Appelazijn is gezond voor de huid, omdat het allereerst een natuurlijk product is.Verder bevat appelazijn de stof kalium, een stof die ervoor zorgt dat het lichaam nieuw weefsel aanmaakt. Gezegd wordt dat appelazijn helpt tegen huidveroudering maar ook tegen acne, eczeem en cellulitis.
Het zuur in appelazijn zal de PH van de huid herstellen en werkt ook goed op de doorbloeding. Breng het aan op het gezicht met een watje en laat het 5 minuten intrekken, verwijder het daarna met een washandje. Je gezicht zal strakker en gladder voelen. Wel lekker insmeren met een crème daarna!
Van dit eten krijg je een stralende huid
,,Azijn heeft een antibacteriële werking. Dat wil zeggen dat azijn op oppervlakten de groei van bacteriën kan remmen.
Drink elke ochtend een glas lauw water met 2 eetlepels appelazijn en je verdrijft de honger dankzij de pectine in appelazijn. Pectinevezels hebben de eigenschap dat ze uitzetten in je lichaam en zo het hongergevoel iets kunnen verminderen. Overdrijf het alleen niet met de hoeveelheden.
De azijnzuur in appelcider azijn werkt verzorgend voor het maagdarmstelsel, herstelt de zuurgraad van het lichaam en helpt ook tegen parasieten. Daarnaast kan appelcider azijn werken tegen bacteriën, schimmels en infecties omdat het sterke antiseptische en antibiotische eigenschappen heeft.
Een druppel appelazijn kan 's avonds voor het slapengaan worden aangebracht op pigmentvlekken en littekens van puistjes. De azijn helpt bij het vervagen van de plekjes. 's Ochtends was je de appelazijn er weer af. Gebruik het niet onverdund over je hele gezicht, daar is appelazijn te sterk voor.
Appelazijn is lang houdbaar. Toch is het aan te raden om Appelazijn binnen twee jaar te gebruiken. Dit komt doordat de waardevolle eigenschappen van Appelazijn na twee jaar minder effectief zullen werken. Na twee jaar is Appelazijn dus nog steeds veilig te gebruiken, maar zal de effectiviteit wel verminderen.
Appelciderazijn is goed voor de pH van je hoofdhuid en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar minder snel klit en beschadigt, en meer glanst. Het spoelt opgehoopte restanten weg. Restjes zeep, kalk, en ook eventueel residu van haarproducten als wax en synthetische shampoos en conditioners.
Lever ontgiften en reinigen
Appelazijn helpt om het lichaam te ontgiften. Onderzoek laat zien dat appelazijn specifiek helpt om de lever te detoxen en dat het kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren.
Huidproblemen verminderen met appelazijn
Heb je last van puistjes, eczeem of een vette huid? Dan zou appelazijn je daar wel eens vanaf kunnen helpen. Het heeft namelijk een antiseptische werking, dat wil zeggen: een ontstekingsremmende werking (het doodt bacteriën en schimmels) en verbetert de zuurgraad van je huid.
Een van de grootste nadelen is dat het spul het glazuur van je tand aantast. De manier om dit op te lossen is de azijn door een rietje te drinken en je mond erna te spoelen met water. Een ander nadeel: de vloeistof kan keel- en maagklachten geven vanwege de hoge zuurgraad.
Vanaf 10 procent kan azijn huidirritatie en ernstige oogirritatie veroorzaken als het op de huid of in de ogen komt. Vanaf 25 procent kunnen ernstige brandwonden en oogletsel ontstaan.
Door zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking is appelazijn een echte favoriet onder mensen die last hebben van acne en puistjes. Het reinigt de poriën diep en balanceert de pH waarde van de huid.
Hoeveel appelazijn drinken per dag? Omdat appelazijn gezond is, wordt aanbevolen 2 tot 3 keer per dag een glas water met appelazijn te drinken. Meer appelazijn drinken is in de meeste gevallen ongezond (vanwege de hoge zuurgraad kunt u bijvoorbeeld last van uw maag krijgen).
Na 12 weken hadden de testpersonen die dagelijks 15 ml appelazijn binnenkregen gemiddeld 1,2 kilogram gewicht verloren, terwijl de personen die dagelijks 30 ml binnenkregen zelfs gemiddeld 1,7 kilogram waren afgevallen [1,9].
Gebruik onbewerkte appelazijn: Gebruik de troebele, onbewerkte appelazijn voor het beste resultaat. Gebruik iets voor de zure smaak: Omdat de smaak erg zuur is, kun je het beter verdragen in warm of lauw water. Voeg wat honing toe om de zuurheid tegen te gaan.
Wanneer je op Google zoekt naar wat je kunt doen om van je kalknagels af te komen, is een veel voorkomend resultaat: het weken van de besmette nagel in azijn. We krijgen regelmatig opmerkingen dat (appel)azijn ook werkt tegen kalknagels en dat een PACT® behandeling helemaal niet nodig is. Helaas is dit niet het geval.
Azijn wordt al eeuwenlang in traditionele geneeswijzen ingezet bij maag-darmproblemen. Ook eerdere studies suggereren dat azijn behulpzaam is bij colitis ulcerosa en andere chronische darmkwalen.
Appelcider azijn
Ja, ACA is voedzamer dan andere azijnsoorten, omdat het is gemaakt van appels, die rijk zijn aan voedingsstoffen.
Appelazijn en appelciderazijn zijn hetzelfde. De azijn wordt gemaakt door appelsap te fermenteren met azijnzuurbacteriën. Deze azijn is meestal iets milder en zoeter dan gewone azijn.
Spuit vervolgens op het haar en masseer goed in. Spoel tot slot uit met koud water. Herhaal dit, voor een ultiem resultaat, zo'n 2 à 3 keer per week. En niet onbelangrijk: gebruik biologische, ongefilterde appelazijn voor het beste resultaat.
Denk dan vooral aan vitamine D, biotine, ijzer en zink. Naast bovengenoemde vitamines en mineralen kan ook eiwit, ook wel proteïne genoemd, helpen tegen haarverlies. Eiwitten bevatten namelijk keratine, waar ook ons haar uit is opgebouwd.
Dagelijks twee glazen appelazijn met water zou helpen om het lichaam te "detoxen", oftewel te reinigen. Ook zou het maagklachten verminderen, de spijsvertering in de darmen ten goede komen en de huid meer laten stralen dan ooit te voren.
Nogal wat mensen geloven dat je kunt afvallen door in de loop van de dag geregeld wat (appel)azijn te drinken of azijntabletten in te nemen. Dat het zuur de maag doet samenkrimpen en je daardoor minder eet, lijkt aannemelijk, maar is niet juist. De maag is immers uitstekend beschermd tegen zuren.
Appelazijn capsules of vloeibaar
Of je appelazijn capsules neemt of vloeibare appelzijn, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Appelazijn capsules zijn wat makkelijker in het gebruik en beter mee te nemen. Een groot voordeel is dat je niet de zure smaak ervaart die appelazijn met zich meebrengt.