De aromatische lavendelgeur die ze verspreiden is namelijk voor vele insecten, en ook voor konijnen, niet aangenaam. Het zou zelfs het reukvermogen van de mug zo sterk belemmeren, dat ze de geur van bloed niet meer kunnen vinden. En daar zijn ze nu net naar op zoek.
Konijnen bestrijden - Heb jij last van konijnen in of rondom jouw tuin? Dan heb jij dit konijnen afweermiddel nodig. Dit 100% natuurlijke product van het merk BSI verspreid een geur die konijnen niet fijn vinden, waardoor de beestjes uit de buurt blijven van de geur.
Loslopende buurtkatten met jachtinstinct, een hond in de tuin, een roofvogel die een konijn pakt, maar ook vossen en marters zijn een bedreiging voor konijnen. Een konijnenren is wel veilig genoeg te maken om die rovers buiten te houden, maar de hele tuin is vaak niet te doen.
Konijnen kunnen verjaagd worden met ultrasoon geluid. De ultrasoon verjager is een verjager die een geluid uitstoot die vervelend is voor konijnen, hierdoor zullen de konijnen niet meer in uw tuin komen. Door de hoge toon zult u dit geluid zelf niet horen.
Ververs en reinig het konijnenhok met accessoires geregeld
Reinig vervolgens de bodem van het hok met een sterke natuurlijke reiniger, water in combinatie met azijn bijvoorbeeld. Vergeet ook de voeder- en drinkbakjes niet te wassen (steek ze eventueel in de vaatwasmachine indien ze dit aankunnen).
Behalve de mens zijn de voornaamste vijanden van het konijn, de buizerd, de hermelijn, de wezel, de bunzing en de vos.
Slechte groente die NIET gegeven mogen worden: spruitjes, erwten, bonen, kool, prei, ui, bieslook. Enkele giftige planten zijn o.a.: taxus, lavendel, narcis, krokus, geranium, blauwe regen, brem, oleander, rhododendron, buxus, klimop en nog vele anderen.
Zindelijk maken
Of je kan kiezen voor houtvezel, strokorrel of een bedekking op basis van papier. Omdat konijnen van nature ook erg schone dieren zijn, doen ze hun behoefte vaak al in een bepaalde hoek. Zet het bakje hier neer en doe er eventueel al wat oude keutels in.
Het konijn is een planteneter en eet bij voorkeur grassen, kruiden loten van jonge struiken en boompjes en akkergewassen. Ze eten vooral de eiwitrijke en licht verteerbare delen. In de winter schakelen ze over op bast.
Onder de meest giftige zijn soorten zoals: anemoon, azalea, bitterzoet, bryonia, caladium, cyclamen, akelei, bingelkruid, vijgenboom, narcissen, boshyacinten, dolle kervel, wolfsmelk, dotterbloem, moerasgoudsbloem, monnikskap, herfsttijloos, maretak, St. Janskruid, leylandcipres, hondspeterselie en nieskruid.
Lavendel is een gezond diervoeder voor knaagdieren, konijnen, vogels en paarden. Het kan naast het hoofdvoer worden gebruikt. Naast de uitstekende smaak en geur levert lavendel ook belangrijke elementen zoals vitamines, mineralen en sporenelementen.
Kaarsen dragen bij tot de gezelligheid maar moeten ver weg geplaatst worden van jouw konijnen. Konijnen kunnen namelijk van de kaarsen proeven of ze omstoten met brandwonden tot zelfs brand als gevolg. Niet alleen de vlam is gevaarlijk, maar ook de wax van de kaarsen. Oppassen geblazen dus!
Beaphar Geurweg verwijdert onaangename geuren veroorzaakt door huisdieren, zoals urine en braaksel. Het product zorgt voor een grondige reiniging. De toegevoegde probiotica breken geuren snel af en laten een laagje achter tegen toekomstige vervuilingen.
Het bijzondere van konijnenkeutels is dat ze direct te gebruiken zijn op de moestuin. De meeste mest moet je eerst composteren. Omdat je zelf de konijnen voert heb je zelf controle over wat er in de mest zit.
Het konijnenhok schoonmaken
Één keer per week zul je het hok in zijn geheel schoon moeten maken, oftewel, het hele hok leeg moeten maken en in een sopje moeten zetten. Giftige schoonmaakmiddelen zijn natuurlijk niet geschikt, je kunt gebruik maken van middelen als soda, azijn of groene zeep.
Konijnenkeutels bevatten 2,4% stikstof, 1,4% fosfor en. 0,6% kalium, dit is een prima samenstelling voor. moestuin-mest.
De meeste konijnen vinden oppakken en knuffelen niet leuk. Ze kunnen dan krabben en bijten en zelfs hun eigen rug breken als ze spartelen bij het optillen. Door veel tijd aan het konijn te besteden en er rustig mee om te gaan, kan het wel tam worden en leren dat aaien prettig kan zijn.
Het gaat dan ongedierte tegen en heeft een positief effect op de luchtwegen. Eucalyptus kan o.a. bij de volgende dieren gebruikt worden:Konijnen, cavia's, chinchilla's, degoes, kleine knagers, honden, kippen, duiven, vogels en paarden.
Wilde konijnen kennen immers vele vijanden. Ze zijn een ideale prooi voor wilde vogels zoals uilen, haviken, adelaars en valken, wilde honden, katten en zelfs grondeekhoorns. Voedsel zoeken ze om die reden voornamelijk 's avonds en 's nachts. In het (schemer)donker kunnen ze zich makkelijker verstoppen voor roofdieren.
In de duinen zijn konijnen belangrijke grazers. Ze eten vooral gras, planten, schors en twijgen van jonge struiken. Er zit voldoende sap in hun eten en daarom moeten ze niet veel drinken. Een konijn eet harde dingen om zijn tanden te slijten anders worden ze te lang.