneer de hond blaft. Het geeft vervolgens direct een schokje af.
De GoodDog™ Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! Deze antiblafband is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau's vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen.
Hoe werkt het anti blaf apparaat? Het anti blaf apparaat zelf zet je binnen of buiten neer. Als het apparaat hard geluid detecteert dat langer aanhoudt, zal het reageren met het uitzenden van een ultrasone toon. Deze toon is voor het mensen oor niet hoorbaar maar voor elk honden oor absoluut wel.
De statische anti-blafband
Bij deze blafband wordt er gebruik gemaakt van een klein microfoontje of een contactpunt in de nek van je hond. Wanneer je hond begint met blaffen, merkt het microfoontje of contactpunt dit op door middel van de trilling van de stembanden van je hond.
Een E-collar (Electronic collar of Elektronische halsband) is een halsband dat een vibratie, elektrische stimulatie of geluid stuurt naar de hond met behulp van een afstandsbediening, door een gebruiker/trainer bedient. Het heeft 2 of meerdere contactpunten en stimuleert enkel de plaats waar de E-collar contact heeft.
Het schrikdraadapparaat geeft de hond bij aanraking een korte puls spanning. De spanning wordt via niet door het lichaam, maar via de huid van de hond naar de grond geleid. Deze korte spanningsimpuls veroorzaakt een schrikreactie. De werking van het schrikdraad is eenvoudig de verklaren.
Je hond draagt een speciale halsband die communiceert met het systeem, dat is voorzien van een ondergrondse draad of van een draadloos signaal. Zodra jouw hond bij de grens in de buurt komt, geeft de halsband een signaal af in de vorm van een trilling, zodat je hond leert daar niet meer te komen.
Het PetSafe® Stay + Play Wireless Fence™-systeem is GEEN vaste barrière. Het systeem is ontworpen als afschrikking voor huisdieren, om ze door middel van een statische stimulans binnen de vastgestelde grens te houden. Het is belangrijk dat u regelmatig met uw huisdier traint om de boodschap te versterken.
Welke e-collar is goed en betrouwbaar ? Wat je wilt vermijden is een e-collar met te weinig verschillende standen (ook levels genoemd) omdat die een te groot verschil hebben tussen die standen. Naar onze kennis en ervaring moet een e-collar minstens 16 tot 18 standen hebben.
Een sliplijn is een hondenriem en een halsband in één. De lijn kan dicht slippen om de nek van uw hond wanneer hier druk op komt te staan dus wanneer de hond trekt aan de lijn. Sliplijnen worden vooral gebruikt bij het trainen met honden. Door een sliplijn kunt u uw hond makkelijk corrigeren.