Opnieuw een prachtig L'Oréal product dat wordt gezien als de beste haarverf 2021: Colorista Washout haarverf, uitermate geschikt voor vrouwen die graag een intense nieuwe kleur willen die je eenvoudig weer uit kunt wassen. Zoals de naam al verklapt, is deze verf 100% uitwasbaar.
Préférence biedt tot 100% grijsdekking. Dit is een hele goede grijsdekking, maar het kan voorkomen dat je hier en daar nog een grijze haar blijft zien. Vind je dit vervelend, dan is Excellence Crème een betere keuze. Age Perfect is een haarkleuring die speciaal is ontwikkeld voor ouder wordend grijs haar.
Voor optimaal resultaat kun je je haar maar beter 1 of 2 dagen niet wassen voordat je het gaat verven. Op die manier pakt de verf beter en bevat je haar meer natuurlijke oliën die je hoofdhuid beschermen tijdens het verfproces. Kam je haar ook niet te veel voordat je begint met verven.
Dat kan komen doordat je de haarverf te lang hebt laten zitten, niet in delen hebt geverfd, maar ook doordat je haar al beschadigd was voor het kleuren. Dit kun je snel oplossen door je haar een paar keer te wassen met Head & Shoulders-shampoo. Dit zet de haarschubben open en maakt je haarkleur wat lichter.
Kappers zijn het erover eens: professionele haarverf is niet alleen beter voor het haar, ook blijft het haar er langer mooi door. Professionele haarverf is er van bekende merken als L'Oréal, Wella en Schwarzkopf, maar ook merken als Goldwell en KIS staan hoog aangeschreven.
Grijs haar is van zichzelf wat droger en weerbarstiger waardoor het kan zijn dat je grijze haar minder goed kleurt. Kies daarom altijd voor een haarkleuringsproduct dat goed past bij jouw haar. In het begin zal bij grijs haar wellicht een semi-permanente haarkleuring, zoals de Casting Crème Gloss, voldoende zijn.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
En ja, je kan je haar meer twee keer achter elkaar verven. Hoewel dit niet aangeraden is doen veel mensen het toch. Daarnaast moet je erop letten dat je niet meer dan 2 keer je haar verft in een periode van 4 tot 6 weken.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor je haarkleur snel kan vervagen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen, de verkeerde shampoo, chloor of de haarverf die je gebruikt.
Color Oleo van Syoss is een permanente kleuring die een professionele grijsdekking garandeert. De haarverf heeft een activerende olie booster die zorgt voor een maximale kleuring met een langdurige kleurintensiteit zodat je haren tot wel 6 weken mooi blijven.
Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker twee dagen van tevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Als je grijs haar verven wil, kies dan een permanente kleurstof met zeer goede dekking. Vooral wanneer je van nature donker haar en dit graag lichter zou willen kleuren. Dat vraagt vooral om het goed lezen van de achterkant van de verpakking. Niet elke permanente kleur biedt ook daadwerkelijk honderd procent dekking.
Helemaal asblond of mediumblonde highlights
We kunnen grijs haar nooit goed nabootsen, daarom kun je het haar vervolgens het best kleuren in een asblonde tint. Voorwaarde is wel dat je al helemaal grijs bent, anders krijg je hier en daar een donkere uitgroei.
Door vaak het haar te verven wordt de haargroei niet verminderd, maar het kan wel leiden tot het afbreken van het haar. Het haar wat nog in de hoofdhuid zit kan niet door de verf worden bereikt, waardoor de verf in feite geen haarverlies kan veroorzaken.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
Uitgroei laten bijwerken
Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.
Wanneer loop je kans op te donker geverfd haar? Als haarverf heel donker uitvalt is dit meestal bij mensen met poreus, beschadigd, krullend of fijn haar. Bij dit haar staan de haarschubben open. Daardoor dringt het pigment heel makkelijk het haar binnen.
Aluminiumfolie geeft zeer goede controle over de kleurtoepassing bij het verven. De aluminiumfolie wordt voornamelijk gebruikt bij permanente oxiderende kleuren op haar dat middellang tot lang is. Folie kan op maat gesneden worden maar kan ook door middel van een automatische machine gesneden worden.
Haarverf kun je zowel op nat als droog haar aanbrengen. Vaak staat dit ook op de gebruiksaanwijzing van de haarverf. Als je zelf je haar verft, is het wel makkelijker om de verf op nat haar aan te brengen. Zo kun je de verf makkelijker en gelijkmatig aanbrengen en de verf trekt makkelijker in het haar.
Haar verven en vet haar
Geen probleem! Je haar hoeft niet schoon(gewassen) te zijn om het te verven. De natuurlijke talg heeft geen invloed op de inwerking van de verf. Voor het eindresultaat maakt dit dan ook niet uit.