Ultraviolet licht wordt gebruikt voor bijvoorbeeld bruinen. Van infrarood licht wordt u niet bruin.
Word ik echt bruin van de Sunshower? Het geringe UVA-licht van de Sunshower zorgt bij regelmatig gebruik voor een gezonde teint, je wordt er niet bruin van. Het UVB-licht zorgt voor een indirecte bruining en bereid daarmee je huid voor op de zomerzon.
Infrarood is een verzamelterm voor de verschillende vormen of golflengtes van de straling van zonlicht. Vergelijk het dus zeker niet met UV-licht, dat verantwoordelijk is voor de schadelijke effecten die de zon uitstraalt. Infrarood is daarentegen gewoon de warmtestraling van de zon, zonder UV.
Medisch getest en verantwoord. Dermasun Medical, het zusterbedrijf van Sunshower, heeft door dermatologen van VU en LUMC wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de veiligheid van de UV output van onze apparaten. De onderzoeken hebben aangetoond dat het UV-licht van Sunshower geen verhoogd risico op huidschade geeft.
Een timer in de Sunshower van 10 minuten zorgt ervoor dat u een effectieve, maar niet schadelijke dosis, UV-licht binnenkrijgt zonder dat u daar bescherming voor de huid nodig heeft. Omdat het een lage dosis is heeft het geen schadelijke effecten en is het juist goed voor uw huid, gezondheid en humeur.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Bruin word je vooral van uv-straling tussen 2900 en 3050 ångström. Normaal glas laat geen stralen door onder 3000 ångström en zal je dus beschermen tegen verbranding. Echter nooit helemaal. Wie lang genoeg achter glas bruint, krijgt wel degelijk een kleurtje.
Naast het UV licht heeft de Sunshower ook een infrarood functie. Deze lampen zorgen voor verlichting van de spieren, en kunnen dus een heel gunstig effect hebben op klachten die mensen met bijvoorbeeld reuma, of rug- en nekklachten ervaren. Ook is bewezen dat sporters sneller herstellen bij blessures.
Is de zonnebank echt zo slecht? Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht.
Voor het energieverbruik hoeft u de Sunshower niet uit uw badkamer te laten. De aangeraden tijd voor een sessie is 10 minuten. Dit verbruikt nog geen 3 eurocent aan energie.
Uit onderzoek is gebleken dat niet alleen uv-straling, maar dat ook infrarood licht (770-1400 nm) nadelig is voor de huid. Infrarode straling zorgt voor de aanmaak van reactieve zuurstofverbindingen in de huid.
Hoe groot die afstand is, hangt van jezelf af. Je plaatst de lamp zo, dat de warmte van het licht nog steeds aangenaam aanvoelt. Je huid mag niet pijnlijk aan gaan voelen door de hitte. Doorgaans mag je een infrarode lamp maximaal 15 minuten achtereen gebruiken.
Je huid krijgt een gezonde, frisse teint
Van een sessie in een infraroodcabine ga je flink zweten. Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodstralen de aanmaak van collageen.
Wat is een zonnedouche? De zonnedouche is een douche die je zelf kunt vullen met water en in de zon kan zetten. De zon zorgt er dan voor dat het water verwarmd wordt en je van een warme douche kunt genieten.
De Sunshower Deluxe inbouw is een full body inbouwapparaat met zowel een UV- als infraroodfunctie. De Sunshower Deluxe White heeft vijf kortegolf infraroodlampen van elk 500W en vier UV-lampen van elk 400 W.
Maar kun je met je oordopjes onder de zonnebank zonder problemen? Het dragen van draadloze oordopjes onder de zonnebank heeft geen negatieve gevolgen, behalve als je er te lang onder zou liggen.
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Reacties. Ook van de avondzon word je wel degelijk bruin. Alleen het gaat langzamer dan wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De verklaring hiervoor is: De zon zendt over een zeer groot golflengtengebied straling uit.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer en mooier bruin als je goed smeert.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Hoe lang blijft de bruine teint behouden? Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
Infraroodstraling kan het lichaam te veel opwarmen en de huid verbranden. Uv-straling kan ook de huid verbranden en op de lange termijn tot huidveroudering en een verhoogde kans op huidkanker leiden. Laserstraling kan de huid lokaal verbranden en beschadigen.